Μην χασετε

Νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες για να φάει το παιδί επιτέλους τα ρεβύθια

Αν μας έδιναν 1 ευρώ για κάθε φορά που ακούμε αυτή την φράση από τα μικρά μας, θα ήμασταν πιο πλούσιες και από την Κιμ Καρντάσιαν! Δυστυχώς, τα περισσότερα παιδιά έχουν μια σχέση μίσους με τα όσπρια από μικρή ηλικία. Αλλά όπως και να το κάνουμε τα ρεβίθια είναι πολύ θρεπτικά και είναι απαραίτητα για την θωράκιση του οργανισμού τους.

Advertisements

Αν έχετε, λοιπόν, κουραστεί να τα κυνηγάτε να φάνε ρεβίθια με το ζόρι σας έχουμε τη λύση. Με αυτούς τους πεντανόστιμους ρεβυθοκεφτέδες θα λύσετε το «αιώνιο» πρόβλημα μια και καλή!

Τι θα χρειαστείτε

  • 2 ½ φλιτζάνια ρεβύθια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Tι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Για να γίνουν πιο νόστιμοι οι ρεβυθοκεφτέδες, τοποθετήστε τους σ’ ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ. Αφήστε να μουλιάσουν και να «φουσκώσουν».

Βήμα 2ο

Στραγγίστε και σκουπίστε πολύ καλά τα ρεβυθια και στην συνέχεια βάλτε τα στο μίξερ μαζί με το κομματιασμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αλάτι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν. Για να νοστιμίσει ακόμα περισσότερο το μείγμα, βάλτε επιπλέον λίγο κάρδαμο.

Αν το μίξερ σας είναι μικρό σε χωρητικότητα, χωρίστε τα υλικά μισά-μισά και χτυπήστε τα σε δύο δόσεις.

Βήμα 3ο

Χτυπήστε όλα τα υλικά μεταξύ τους μέχρι το μείγμα να αποκτήσει τραχιά υφή. Συγκεκριμένα φροντίζετε να μην το κάνετε αλοιφή και να υπάρχουν μέσα σε αυτό κομματάκια από ρεβύθι.

Advertisements

Βήμα 4ο

Μόλις το μείγμα πάρει την επιθυμητή μορφή και υφή, το μεταφέρετε σ’ ένα μπολ και με ένα πιρούνι το ανακατεύετε λίγο ακόμα. Επίσης, αφαιρείτε μεγάλα κομμάτια ρεβιθιού που τυχόν υπάρχουν.

Βήμα 5ο

Καλύπτετε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Βήμα 6ο

Σ’ ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνετε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Με βρεγμένα χέρια πλάθετε τα ρεβυθοκεφτεδάκια- χρησιμοποιείστε δύο κουταλιές της σούπας από τον χυλό για να βγουν σε ικανοποιητικό μέγεθος.

Βήμα 7ο

Ψήνετε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με σος γιαουρτιού ή ακόμα και μέσα σε αραβική πίτα.

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα