Μην χασετε

Νοσοκόμα ανακάλυψε πως ο νέος της συνάδελφος ήταν το πρόωρο μωρό που φρόντισε πριν 28 χρόνια

Μια νοσοκόμα από την Καλιφόρνια ξαφνιάστηκε όταν ανακάλυψε ότι δούλευε με ένα παιδί που είχε φροντίσει πριν από 28 χρόνια.

Advertisements

Η 52χρονη Vilma Wong, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον 28χρονο σήμερα Brandon Seminatore, στο νοσοκομείο παίδων του Lucile Packard Stanford, όταν η μητέρα του γέννησε στις μόλις 29 εβδομάδες της κύησής της.

Μετά τον πρόωρο τοκετό της, η Wong τον φρόντιζε για περίπου ένα μήνα πριν γίνει αρκετά καλά και πάει στο σπίτι με τους γονείς του στο Σαν Χοσέ, αν και η αφοσιωμένη νοσοκόμα του δεν ξέχασε ποτέ το όνομά του.

 

Όταν τον γνώρισε καθώς έκανε τις πρωινές της επισκέψεις στο ίδιο νοσοκομείο, η Wong ανακάλυψε πως ήταν στην πραγματικότητα το μωρό που φρόντισε σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν.

“Ο Brandon ήταν στην ομάδα μου και φρόντιζε έναν από τους ασθενείς μου. Ρώτησα ποιος ήταν και το επίθετό του ακουγόταν πολύ οικείο,” είπε. “Συνέχισα να του κάνω ερωτήσεις, όπως από πού ήταν και μου είπε ότι ήταν από το Σαν Χοσέ, και ότι στην πραγματικότητα ήταν πρόωρο μωρό που γεννήθηκε στο νοσοκομείο μας.”

“Τότε θυμήθηκα πως σαν νέα νοσοκόμα φρόντισα ένα μωρό με το ίδιο επώνυμο.”

 

Η Wong μάλιστα θυμήθηκε λεπτομέρειες για τους γονείς του, που την έκαναν να καταλάβει αν όντως ο Seminatore ήταν αυτός που πίστευε.

Advertisements

“Για να επιβεβαιώσω την υποψία μου, τον ρώτησα αν ο μπαμπάς του ήταν αστυνομικός. Και τότε σώπασε και με ρώτησε αν ήμουν η Vilma. Και του είπα ναι!” αναφώνησε.

Η μητέρα του Seminatore τον ενθάρρυνε να ψάξει την Wong όταν ξεκίνησε τη δουλειά του στο Palo Alto, αλλά εκείνος δεν πίστευε ότι η γυναίκα θα δούλευε ακόμη εκεί.

Η Wong εργάστηκε στο νοσοκομείο για 32 χρόνια και είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένα νεογέννητο που φρόντισε κάποτε έχει μεγαλώσει και είναι πλέον στη θέση τη δική της.

“Ήμουν αρχικά σε κατάσταση σοκ, αλλά είχα την χαρά να μάθω ότι το μωρό που φρόντιζα πριν από σχεδόν 30 χρόνια τώρα είναι παιδίατρος στο νοσοκομείο που γεννήθηκε,” είπε η Vilma.

“Αν και είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα αυτό της νοσοκόμας, θεωρώ πως είμαι τυχερή που κάνω αυτό που αγαπώ.”

 

Ο Semiatore είπε ότι η νοσοκόμα έχει εμπνεύσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Advertisements

 

Η συνάντησή τους έκανε τον Semiatore να σκεφτεί πόσο τυχεροί είναι και οι δύο που είναι υγιείς σήμερα χάρη στη φροντίδα του νοσοκομείου.

“Από τη συνάντησή μου με τη Vilma κατάλαβα την αφοσίωση και την αγάπη που έχει όλα αυτά τα χρόνια για την δουλειά της,” είπε.

“Δένεται με τους ασθενείς της τόσο που μπορεί να θυμηθεί το όνομα ενός ασθενούς σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα. Δεν έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να δούμε τους ασθενείς μας να μεγαλώνουν και ήμουν τόσο χαρούμενος που μπόρεσα να μοιραστώ αυτή τη στιγμή μαζί της.”

“Προσπαθούμε όλοι να δώσουμε στους ασθενείς μας μια ευκαιρία να ζήσουν ευτυχισμένοι και υγιείς. Η ιστορία αυτή απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά που είχαν ένα δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή και θέλω με τη δημοσίευσή της να τους δώσω κουράγιο και ελπίδα.”

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα