Μην χασετε

Ξένια Καλογεροπούλου: Έχασε το φως της και μένει κλεισμένη στο σπίτι της

Η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου συγκλονίζει καθώς εξαιτίας ενός σοβαρού οφθαλμολογικού προβλήματος έχασε το φως της.
Βρίσκεται πλέον κλεισμένη στο σπίτι της αδυνατώντας να διαβάσει και να γράψει, αφήνοντας το μυαλό της να αναπολεί εικόνες και στιγμές.

Η κατάστασή της είναι σχεδόν δραματική, αφού αδυνατεί ακόμα και να πάει στο σούπερ μάρκετ για τα απολύτως απαραίτητα λόγω κορονοϊού.

«Είμαι κλεισμένη στο σπίτι μου απ’ την Πρωτοχρονιά. Έτυχε να πάθω κάτι πολύ σοβαρό στα μάτια μου και δεν μπορώ πια να διαβάζω ούτε να γράφω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ακούω βιβλία. Κλείνω τα μάτια και τα ακούω» εξομολογήθηκε η ίδια στη δημοσιογράφο Αργυρώ Μποζώνη.

«Έχω μια φίλη που με προσέχει εδώ, βγαίνω και περπατώ πολύ λίγο στο πάρκο, κι επειδή τη μέρα της κηδείας της Αλκής πέθανε η γάτα μου, έχω μια καινούργια που μου κάνει παρέα και με παρηγορεί. Το ότι δεν βλέπω είναι χειρότερο απ’ το ότι είμαι στο σπίτι. Δεν θα με πείραζε τόσο το κλεισμένη μέσα, αν μπορούσα να βλέπω καλύτερα, αλλά προσαρμόζομαι κι εγώ και κάνω αυτά που πρέπει να κάνουμε όλοι» σχολίασε η ηθοποιός αναφορικά και με τα μέτρα που πήρε η Πολιτεία για την πανδημία.

Advertisements

Και συνέχισε: «Άκουσα κάμποσα βιβλία, τα πιο πρόσφατα είναι ο τελευταίος τόμος της «Αναζήτησης του χαμένου χρόνου» του Προυστ. Είχα διαβάσει όλο το βιβλίο, αλλά όχι τον τελευταίο τόμο, η «Λολίτα» και το «Μίλησε μνήμη» του Ναμπόκοφ. Και όπως πολύς κόσμος ακούω -αφού δεν μπορώ να δω- τηλεόραση, όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε και να μην κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα