Μην χασετε

Οι λόγοι που ο σύντροφός σας έχει απομακρυνθεί από εσάς και τι μπορείτε να κάνετε

Τον τελευταίο καιρό, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ο σύντροφός σας έχει απομακρυνθεί από εσάς (ή έτσι τουλάχιστον νιώθετε εσείς).

Advertisements

Είναι φυσικό να ανησυχείτε για κάτι τέτοιο. Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι άβολο και πιθανότατα δεν είστε σίγουροι τι συμβαίνει.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι είναι φυσικό οι άνθρωποι να γίνονται εσωστρεφείς κατά καιρούς. Δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη σχέση σας. Ίσως ο σύντροφός σας περνάει δύσκολα στη δουλειά ή έχει άγχος ή έχει πολλά στο μυαλό του.

Παρ ‘όλα αυτά, μπορεί πράγματι να υπάρχουν προβλήματα στη σχέση σας και πρέπει να τα δείτε και να τα λύσετε. Μπορεί να φοβάστε ότι αν κάνετε κάτι, αντί να βοηθήσετε, θα βλάψετε τη σχέση περαιτέρω επειδή είστε ανήσυχοι και φοβισμένοι.

Σήμερα, θα θέλαμε να σας πούμε τι μπορείτε να κάνετε εάν ο σύντροφός σας έχει απομακρυνθεί από εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να βρείτε μερικές υγιείς λύσεις μαζί.

Εάν ο σύντροφός σας έχει απομακρυνθεί από εσάς, μιλήστε μαζί του

Αυτό είναι θεμελιώδες εάν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει. Πρώτον, πρέπει να καταλάβετε τι συμβαίνει στο μυαλό του, οπότε προσπαθήστε να του μιλήσετε. Κάντε το ευγενικά, χωρίς να επιτεθείτε, να επικρίνετε ή να κατηγορήσετε.

Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που, αντί να διαπραγματεύονται, χρησιμοποιούν την απόσταση, τη σιωπή και την παθητικότητα ως τρόπο αντιμετώπισης των συγκρούσεων. Εάν συμβαίνει αυτό, βρείτε έναν τρόπο επικοινωνίας που να είναι υγιής και για τους δύο ή εξετάστε το ενδεχόμενο να πάτε για μια συνάντηση με ένα ψυχολόγο για λίγη βοήθεια.

Προτείνετε να πάτε για θεραπεία

Ως επί το πλείστον, η απόσταση και η σύγκρουση προκύπτουν ως αποτέλεσμα του ότι δεν μπορείτε να εκφράσετε αυτό που νιώθετε.

Αφού μιλήσετε με το σύντροφό σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν είναι σε θέση να εκφράσει αυτό που πραγματικά αισθάνεται ή τι χρειάζεται ή ρωτάτε τι πηγαίνει λάθος και απαντά «τίποτα». Τότε, ίσως πρέπει να βρείτε μια λύση και οι δύο μέσω της συμβουλευτικής. Υπάρχουν δύο τύποι συνεδριών θεραπείας.

Advertisements
  • Ατομική θεραπεία: Εδώ, μπορείτε να εξωτερικεύσετε τα προβλήματά σας, όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη, το άγχος και η ανασφάλεια. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τη διαχείριση των συναισθημάτων σας.
  • Θεραπεία ζευγαριού: Αυτές οι συνεδρίες είναι για ζευγάρια. Για να μιλήσουν σε ένα τρίτο άτομο και να λάβουν σχόλια σχετικά με τον τρόπο που μιλούν μεταξύ τους. Αυτό αποσκοπεί στη βελτίωση του τρόπου της επικοινωνίας τους.

Και τα δύο μέλη μιας σχέσης πρέπει να είναι πρόθυμα να πάνε σε θεραπεία για να λειτουργήσει. Διαφορετικά, θα χάσετε το χρόνο σας καθώς δεν θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λάβετε υπόψη τις ανασφάλειες σας, αν ο σύντροφός σας έχει απομακρυνθεί από εσάς

Είναι πιθανό ότι κανένα από τα παραπάνω δεν ισχύει και ο σύντροφός σας εξακολουθεί να σας αγαπά. Η ανασφάλειά σας είναι πιθανόν το πρόβλημα εδώ. Ίσως η αυτοεκτίμησή σας είναι χαμηλή. Μπορεί να ζείτε με το φόβο εγκατάλειψης εξαιτίας δικών σας ψυχολογικών θεμάτων και αλληλεξάρτησης.

Αυτό συμβαίνει συχνά αν είχατε προηγουμένως περίπλοκες σχέσεις ή εάν μεγαλώσατε σε ένα τοξικό οικογενειακό περιβάλλον. Αυτά τα μοντέλα επιβλαβών σχέσεων μπορεί να σας οδήγησαν στο να είστε ανασφαλείς και δύσπιστοι.

Μόνο οι φόβοι και οι ανασφάλειες μπορούν να βλάψουν μια σχέση. Λάβετε υπόψη ότι, συχνά, τα προβλήματα είναι μόνο στο μυαλό σας. Εάν συμβαίνει αυτό, είναι καλή ιδέα να λάβετε συναισθηματική βοήθεια για την επίλυσή τους.

Εξετάστε τις συνεδρίες θεραπείας με έναν ψυχολόγο που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημά σας. Μπορεί να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τι σας εμποδίζει να έχετε μια υγιή σχέση, ώστε να μπορείτε να τη βελτιώσετε.

Σκεφτείτε να τερματίσετε τη σχέση

Αφού προσπαθήσετε να μιλήσετε με το σύντροφό σας και να πάτε σε θεραπεία, σε ορισμένες περιπτώσεις το συμπέρασμα μπορεί να είναι ότι δεν σας αγαπά πια ή απλά δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη σχέση για οποιονδήποτε λόγο. Εάν ναι, ήρθε η ώρα να την τερματίσετε.

Να θυμάστε: Δεν μπορείτε να συνεχίσετε μια σχέση με κάποιον που δεν επιθυμεί να είναι σε αυτήν. Δεν έχει σημασία πόσο ακόμα τον αγαπάτε. Μην ικετεύετε. Μην δίνετε κενές υποσχέσεις.

Advertisements

Ναι, αυτή είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση. Θα είστε άβολα και θα νιώθετε μοναξιά και θα πρέπει να θρηνήσετε την απώλεια. Ωστόσο, θα είστε πιο ευτυχισμένοι που έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και του χρόνου σας.

Είναι πολύ καλύτερο να είστε μόνος από το να νιώθετε μόνος μέσα σε μια σχέση. Αναζητήστε θεραπεία και γεμίστε το χρόνο σας με νέες, υγιείς εμπειρίες, χόμπι και φίλους.

Σε κάθε περίπτωση, δώστε στο σύντροφό σας χώρο

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο φόβος και η ανασφάλεια σε μια σχέση μπορεί να σας οδηγήσουν να «πνίξετε» τον σύντροφό σας καθώς προσπαθείτε να τον πλησιάσετε. Ωστόσο, αυτό είναι συνήθως αντιπαραγωγικό.

Μόλις αρχίσετε να ενεργείτε με αυτόν τον τρόπο, ο σύντροφός σας μπορεί να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο. Θα θέλει περισσότερο χώρο ενώ επιθυμείτε το αντίθετο και αυτό θα οδηγήσει μόνο σε δυσαρέσκεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να επισκεφτείτε ένα ψυχολόγο για να επιλύσετε τυχόν ανασφάλειες που μπορεί να έχετε.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια υγιή σχέση. Είναι σημαντικό να εκφράσετε τα συναισθήματά σας στο σύντροφό σας. Πείτε του τι χρειάζεστε και αφήστε τον να κάνει το ίδιο.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα