Μην χασετε

Οι κορυφαίες τάσεις στο μακιγιάζ για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021

Όπως τα ρούχα και τα αξεσουάρ, έτσι και το μακιγιάζ προσαρμόζεται στις νέες τάσεις που προτείνουν οι κορυφαίοι makeup artists για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021. Ποια θα είναι λοιπόν τα στυλ και τα χρώματα που θα έχουν την τιμητική τους αυτή τη σεζόν;

Κάποια εξ αυτών είναι κλασικά και διαχρονικά. Υπάρχουν όμως και trends που δεν θα περίμενε κάποιος για την θερμή αυτή περίοδο του χρόνου, όπως είναι τα έντονα smokey eyes και η χοντρή γραμμή μαύρου eyeliner. Παρόλα αυτά πρόκειται για στυλ που θα είναι must στο ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό μακιγιάζ.

Ας δούμε αναλυτικότερα τι προτείνουν οι διάσημοι makeup artists για την σεζόν.

 

Advertisements

Top trends στη βάση μακιγιάζ για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Ένα μακιγιάζ ξεκινάει πάντα από την τέλεια βάση. Αυτή δηλαδή που θα αποτελέσει τον βασικό καμβά πάνω στον οποίο θα δημιουργήσουμε το τελικό μας makeup.

Ποιες είναι λοιπόν οι τάσεις στην επιδερμίδα που προτείνουν οι ειδικοί;

 

Το no makeup μακιγιάζ παραμένει στην κορυφή

Και αυτή τη σεζόν οι makeup experts επιμένουν στην όσο λιγότερη κάλυψη της επιδερμίδας. Πιο συγκεκριμένα, το φυσικό μακιγιάζ χωρίς τη χρήση foundation, με την εφαρμογή μόνο λίγου concealer σε σημεία κλειδιά, όταν αυτό είναι απαραίτητο, θα κάνει το ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό μας look τέλειο.

Advertisements

Δεν χρειάζεται λοιπόν να δημιουργείτε μια ολόκληρη στρώση κάλυψης για να πετύχετε ένα άψογο makeup. Κι αν δεν θέλετε να είναι εντελώς άχρωμο το βάψιμο σας, αναδείξτε τα φυσικά σας χαρακτηριστικά χρησιμοποιώντας απλά χρώμα στα χείλη και τα μάτια σας. Αλλά και πάλι αυτό δεν είναι απαραίτητο.

No makeup μακιγιάζ είδαμε στις πασαρέλες των οίκων Prada, Jacquemus, J.W. Anderson, Zimmermann, Theory, Sandy Liang, Eudon Choi και Jason Wu.

 

Λαμπερή επιδερμίδα και για την Άνοιξη / Καλοκαίρι

Η ματ επιδερμίδα δεν είναι κάτι που θέλησαν να προβάλουν οι ειδικοί για τη νέα σεζόν. Ίσα ίσα που πρότειναν ως βάση ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, ιδιαίτερα στο επάνω μέρος του προσώπου. Πρόκειται για ένα μακιγιάζ που δεν έχει την ανάγκη πολλών προϊόντων για να αναδειχθεί.

Μια καλή ενυδατική κρέμα και ένα πολύ ελαφρύ foundation (αν δεν μπορείτε χωρίς αυτό) είναι αρκετά για να σας κάνουν να λάμψετε την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021.

Advertisements

Αυτό άλλωστε είδαμε και στις πασαρέλες των Versace, David Koma, Victoria Beckham, Bevza, Sportmax, Alberta Ferretti, Marni, Etro, Burberry, Rodarte, Zimmermann, Jason Wu, Anna Sui, Rosetta Getty και Hermès.

 

Ανοιξιάτικο ρουζ στα ζυγωματικά για νεανική όψη

Μια ελαφριά δόση ρουζ στα ζυγωματικά μπορεί να προσθέτει ακριβώς το χρώμα που χρειάζεται η επιδερμίδα μας για να δείχνει ακόμη πιο νεανική. Η απόχρωση σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ροζ, ενώ σε άλλες είχε έναν πιο θερμό ροδακινί τόνο.

Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη προσθήκη φρεσκάδας που είδαμε να παρουσιάζεται μεταξύ άλλων από τους οίκους Simone Rocha, Erdem και Coperni.

 

Οι τάσεις στο μακιγιάζ ματιών για τη φετινή Άνοιξη και το Καλοκαίρι

Έχοντας ολοκληρώσει τη φυσική κάλυψη της επιδερμίδας μας με τα λιγότερα δυνατά καλλυντικά, σειρά έχει το μακιγιάζ των ματιών με σκιές σε διάφορες αποχρώσεις και στυλ makeup που τραβούν τα βλέμματα. Ας δούμε ποιες είναι οι τάσεις που θα φορεθούν περισσότερο αυτή την περίοδο.

 

Τα Smokey Eyes δεν λείπουν ποτέ από το μακιγιάζ

Αν και συνήθως το ανοιξιάτικο και το καλοκαιρινό μακιγιάζ γίνεται πιο ελαφρύ, σύμφωνα με τους makeup experts το smokey eyes look παραμένει μια από τις κορυφαίες επιλογές για τη σεζόν. Ίσως αυτό να έχει σχέση και με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, που μοιραία δίνει έμφαση στο βλέμμα.

Το εντυπωσιακό και κάπως πιο βαρύ αυτό βάψιμο ματιών, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είχε την πιο ελαφριά του μορφή, αποτέλεσε μια σαγηνευτική και μαγευτική πρόταση μακιγιάζ για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε από τους οίκους Chanel, Chloè, Mark Fast, Batsheva, Alice + Olivia, Dior, Giambattista Valli, Valentino και Rosetta Getty.

 

Μακιγιάζ με έντονες μαύρες γραμμές eyeliner και την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021

Ένα ακόμη στυλ μακιγιάζ που δίνει έξτρα drama look είναι και το μαύρο eyeliner με παχιά γραμμή. Το συγκεκριμένο στυλ μπορεί να περιοριστεί μόνο στο πάνω βλέφαρο ή να εφαρμοστεί σαν περίγραμμα ολόκληρου του ματιού, κάνοντας το τελικό εφέ ακόμη πιο έντονο.

Πρόκειται για ένα makeup trend που είδαμε μεταξύ άλλων από τους οίκους Giambattista Valli, Christian Dior, Fenty, Chanel, Chloè και Valentino.

 

Χρωματιστές σκιές ματιών και eyeliner σε διάφορες αποχρώσεις

Τόσο την Άνοιξη, όσο και το Καλοκαίρι το χρώμα αποτελεί κορυφαία επιλογή στη μόδα. Αυτό επηρεάζει και το μακιγιάζ της σεζόν.

Αν λοιπόν σας αρέσει να παίζετε με τις αποχρώσεις και να δοκιμάζετε νέα makeup looks, τότε ήρθε η ώρα να το ευχαριστηθείτε. Είτε πρόκειται για χρωματιστές σκιές ματιών ή για eyeliner σε ποικιλία χρωμάτων, το αποτέλεσμα είναι εξίσου εκθαμβωτικό.

Στις κορυφαίες αποχρώσεις σκιών θα δείτε σίγουρα το ροζ και το μωβ. Ωστόσο υπήρξαν και άλλα πολλά χρώματα που ξεχώρισαν στις πασαρέλες των οίκων, όπως άλλωστε παρουσιάστηκε και από τους οίκους Salvatore Ferragamo, Batsheva, Chromat, Kenneth Ize, Tom Ford, Coperni, Bibhu Mohapatra και Halpern.

 

Το μπλε χρώμα στα μάτια θα είναι top επιλογή

Το χρώμα όμως που ξεχώρισε περισσότερο απ’ όλα στο μακιγιάζ των ματιών δεν ήταν άλλο από το μπλε, το οποίο επέστρεψε για να μείνει αυτή τη σεζόν στην κορυφή. Σε άλλες περιπτώσεις η απόχρωση ήταν σκούρα, όπως το navy ή το classic blue. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις με πιο παστέλ ή γαλάζια χρώματα που δημιουργούσαν ένα πιο νεανικό και παιχνιδιάρικο look.

Οίκοι μόδας που παρουσίασαν το μπλε ως top χρώμα για τα μάτια ήταν οι Tom Ford, Tomo Koizumi, Bethany Williams, Cornejo και Emilio de la Morena.

 

 

Τα χρώματα που θα φορεθούν στα χείλη τη νέα σεζόν

Για να ολοκληρωθεί ένα makeup χρειάζεται και το κατάλληλο χρώμα στα χείλη. Αν λοιπόν αναρωτιέστε για το ποιες θα είναι οι αποχρώσεις κραγιόν που θα κυριαρχήσουν την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2021 στο μακιγιάζ, η παρακάτω λίστα θα σας δώσει το στίγμα της εποχής.

 

Έντονα κόκκινα χείλη για εντυπωσιακές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές εμφανίσεις

Διαχρονικό και σαγηνευτικό το κόκκινο χρώμα κραγιόν δεν λείπει ποτέ από τις top θέσεις. Άλλωστε είναι ένα χρώμα που όλες οι γυναίκες λατρεύουν και φορούν σε κάθε περίσταση.

Ακόμη και μόνο του μπορεί να προσφέρει σε μια γυναίκα ένα εκθαμβωτικό μακιγιάζ που τραβάει τα βλέμματα. Γι’ αυτό το λόγο και οι οίκοι μόδας Balmain, Max Mara, Hermès, Versace, Dolce & Gabbana και Molly Goddard, το χρησιμοποίησαν για να δώσουν χρώμα στο μακιγιάζ των μοντέλων τους.

Κάποιοι εξ αυτών το συνδύασαν με μια σαγηνευτική λεπτή γραμμή μαύρου eyeliner, ενώ άλλοι με φυσικό και no makeup μακιγιάζ.

 

Σκούρο μακιγιάζ χειλιών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2021

Αν και συνήθως τα σκούρα χρώματα κραγιόν είναι πιο φθινοπωρινά – χειμωνιάτικα, τη θερμή αυτή περίοδο οι makeup experts προτείνουν και πάλι τα σκούρα χείλη.

Αποχρώσεις όπως το μπορντό και τα υπόλοιπα vampy χείλη που είδαμε στις πασαρέλες των Olivier Theyskens, Rodarte, Max Mara και Halpern, θα έχουν την τιμητική τους και αυτή τη σεζόν.

 

Χείλη με διαβάθμιση χρώματος

Μια ιδιαίτερη πρόταση για το μακιγιάζ την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2021 είναι τα ombre, gradient και smudged χείλη. Πρόκειται για μια τάση που θέλει το χρώμα του κραγιόν να μην είναι μόνο ένα, αλλά συνδυασμός δυο ή περισσοτέρων αποχρώσεων που αναμειγνύονται και διαβαθμίζονται.

Το συγκεκριμένο makeup trend στα χείλη παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων από τους οίκους Bora Aksu, Blumarine και Acne Studios.

 

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα