Μην χασετε

Νιώθεις διαρκώς κουρασμένη; Δες η έλλειψη ποιας βιταμίνη μπορεί να ευθύνεται

Συχνά περνάμε περιόδους που η κούραση και η κόπωση που νιώθουμε είναι περισσότερη και πιο συχνή από το συνηθισμένο χωρίς να έχει μεταβληθεί κάτι ως προς τον τρόπο ζωής μας που να το δικαιολογεί.Εάν λοιπόν έχεις παρατηρήσει κάποια αλλαγή στις καθημερινές σου αντοχές ή στη διάθεση σου ίσως ήρθε η στιγμή να επισκεφτείς τον προσωπικό σου γιατρό! Μην αναβάλλεις τέτοιου είδους καταστάσεις γιατί συνήθως τέτοιες μεταβολές μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη κάποιας βιταμίνης ή σιδήρου.

Advertisements

Μία από τις συχνότερες αιτίες είναι η έλλειψη βιταμίνης B12 του συμπλέγματος βιταμινών B η οποία συμβάλει καθοριστικά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία με τη σειρά τους μεταφέρουν οξυγόνο στα όργανα του σώματος. Αν λοιπόν η Β12 δεν βρίσκεται σε επαρκή επίπεδα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται συμπτώματα όπως μυϊκή αδυναμία, κακή μνήμη, κράμπες, έντονες μεταβολές της διάθεσης, παρατεταμένη κόπωση ακόμα και μεταβολές στην όραση.

Αν, λοιπόν, έχεις ένα ή μερικά από αυτά τα συμπτώματα μην καθυστερείς! Επισκέψου το γιατρό σου και κάνε τις αντίστοιχες αιματολογικές εξετάσεις. Τέλος, για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου πρόσθεσε στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε B12 όπως κόκκινο κρέας, αβγά, ψάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα!

Η υγεία σου είναι προτεραιότητα, μην το ξεχνάς!

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα