Μην χασετε

Ξεκίνα να διεκδικείς τη σχέση που θέλεις και αξίζεις

Συνήθως, όταν ο καιρός είναι καλός, η διάθεση γίνεται πιο εύκολα χαρούμενη. Αλλά αυτό που παρατηρώ και πραγματικά με στενοχωρεί είναι το εξής: Βγαίνω έξω στα μαγαζιά και βλέπω γυναίκες από τη μία μεριά, άντρες από την άλλη. Ξεχωριστά, όχι μαζί. Και αναρωτιέμαι γιατί;

 

Έχω μιλήσει πραγματικά με πάρα πολλούς ανθρώπους και έχω δεχτεί και έχω διαβάσει αμέτρητα μηνύματα. Πραγματικά, αν ήμασταν σε ένα σεμινάριο ή σε έναν χώρο με κόσμο και ρωτούσα: “Ποιος θέλει να έχει μία σχέση στη ζωή του;”, όλοι θα πουν “Εγώ”. “Ποιοι έχουν σχέση;”. Λιγότεροι. “Ποιοι έχουν τέλεια σχέση; Ιδανική σχέση;” Ένας, δύο, τρεις, τέσσερις ανάμεσα σε πολλούς.

 

Advertisements

Όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Ένας από τους πολύ σημαντικούς λόγους είναι ότι συνήθως το σύντροφό μας δεν τον επιλέγουμε. Απλά συμβαίνει. Γιατί οι άνθρωποι στη ζωή δεν έχουμε μάθει να διεκδικούμε.

Θέλω για παράδειγμα να κάνω μία σχέση. Συνήθως με τον άνθρωπο που θα γνωρίσω εκείνη τη στιγμή, σε μία παρέα, με κάποιο τρόπο, αν βγούμε μία δυο φορές για καφέ, χυμό, οτιδήποτε και νιώθουμε καλά, θα προχωρήσουμε σε μία σχέση. Αλλά είναι αυτό που πραγματικά θέλω; Αν σε ρωτούσα πόσες φορές ή πόσο έντονα έχεις νιώσει πραγματικά ερωτευμένος στη ζωή σου, τι θα απαντούσες;

Αν έχεις ήδη σχέση, είσαι πραγματικά ερωτευμένος; Τον βλέπεις τον άλλον και το στομάχι σου κάνει “πεταλουδίτσες;”. Και ναι, ξέρω τι θα μου πεις: Συνήθως όταν μεγαλώνουν οι άνθρωποι, αυτό που λένε είναι “Ε, αυτά μωρέ τώρα είναι για παιδιά. Δεν είναι για μεγάλους. Όταν μεγαλώνεις, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θα βρεις έναν άνθρωπο να περνάς καλά, να είναι σωστός, να. να, να”.

 

Advertisements

Έλλειψη πάθους

Αλλά να ξέρεις ότι ο #1 λόγος που οι σχέσεις διαλύονται δεν είναι από έλλειψη αγάπης. Ο #1 λόγος που οι σχέσεις διαλύονται είναι από έλλειψη πάθους. Και όσο κι αν σου καλύπτει την ανάγκη να είσαι σε μία σχέση αυτή την περίοδο και έτσι, αν με κάποιον νιώσεις λίγο καλά, επικοινωνήσετε, και τα πράγματα είναι όπως έχουμε συνηθίσει οι άνθρωποι να είναι η ζωή μας, τότε τι γίνεται;

Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Και μόλις τους καλυφθεί αυτή η ανάγκη, θα ανακαλύψεις ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο, κάτι πιο έντονο μέσα σου. Ή απλά θα μιζεριάσεις στην καθημερινότητά σου σε αυτή την σχέση. Άρχισε να διεκδικείς την σχέση που θέλεις, τη ζωή που θέλεις,

Άρα λοιπόν, τι χρειάζεται να κάνουμε για να λυθεί αυτό; Να αρχίσουμε να διεκδικούμε τη ζωή μας. Τη ζωή που θέλουμε. Διεκδίκησε το ταίρι σου. Ποιος θέλεις να είναι ο σύντροφός σου; Πώς θέλεις να είναι; Οραματίσου τον. Γράψε τα χαρακτηριστικά του. Δες τι θέλεις να έχει και τι δεν θέλεις να έχει. Και άνοιξε τα μάτια σου. Και μη χάσεις καμία ευκαιρία. Μίλα. Σκέψου δημιουργικά. Κάνε μια τρέλα.

 

Γιατί να θυμάσαι ότι αυτό που μένει είναι η στιγμή της τρέλας. Μην σκέφτεσαι πολύ λογικά. Ειδικά σε αυτό τον τομέα της ζωής σου. Γίνε τρελός. Δες ποια ή ποιον θέλεις. Δες πώς θέλεις να είναι. Άνοιξε τις κεραίες σου. Δες και κάνε κάτι τρελό. Κάτι που ακόμα και αν σου πει όχι, εσύ θα το θυμάσαι για όλη σου την ζωή. Αλλά αν σου πει ναι, πίστεψε ότι θα ζήσεις κάτι μοναδικό.

Advertisements

Αυτό που θέλω να σου πω είναι το εξής: Θα βγεις σε ένα μπαράκι, σε ένα καφέ, στην παραλία, στο σινεμά,  θα συναντήσεις ανθρώπους. Και ναι, είναι πολύ τρελό να δεις έναν άνθρωπο και να του μιλήσεις αλλά είναι ακόμα πιο τρελό να μη ζεις τη ζωή που θέλεις. Να μη ζεις τη σχέση που θέλεις. Να είσαι μίζερος.

Άνοιξε λοιπόν τα μάτια σου, άνοιξε τις κεραίες σου και αν οι κεραίες σου πιάσουν κάτι το οποίο συντονίζεται με αυτό που πραγματικά θέλει η καρδιά σου, κάνε το. Θα με θυμηθείς. Η ζωή είναι υπέροχη και δεν ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι για να αφήνουμε τις μέρες να περνούν και να μην κάνουμε αυτό που μας αξίζει. Να αγαπάς τον εαυτό σου, γιατί αν δεν σε αγαπάς εσύ, δεν θα σε αγαπήσει κανένας άλλος, και να ζεις με πάθος. Γιατί το αξίζεις.

Μάνος Ισχάκης

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα