Έχετε σταματήσει να προσπαθείτε

Ο γάμος απαιτεί υπομονή και δουλειά. Ακριβώς επειδή έχετε παντρευτεί δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στη σχέση σας. Η στασιμότητα είναι αρκετά επικίνδυνη και μπορεί να φέρει το τέλος σε ένα γάμο. Για να διατηρήσετε τη φλόγα πρέπει να είστε συνέχεια σε επαγρύπνηση.

Έχετε χάσει τον αυθορμητισμό σας

Τα χρόνια περνάνε και οι άνθρωποι μεγαλώνουν και σοβαρεύουν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα χάσετε και τον αυθορμητισμό σας. Και δεν εννοούμε να πηγαίνετε σε τρελά πάρτι όπως παλιά, ωστόσο υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διασκεδάσετε και να ξεφύγετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Έχετε ξεχάσει να είστε σύντροφοι, φίλοι και εραστές

Θυμάστε κάποτε που ο σύντροφός σας ήταν και φίλος σας εκτός από εραστής; Κάποτε του μιλάγατε με τις ώρες, λέγοντας του σχεδόν τα πάντα, νιώθατε και οι δυο τόσο τυχεροί που είχατε βρει ο ένας τον άλλον και που κάνατε τόσο όμορφη παρέα. Λοιπόν τι απέγιναν όλα αυτά; Πέρασαν τα χρόνια και ξαφνικά σταματήσατε πώς είναι να είσαι και φίλος και εραστής και σύντροφος.  Είναι σημαντικό να ξαναβρείτε τις ισορροπίες και να νιώσετε όπως όταν πρωτογνωριστήκατε.

Δεν δώσατε σημασία στο πρόβλημα

Οι γάμοι δεν διαλύονται από τη μια μέρα στην άλλη. Οι πιθανότητες τα σημάδια να υπήρχαν για χρόνια, είναι πάρα πολλές, απλά κανένας από εσάς δεν είχε το θάρρος να τα υποδείξει. Ίσως σκεφτήκατε ότι δεν ήταν κάτι σημαντικό για να συζητήσετε, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην υπάρχει γυρισμός. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη σχέση σας, μην αφήνετε το πρόβλημα να διογκώνεται, αλλά συζητήστε το και βρείτε μια λύση.

Advertisements

 Ήταν λάθος από την αρχή

Ίσως πήρατε βιαστικές αποφάσεις, ίσως δεν είχατε δει ή δεν θέλατε να δείτε ποιος πραγματικά ήταν. Από την αρχή αυτός ο γάμος δεν έπρεπε να γίνει, με αποτέλεσμα το διαζύγιο να είναι μονόδρομος. Τουλάχιστον πήρατε τη σωστή απόφαση έστω και αργά. Είναι σημαντικό να μη μένετε σε έναν δυστυχισμένο γάμο ή για τους λάθους λόγους.

πηγή