Μην χασετε

Νίκος Χαρδαλιάς: «Απαγορεύεται η διανομή του Αγίου Φωτός κατ’ οίκον από τους δήμους»

Τι είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για τις πρωτοβουλίες που πήραν πολλοί δήμοι στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα

«Η μάχη συνεχίζεται, ειδικά τις ημέρες του Πάσχα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης (08/04) για τον κορονοϊό, από το Υπουργείο Υγείας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, εκτός των άλλων, ανακοίνωσε ότι δεν θα μοιραστεί το Άγιο Φως κατ’ οίκον το βράδυ της Αναστάσεως.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε θέση γι’ αυτό το θέμα, καθώς δήμοι στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είχαν ανακοινώσει ότι θα διανείμουν κατ’ οίκον το Άγιο Φως, επιλέγοντας με ασφάλεια την τήρηση της θρησκευτικής παράδοσης σε συνεργασία με τις τοπικές ενορίες.

«Με σεβασμό στο μήνυμα της Αναστάσεως, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός. Οι εικόνες εκατοντάδων δημοτικών υπαλλήλων στους δρόμους δημιουργούν κίνδυνο διασποράς του ιού και αυτό να είναι» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Advertisements

Όπως είπε, ο Νίκος Χαρδαλιάς, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός κατ΄οίκον γιατί έτσι ακυρώνουμε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα, κάθετα αντίθετος σε μία τέτοια εξέλιξη εμφανίστηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστάται και αντίκειται στο πνεύμα των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά τα έκτακτα μέτρα στο Ισραήλ. Επίσης, οι πιστοί δεν θα έχουν την ευκαιρία να μεταβούν στις κατά τόπους εκκλησίες και να παραλάβουν το Άγιο Φως, λόγω της απόφαση περί λειτουργίας των Εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανακοίνωσε τη μεταφορά του Αναστάσιμου Φωτός στις πολυκατοικίες του δήμου από κλιμάκιο της δημοτικής διοίκησης.

Advertisements

Το ίδιο έπραξαν και άλλοι δήμοι στη χώρα. Όπως ο δήμος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας, στη Βοιωτία, θέλοντας με ασφάλεια – όπως ανέφερε – να τηρήσει τη θρησκευτική παράδοσης σε συνεργασία με τις τοπικές ενορίες.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος, Γιάννης Σταθάς, ενημέρωσε τους δημότες ότι «θα μοιραστεί το Άγιο Φως της Ανάστασης σε όλα τα σπίτια του δήμου μας, το Μ. Σάββατο 18 Απριλίου, σε συνεργασία με τις ενορίες του δήμου μας».

Και συνέχισε για τον τρόπο που θα γίνει αυτό: «Όσοι δημότες το επιθυμούν, να κατεβάσουν έξω από την είσοδο του σπιτιού ένα φαναράκι». Για το βράδυ της Ανάστασης, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα γίνει ρίψη βεγγαλικών σε όλες τις κοινότητες του δήμου. Τέλος, ανέφερε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «για το Πανηγυράκι του Αγίου Γεωργίου στην Αράχωβα θα πραγματοποιηθούν οι κανονιοβολισμοί και οι κωδωνοκρουσίες, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, όπως γίνεται κάθε χρόνο».

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα