Μην χασετε

Οι κυριότεροι μύθοι για την υγεία της καρδιάς που πpέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Μπορεί να γνωρίζετε ότι η μεσογειακή διατροφή προστατεύει την καρδιά και πως η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές παθήσεις. Ωστόσο υπάρχουν  και αρκετοί μύθοι για την υγεία της καρδιάς που είτε τους έχετε διαβάσει, είτε τους έχετε ακούει. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να είστε σωστά ενημερωμένοι.

Advertisements

Έτσι λοιπόν παρακάτω θα μάθετε τους κυριότερους μύθους για την υγεία της καρδιάς. 

Μύθος 1: Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αποφύγετε τις καρδιακές παθήσεις γιατί είναι κληρονομικές.

Είναι αλήθεια πως οι κίνδυνοι καρδιαγγειακών παθήσεων είναι υψηλότεροι σε όσους έχουν οικογενειακό ιστορικό, αλλά τα προληπτικά μέτρα μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά τους κινδύνους για την ανάπτυξή τους. Ακολουθήστε τις συμβουλές της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και περιλαμβάνουν: διακοπή καπνίσματος, άσκηση, διατήρηση υγιούς βάρους, κατανάλωση υγιεινών τροφών, μείωση της γλυκόζης αίματος, έλεγχος της χοληστερόλης στο αίμα και διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Μύθος 2: Είστε πολύ νέοι για να εμφανίσετε προβλήματα στην καρδιά.

Οι καρδιακές παθήσεις μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία και η πλάκα που οδηγεί σε φραγμένες αρτηρίες μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται ήδη από την παιδική ηλικία. Γι αυτό και τα καρδιαγγειακά προβλήματα δεν θα πρέπει να θεωρείτε ότι πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους.

Μύθος 3: Εάν δεν έχετε συμπτώματα υψηλής αρτηριακής πίεσης, δεν θα εμφανίσετε και καρδιαγγειακά προβλήματα. 

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η υψηλή αρτηριακή πίεση ονομάζεται συχνά ο σιωπηλός δολοφόνος. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η αρτηριακή τους πίεση είναι υψηλή αν δεν το ελέγξουν. Και εάν αφεθεί τότε μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τις καρδιακές προσβολές, καρδιακή ανεπάρκεια ή εγκεφαλικά επεισόδια – ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι τακτικοί έλεγχοι με το γιατρό σας είναι σημαντικοί.

Μύθος 4: Δεν έχετε προβλήματα με την καρδιά αφού η καρδιά σας χτυπάει με σταθερό ρυθμό.

Advertisements

Η αρρυθμία συχνά δεν εντοπίζεται. Οι περισσότεροι ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή παρατηρούν έναν ακανόνιστο καρδιακό παλμό ή δύσπνοια ή κόπωση, αλλά κάποοι ασθενείς δεν έχουν συμπτώματα.

πηγή

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα