Μην χασετε

Ξύρισμα μασχάλης: Τέλεια αποτρίχωση & λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Η περιοχή της μασχάλης είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος, γι’ αυτό και χρειάζεται ειδική μεταχείριση και περιποίηση κατά την αποτρίχωση της.

Πολλές είναι οι γυναίκες που προτιμούν το ξύρισμα της μασχάλης για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Πρόκειται για μια απλή και οικονομική μέθοδο αποτρίχωσης που όμως θέλει προσοχή για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επίσης, προκειμένου να αποφευχθούν οι ερεθισμοί και τα σημάδια, κατά το ξύρισμα της μασχάλης θα πρέπει να προσέξετε κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

Σημαντικά μυστικά για καλύτερο ξύρισμα μασχάλης:

Δείτε μερικά απλά, αλλά σημαντικά μυστικά για να αποκτήσετε απαλές μασχάλες χωρίς ίχνος ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Μάθετε τα βήματα που πρέπει να ακολουθείτε και ποια λάθη θα πρέπει να αποφεύγετε για να μην δημιουργήσετε ερεθισμούς από το ξύρισμα μασχάλης.

Advertisements
1. Πριν το ξύρισμα μασχάλης, πλύσιμο

Είναι πολύ σημαντικό οι μασχάλες να είναι καθαρές, χωρίς ίχνος από το παλιό αποσμητικό πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα. Αν η μασχάλη δεν είναι πλήρως καθαρή ενδέχεται να εμφανιστούν ερεθισμοί, λόγω της εισχώρησης των βακτηρίων μέσα στο δέρμα. Επομένως, πλύντε τις πρώτα και στη συνέχεια εφαρμόστε το τζελ, αφρό ή κρέμα ξυρίσματος για να ξεκινήσετε την διαδικασία.

2. Απολέπιση

Η απολέπιση της περιοχής της μασχάλης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παραβλέπετε. Κάνοντας ένα ήπιο scrub στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του σώματος σας, όχι μόνο θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, αλλά και τα υπολείμματα αποσμητικού που εμποδίζουν το σωστό ξύρισμα της μασχάλης.

3. Επιλογή σωστού ξυραφιού

Επειδή η περιοχή της μασχάλης είναι ευαίσθητη και διαθέτει καμπύλες, χρειάζεται ένα ξυραφάκι με περιστρεφόμενη κεφαλή και πολλαπλές λεπίδες (τουλάχιστον τρεις). Έτσι θα πετύχετε καλύτερη επαφή του ξυραφιού με το δέρμα και η λεπίδα θα φτάνει πιο κοντά στην ρίζα της τρίχας.

4. Συχνή αντικατάσταση ξυραφιού

Αν παρατηρήσετε ερεθισμό μετά το ξύρισμα της μασχάλης, ίσως τότε να φταίει το παλιό ξυραφάκι που χρησιμοποιείτε. Το ξυραφάκι θα πρέπει να αλλάζεται συχνά, τουλάχιστον κάθε 4-5 χρήσεις. Εξίσου σημαντικό ωστόσο είναι να μην το χρησιμοποιείτε όταν είναι μπουκωμένο, διότι αυτό θα προκαλέσει ερεθισμούς από τα βακτήρια που μαζεύονται στις λεπίδες, αλλά και από το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο το ξυράφι δυσκολεύεται να κόψει τις τρίχες και ενδέχεται να τραυματίσει το δέρμα της μασχάλης.

Advertisements

Σημαντική παρενέργεια της χρήσης μη καθαρού ξυραφιού είναι βέβαια και το ότι μπορεί να οδηγήσει σε ένα αντιαισθητικό φαινόμενο, τις σκούρες μασχάλες.

5. Λίγες κινήσεις και απαλές, χωρίς πολύ πίεση

Κατά το ξύρισμα της μασχάλης φροντίστε να μην περνάτε από το ίδιο σημείο πολλές φορές και να μην ασκείτε μεγάλη πίεση, διότι προκαλείται ξηρότητα και ερεθισμοί στην περιοχή. Κάντε μια δυο κινήσεις και επικεντρωθείτε στα σημεία που πρέπει. Η κατεύθυνση των κινήσεων με το ξυραφάκι πρέπει να είναι προς αυτήν που βγαίνουν οι τρίχες, επειδή όμως οι τρίχες στις μασχάλες έχουν συνήθως πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις, καλό είναι να κάνετε μικρές και διαφορετικής κατεύθυνσης κινήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να γυρίσει η τρίχα προς τα μέσα, προκαλώντας θυλακίτιδα, η οποία γίνεται αισθητή συνήθως δημιουργώντας ένα κόκκινο σπυράκι που προκαλεί φαγούρα και εξάνθημα.

► Μάθετε περισσότερα σχετικά με την θυλακίτιδα και τους τρόπους αντιμετώπισης της

6. Ξύρισμα μασχάλης με αφρό, τζελ ή κρέμα ξυρίσματος και όχι με σαπούνι

Αρχικά θα πρέπει να βρέξετε τις μασχάλες σας για να αποφύγετε μικροατυχήματα, όπως κοψίματα ή πολύ μικρές ουλές και ερεθισμούς, αυξάνοντας παράλληλα ακόμα και την ευαισθησία των θυλάκων των τριχών. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε το προϊόν ξυρίσματος της αρεσκείας σας και να ξεκινήσετε την διαδικασία.

7. Το ξύρισμα μασχάλης δεν πρέπει να γίνεται αμέσως μόλις μπείτε στο μπάνιο

Αποφύγετε το ξύρισμα της μασχάλης, αλλά και του υπόλοιπου σώματος με το που μπείτε στο μπάνιο. Αφήστε το τελευταίο. Με αυτό τον τρόπο δίνετε τη δυνατότητα στο δέρμα σας να προσαρμοστεί και να ανοίξουν οι πόροι του, μαλακώνοντας παράλληλα τους θύλακες της τρίχας, λόγω του ζεστού νερού που θα πέφτει πάνω σας. Αυτό θα κάνει την διαδικασία του ξυρίσματος πιο αποτελεσματική και πιο βαθιά.

Advertisements

Αν βιάζεστε, μπορείτε να πάρετε μια πετσετούλα με ζεστό νερό, να την τοποθετήσετε στην μασχάλη σας για λίγο, κάνοντας έτσι τους πόρους να ανοίξουν και τους θύλακες να μαλακώσουν. Μετά, είστε έτοιμη να προχωρήσετε με το ξύρισμα στις μασχάλες.

8. Ενυδατική κρέμα μετά το ξύρισμα μασχάλης

Επειδή το δέρμα στην περιοχή της μασχάλης είναι ευαίσθητο, καλό θα είναι μετά το ξύρισμα να εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα σώματος, όπως ακριβώς κάνετε και με τα πόδια σας.

9. Προτιμήστε το βραδινό ξύρισμα

Το βραδινό ξύρισμα είναι η καλύτερη επιλογή, διότι ακόμη κι αν έχει ερεθιστεί το δέρμα σας, του δίνετε την ευκαιρία να ηρεμήσει μέχρι το πρωί. Επίσης, αν αποφασίσετε να ξυριστείτε το πρωί, φροντίστε να το κάνετε τουλάχιστον μισή ώρα μετά το ξύπνημα, ώστε να έχει «ξυπνήσει» και η επιδερμίδα σας.

Αποφύγετε σε κάθε περίπτωση το ξύρισμα πριν την θάλασσα ή την πισίνα, για τον κίνδυνο μολύνσεων.

10. Μην εφαρμόζετε το αποσμητικό αμέσως μετά το ξύρισμα μασχάλης

Το αποσμητικό μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμούς, όπως και ο ιδρώτας. Οπότε είναι καλύτερα να αποφύγετε την εφαρμογή του αμέσως μετά το μπάνιο και να αφήσετε να περάσει ένα διάστημα τουλάχιστον 20-30 λεπτών. Το ιδανικό βέβαια είναι να κάνετε το ξύρισμα μασχάλης το βράδυ και να βάλετε το αποσμητικό το πρωί.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα