Μην χασετε

Ξύπνησες με πρησμένο πρόσωπο; Τι να κάνεις για να το επαναφέρεις μέσα σε 5 λεπτά

Έχει συμβεί σε όλες μας να ξυπνήσουμε με το πρόσωπό μας τόσο πρησμένο σε σημείο που θα πίστευε κανείς ότι κοιμηθήκαμε κλαμμένες.

Advertisements

Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ πιο σύνθετα από μερικά βραδινά δάκρυα. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την εικόνα του προσώπου μας το πρωί που ξυπνάμε.

Μεταξύ αυτών το πολύ αλάτι στο φαγητό μας, η μη επαρκής κατανάλωση νερού, το αλκοόλ, ακόμα και οι ελάχιστες ώρες ύπνου. Όλα αυτά, όσο απλά κι αν σου ακούγονται, μπορούν να κάνουν τη ζημιά και να καταστρέψουν την πρωινή μας όψη.

Το πρώτο που θα σκεφτείς όταν κοιτάξεις στον καθρέφτη και δεις το πρόσωπό σου δεν είναι το για ποιο λόγο πρήστηκε, μα τι θα κάνεις για να το επαναφέρεις όσο το γρηγορότερο στη φυσιολογική του κατάσταση.

Σε καμία δεν αρέσει το ολοστρόγγυλο πρόσωπο με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, σωστά; Κυρίως όταν οι υποχρεώσεις σου δεν σου επιτρέπουν να περάσεις όλη την ημέρα στον καναπέ του σπιτιού σου.

Ιδού λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Βήμα 1

Το παγωμένο νερό κάνει θαύματα. Πλύνε το πρόσωπό σου με όσο το δυνατόν πιο κρύο νερό. Συνέχισε τη διαδικασία για ένα λεπτό τουλάχιστον.

Βήμα 2

Advertisements

Συνεχίζουμε την αναζωογόνησή της επιφάνειας του προσώπου μας χρησιμοποιώντας ένα παγάκι. Κάνε ελαφρύ μασάζ και άσε το παγωμένο νερό του λιωμένου πάγου να κάνει το θαύμα του. Μη σταματήσεις μέχρι να λιώσει το παγάκι. Το συγκεκριμένο tip αποτελεί έμπνευση της Kate Moss και δεν έχουμε παρά να την εμπιστευτούμε.

Βήμα 3

Ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με την κρέμα ημέρας σου. Άστη να απορροφηθεί καλά πριν συνεχίσεις με το μακιγιάζ σου.

Στην περίπτωση που επιθυμείς να μακιγιαριστείς, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ένα καλό concealer και να είσαι ιδιαιτέρως προσεκτική με το ρουζ σου. Τα μάγουλά σου δεν θα πρέπει να δείχνουν στρογγυλά, γι’ αυτό φρόντισε να εφαρμόσεις το προϊόν στα ζυγωματικά σου.

Bonus tip: Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πίνε συνεχώς νερό. Έτσι θα καταπολεμήσεις την κατακράτηση υγρών που οφείλεται στο αλάτι και το αλκοόλ.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα