Μην χασετε

Ντροπή: Ζητούν υπεύθυνη δήλωση από γονείς ότι δεν μπορούν να παρέχουν πρωινό στα παιδιά τους

Δίχως ίχνος ντροπής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε πως στο εξής οι γονείς που δεν μπορούν με το πενιχρό -ή το ανύπαρκτο σε πολλές περιπτώσεις- εισόδημά τους να καλύψουν ακόμη και την ελάχιστη διατροφική ανάγκη του παιδιού τους στο σχολείο, θα είναι υποχρεωμένοι να το δηλώνουν… υπεύθυνα.

Η δημοτική Αρχή, τη διοίκηση της οποίας έχει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τη στάση της ουσιαστικά δηλώνει ανεύθυνα ότι δεν μπήκε καν στη διαδικασία να σκεφτεί πως ο ρόλος της δεν είναι ο κανιβαλισμός των μη εχόντων, αλλά η πρόνοιά της να σταθεί δίπλα τους.

«Δηλώνω υπεύθυνα ότι επιθυμώ το παιδί μου (…) να λαμβάνει πρωινό κολατσιό από το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω του ότι δεν έχω τη δυνατότητα να παρέχω πρωινό κολατσιό στο παιδί μου» αναφέρει το κείμενο της δήλωσης ντροπής που καλούνται να υπογράψουν οι γονείς, ώστε να αιτηθούν από τον δήμο τα παιδιά τους να λαμβάνουν πρωινό κολατσιό από το πρόγραμμά του.

Advertisements

Η δήλωση, αφού υπογραφεί από τον γονέα – κηδεμόνα, ακολούθως κατατίθεται στον διευθυντή του σχολείου ή στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης. Το ζήτημα βέβαια δεν αφορά τα προσωπικά δεδομένα οικογενειών (που και αυτό δεν μπορεί να παραβλεφθεί βάσει νόμου), αλλά το γεγονός ότι οι χιλιάδες γονείς που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα θα είναι υποχρεωμένοι να ξεμπροστιάζουν την ανέχειά τους με τον πιο βίαιο τρόπο μέσω της δήλωσης-πείνας.

Οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι πολλές.

Ποιος… εγκέφαλος σκέφτηκε κάτι τέτοιο;

Ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε γνώση της πρωτοβουλίας που έλαβε το αρμόδιο τμήμα του δήμου;

Advertisements

Έγιναν κινήσεις από τη δημοτική Αρχή ώστε να απαιτηθεί από την κυβέρνηση να χορηγηθούν σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως;

Ή έστω άλλες κινήσεις ώστε να βρεθούν πόροι από αλλού;

Ο κ. Ζέρβας δεν χρωστά απαντήσεις στη «δημοκρατία». Οφείλει να απαντήσει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Ντροπή!

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα