Μην χασετε

Νίκος Ορφανός: «Ήταν κουλαμάρα που εκλέχτηκα βουλευτής»

Από τη Φανή Πλατσατούρα

Advertisements

Ο Νίκος Ορφανός μίλησε αποκλειστικά στο People για την εμπειρία του στην πολιτική, τις σχέσεις του με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, αλλά και την καθημερινότητά του.

 

«Δεν με λες εύκολο άνθρωπο. Αλλά δεν έχω και την απαίτηση οι άλλοι να προσαρμόζονται στις ιδιοτροπίες μου. Είμαι μοναχικός. Τον ελεύθερο χρόνο μου τον διαθέτω στο να απομονώνομαι κάπου και να διαβάζω ή να ακούω μουσική. Ζω σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία, δίσκους και γάτες. Γενικά δεν μπορώ να ανεχτώ πράγματα που δεν με εκφράζουν.

 

Πάμε, για παράδειγμα, παρέα σε ένα μαγαζί που δεν είναι του γούστου μου. Εκεί σηκώνομαι και φεύγω. Θα πω “παιδιά, εγώ θα αποχωρήσω, συνεχίστε εσείς, μην ενοχλείστε”. Δεν μπορώ γενικά την καταπίεση, είμαι φύσει φιλελεύθερος» εξηγεί στο People.

Η πολιτική

«Θα μου πεις τι δουλειά είχα να μπλέξω με την πολιτική. Μεγάλη κουβέντα. Μπήκα στην πολιτική πολύ ρομαντικά, πατριωτικά και αυτοκαταστροφικά. Με άγνοια κινδύνου. Δεν απογοητεύτηκα γιατί φρόντισα να κρατώ μικρό καλάθι και δεν είχα ίνδαλμα τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Advertisements

Το Ποτάμι ξεκίνησε από μια αυτοδιαχειριζόμενη κολεκτίβα και στην πορεία μετατράπηκε σε ένα αρχηγικό κόμμα, με τον επικεφαλής να αποφασίζει και να διατάζει “φύγε εσύ, έλα εσύ” και κάποιες ύποπτες, απροσδιόριστης προέλευσης, μούρες να μπαίνουν και να βγαίνουν από το κόμμα χωρίς να ξέρουμε από πού προέρχονται. Μας τραβούσε ο κόσμος από το μανίκι και μας έλεγε “ποιος είναι αυτός τώρα;”.

Με δυο λόγια, το Ποτάμι δεν κατάφερε ποτέ να γίνει κόμμα. Παρέμεινε ένα σωματείο. Και ο πρόεδρός του δεν κατάφερε ποτέ να γίνει πολιτικός. Παρέμεινε ένας αρθρογράφος. Δεν έχω εχθρικά αισθήματα για τον Σταύρο. Ούτε μαλώσαμε ούτε βριστήκαμε. Και σίγουρα έβγαζα περισσότερα χρήματα ως ηθοποιός παρά ως βουλευτής, άρα δεν μπήκα στην πολιτική για τα χρήματα. Ούτε είχα ανάγκη να το παίξω βουλευτής, δεν ήταν αυτό που ονειρευόμουν να κάνω στη ζωή μου.

Όπως έλεγε και ο Ζαμπέτας, “στη δουλειά μου είμαι αυτοκράτορας”, θα πάω λοιπόν να κάνω τον αυλικό στον κάθε Θεοδωράκη; Γι’ αυτό και δεν με αφορά να ξαναμπώ στην πολιτική με αυτούς τους όρους. Θα ευνουχιστώ, θα ισοπεδωθώ και οι ικανότητές μου θα αναλώνονται στο να γλείφω τον αρχηγό και να υπερασπίζομαι ανοησίες, σαχλαμάρες και ψευτιές. Ακόμη και βουλευτής βγήκα μόνος μου.

 

Βασικά, ήταν κουλαμάρα που εκλέχτηκα βουλευτής. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με τα κόμματα. Ούτε έβγαινα στα κανάλια να υποδυθώ το μαϊντανό ή τον ευχάριστο. Έκανα πολύ ποδαρόδρομο, όλα μου τα φυλλαδιάκια τα μοίρασα αυτοπροσώπως. Κανένα μηχανισμό ή κύκλωμα δεν είχα από πίσω. Γι’ αυτό και που άντεξα επτά μήνες στην πολιτική ήταν μεγάλο κατόρθωμα. Ναι, είναι ένας χώρος όπου συναντάς πολλά ψώνια. Βέβαια, σήμερα υπάρχουν πολλά ψώνια ακόμη και στο Instagram» λέει με ειλικρίνεια.

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα