Μην χασετε

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν το ιδανικό βραδινό για να χάσετε όλα τα περιττά κιλά

Θέλετε να μάθετε πώς το τελευταίο γεύμα της ημέρας θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τι μπορείτε να φάτε το βράδυ, ώστε να χάσετε βάρος γρήγορα και εύκολα.

Θερμίδες

 Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τότε το βραδινό σας γεύμα πρέπει να έχει περίπου 450 με 500 θερμίδες. Αν θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας, τότε πρέπει να κυμαίνεται στις 550 θερμίδες.

Υδατάνθρακες

Το βραδινό σας πρέπει να περιέχει περίπου 40 με 50 τοις εκατό υδατάνθρακες, που αντιστοιχεί σε 50 μέχρι 70 γραμμάρια. Μην φοβάστε να τρώτε υδατάνθρακες το βράδυ, γιατί είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και γενικά του οργανισμού. Αν επιλέγετε τους σύνθετους, όπως ολικής άλεσης προϊόντα, δεν πρόκειται να πάρετε κιλά. Επίσης, οι υδατάνθρακες μπορεί να σταματήσουν τις βραδινές λιγούρες.

Advertisements

Πρωτεΐνη

Οι πρωτεΐνες πρέπει να αποτελούν το 20 με 25 τοις εκατό του βραδινού γεύματος, που αντιστοιχεί σε 25 με 35 γραμμάρια. Η άπαχη πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση και τη διατήρηση των μυών. Και δεδομένου ότι το σώμα σας κάνει την οικοδόμηση κυρίως τις βραδινές ώρες, είναι σημαντικό το τελευταίο γεύμα της ημέρας να περιέχει πρωτεΐνη.

Λίπη

Το βραδινό σας γεύμα πρέπει να περιέχει περίπου 15 με 25 γραμμάρια λιπαρά, που αντιστοιχεί στο 30 με 35% των συνολικών θερμίδων. Αποφύγετε όμως την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών οξέων και προτιμήστε τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, στο αβοκάντο, στα ψάρια κ.α.

Advertisements

Τι ώρα πρέπει να τρώτε το βραδινό;

Το ιδανικό είναι να καταναλώνετε κάτι ελαφρύ και υγιεινό κάθε 3 με 4 ώρες και να τρώτε το τελευταίο γεύμα 3 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι, ώστε να διευκολύνετε τη διαδικασία της πέψης. Όμως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα για το βραδινό σας γεύμα, που μπορεί αυξήσει το σωματικό σας βάρος. Η συμβουλή ότι πρέπει να τρώτε το βραδινό μέχρι τις 20:00 είναι ένας μύθος, γιατί σημασία έχουν οι συνολικές θερμίδες, που αν δεν ξεπεράσετε αυτές που σας αναλογούν, τότε η ώρα του δείπνου δεν θα επηρεάσει το βάρος σας.

Μερικά παραδείγματα για βραδινό γεύμα:

Μια μερίδα κινόα με φασόλια και ένα τέταρτο αβοκάντο. Θερμίδες: 506 kcals

Μια μερίδα ψάρι ψητό και μισό φλιτζάνι άγριο ρύζι με σαλάτα. Θερμίδες: 550 kcals

Advertisements

Μια μερίδα ψητό κοτόπουλο Burrito με μισό φλιτζάνι μαύρο ρύζι. Θερμίδες: 518 kcals

Τέλος μην ξεχνάτε ότι κάθε διατροφικό πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού. Η σύνταξη ενός διαιτολογίου είναι μια διαδικασία ανάμεσα στον ενδιαφερόμενο και στον διαιτολόγο και διαμορφώνεται σύμφωνα με την κατάσταση υγείας του.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα