Μην χασετε

Νίκος Σύψας: «Θα ξανακλείσουν τα σχολεία – Ο ιός δεν έχει φύγει, είναι εδώ και συντρίβει χώρες»

Ο Έλληνας καθηγητής λοιμωξιολογίας φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Ο ίδιος ανέφερε στις δηλώσεις του πως οι αποφάσεις για τα σχολεία θα παίρνονται εβδομαδιαία. Άφησε έτσι, ανοικτό το ενδεχόμενο να ξανακλείσουν τα σχολεία. Αναλυτικότερα:

«Ο ιός δεν έχει φύγει. Ο ιός είναι εδώ. Και όχι μόνο αυτό. Ο ιός αυτή τη στιγμή συντρίβει χώρες. Τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Έχουμε εικόνες κολάσεως που εξελίσσονται σε αυτές τις χώρες», ανέφερε ο Νίκος Σύψας.

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων σχετικά με το συνωστισμό, ο Νίκος Σύψας είπε, «Είναι λοιπόν ένας κίνδυνος, το άνοιγμα των σχολείων θα έχει επίδραση στην επιδημία, το ξέρουμε. Αλλά όμως έχουμε εκτιμήσει ότι το όφελος που θα έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο από το άνοιγμα των σχολείων. Σε κάθε όμως περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κυρίως δεν θα πρέπει να συνωστίζονται γύρω από το σχολείο».

«Οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν την πόρτα του σχολείου με κόσμου» υπογράμμισε. Τόνισε ακόμη πως δεν αποκλείεται να ξανακλείσουν τα σχολεία, «Δυστυχώς στην περίοδο που μπαίνουμε, Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου τουλάχιστον, θα παίρνουμε αποφάσεις βδομάδα, την βδομάδα. Κάθε βδομάδα θα παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις. Αυτό δε σημαίνει πισωγύρισμα. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να είμαστε λίγο μπροστά από την επιδημία»

Advertisements

 

 

Άλλωστε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) προέβη στην παρακάτω εκτίμηση:

Advertisements

«Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας να ανοίξουν τα σχολεία είναι τρόπος που αργά ή γρήγορα θα φέρει εκ νέου το κλείσιμό τους με καταστροφικές συνέπειες πρώτα και κύρια για τα παιδιά».

 

πηγη

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα