Μην χασετε

Οι πιο σημαντικοί λόγοι που νιώθεις συνέχεια κουρασμένη… και δεν έχει να κάνει με τον ύπνο

Είναι κάποιες μέρες που νιώθεις κουρασμένη, αδύναμη και γενικά τις μπαταρίες σου πολύ πεσμένες. Ενώ έχεις κοιμηθεί καλά και κανονικά θα έπρεπε να είσαι ξεκούραστη, ορεξάτη και δημιουργική, κάτι έχει πάει στραβά και θέλεις απλά να επιστρέψεις στο σπίτι σου, να ξαπλώσεις στον καναπέ ή στο κρεβάτι και να αφεθείς στα χέρια του Μορφέα. Σε αυτήν την περίπτωση σκέφτεσαι: “Μα γιατί νιώθω έτσι; Μήπως έπρεπε να κοιμηθώ κι άλλο; Μήπως φταίει ο καιρός και η εποχή; Μήπως πρέπει να πάω για εξετάσεις αίματος;”. Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι φυσιολογικό να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο μυαλό σου. Αλλά για να λύσω μερικές από τις απορίες σου και να σε βοηθήσω να καταλάβεις γιατί νιώθεις κουρασμένη ενώ έχεις κοιμηθεί πολύ, αποφάσισα να σου αναφέρω τους πιο σημαντικούς λόγους που ίσως σου συμβαίνει αυτό. Πάμε να δούμε…

Advertisements

1.Μήπως έχεις χαμηλά επίπεδα σιδήρου;
Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα μπορεί να σου προκαλούν κόπωση, κι αυτό γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν τρως αρκετό κόκκινο κρέας, γαλακτοκομικά ή λαχανικά που είναι πλούσια σε σίδηρο. Κάνε μια απλή εξέταση αίματος και δες αν φταίει ο πολύτιμος σίδηρος για την κόπωσή σου.

2.Ενυδατώνεις σωστά τον οργανισμό σου;
Η αφυδάτωση μπορεί να σε κάνει να νιώθεις και άσχημα και κουρασμένη, οπότε σιγουρέψου ότι πίνεις αρκετό νερό για να βοηθήσεις τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σου. Όταν έχεις έλλειψη νερού, η καρδιά σου πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρότερα να κυκλοφορήσει το αίμα γύρω στο σώμα σου, γεγονός που σου αφήνει ένα αίσθημα κούρασης. Αν δεν είσαι φίλος του νερού, δοκίμασε ένα αντίστοιχο ανθρακούχο ή κάποιο φυσικό χυμό.

3.Σε τι ψυχολογική φάση είσαι;
Αν περνάς μια αγχωτική περίοδο, οι καταστάσεις είναι αρκετά πιεστικές και τα νεύρα σου έχουν χτυπήσει κόκκινο, τότε αυτή η κακή ψυχολογία θα επηρεάσει και το σώμα σου. Κάνε ένα διαλογισμό στο τέλος της ημέρας, προσπάθησε να χαλαρώσεις κι αν χρειαστεί, γράψε όλα όσα νιώθεις σε ένα τετράδιο. Όταν κλείσεις το τετράδιο προσπάθησε να αφήσεις εκεί τα κακά συναισθήματα που σε επηρεάζουν.

4.Γυμνάζεσαι;
Η γυμναστική πέρα από όλα τα καλά που μας προσφέρει, μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια να αντεπεξέλθουμε μέσα στην ημέρα, μιας και μας κάνει πιο δυνατές. Επιπλέον, ένα ακόμα καλό που μας προσφέρει είναι ότι μας βοηθάει να αποβάλουμε το άγχος, και ειδικά τις απογευματινές – βραδινές ώρες, μας χαλαρώνει με αποτέλεσμα να κοιμόμαστε πιο συχνά. Αν λοιπόν, δεν γυμνάζεσαι ή έστω δεν περπατάς στην καθημερινότητά σου, τότε δεν αποβάλεις τα αρνητικά συναισθήματα, ούτε χαλαρώνεις.

5.Μήπως πίνεις πολύ αλκοόλ;
Ναι οκ, ένα ποτηράκι κρασί τις βραδινές ώρες μπορεί να μας ξεκουράσει, η παραπάνω πρόσληψη αλκοόλ όμως, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Σύμφωνα με έρευνες, καθώς το αλκοόλ “φεύγει” από τον οργανισμό, είναι πιθανό να “φύγεις” κι εσύ από το βαθύ ύπνο και να επιστρέψεις στο στάδιο REM του ύπνου, στο οποίο είναι πιο εύκολο να ξυπνήσεις.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα