Μην χασετε

Να στείλω μήνυμα στον πρώην μου; Πότε να το κάνεις και πότε όχι!

Ξέρω πώς νιώθεις. Έχω υπάρξει στη θέση σου και έχω παλέψει πολύ με τις παρορμήσεις μου. Κάποιες φορές το έκανα: έστειλα το μήνυμα και περίμενα μια απάντηση. Κάποιες άλλες, όχι. Ένας χωρισμός, ιδίως αν είναι πρόσφατος και έντονος, μπορεί να σε βγάλει εκτός εαυτού και να θολώσει το κριτήριό σου.

Advertisements

Γι΄αυτό και φτιάξαμε έναν οδηγό, με τα tips της ψυχοθεραπεύτριας και συγγραφέα, Fran Walfish, που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις πότε μια επικοινωνία εκ νέου είναι καλή ιδέα και πότε όχι.

Πότε είναι οκ να επικοινωνήσεις με τον πρώην σου

«Μπορείς να επικοινωνήσεις όταν παίρνεις μηνύματα οτι μια επανένωση ειναι καλή ιδέα. Ένα τέτοιο μήνυμα είναι μια συμπεριφορά που δείχνει ότι έχει μετανιώσει ειλικρινά και έχει αναλάβει τις ευθύνες του, σε περίπτωση που σε έχει πληγώσει. Ένα ακόμα είναι διάφορα σημάδια αλλαγής προς το καλύτερο στην συμπεριφορά του που να έχουν όμως και συνέπεια. Όλοι μπορούμε στιγμιαία να αλλάξουμε αλλά η πραγματική αλλαγή είναι αυτό που πρέπει να κοιτάμε σε έναν σύντροφο ζωής.»

Όσο για τον σωστό χρόνο; Δεν υπάρχει αφού «μόνο εσύ μπορείς να σφιγμομετρήσεις τη συναισθηματική σου κατάσταση. Τα συναισθήματα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Το κλειδί είναι να μην έχεις προσδοκίες τη στιγμή που θα επικοινωνήσεις. Έτσι αν λάβεις θετική απάντηση, θα εκπλαγείς ευχάριστα!»

Πότε θα πρέπει να αποφύγεις την επικοινωνία;

«Αν ο πρώην σου βρίσκεται σε μία νέα σχέση απόφυγέ το. Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε για κάποιον καιρό πως θα υπάρχει μια επανένωση οπότε μία νέα σχέση του πρώην θανατώνει αυτή την φαντασίωση και το πραγματικό πένθος της σχέσης ξεκινά. Τότε είναι που ο πόνος μπορεί να φτάνει στο ζενίιθ του όμως αυτή η φάση δεν κρατάει πολύ. Το να μάθεις ότι ο πρώην σου έχει νέα σχέση θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις με τη ζωή σου. Είναι στην πραγματικότητα ένα δώρο.»

«Είναι ακόμα καλή ιδέα το να αποφύγεις κάθε επικοινωνία αν ο πρώην σου σε κατηγορεί ακόμα για όσα έγιναν και δεν αναλαμβάνει ευθύνη των δικών του πράξεων.» Η γενική οδηγία είναι να προσπαθήσεις σε κάθε περίπτωση να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου ακόμα κι όταν πονάς.

Πάνω απ’όλα: μην πέσεις στην παγίδα της αυτολύπησης. Όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες του χωρισμού, είναι φυσιολογικό να νιώθεις πως τον έχεις ακόμα ανάγκη κάποιες φορές. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι να καταλάβεις πως όσο έχεις τον εαυτό σου, δεν είσαι πολύ μόνη σου!

Advertisements

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα