Μην χασετε

Μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019: Οι κορυφαίες τάσεις της σεζόν

Η νέα σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι καταφθάνει και σύμφωνα με τους διάσημους οίκους μόδας κάποιες από τις βασικές τάσεις παραμένουν στην κορυφή των επιλογών.

Advertisements

 

Επιλογές όπως η διαφάνεια, τα ρομαντικά ντυσίματα με βολάν ή δαντέλα, το καρό, αλλά και τα animal print – λεοπάρ θα φορεθούν πολύ αυτή την περίοδο.

 

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες νέες προσθήκες στη λίστα των τάσεων που θα μας ξαφνιάσουν ή θα μας ευχαριστήσουν. Για παράδειγμα, φαίνεται πως τα ‘90s αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για πολλούς διάσημους σχεδιαστές και τα χαρακτηριστικά τους θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα των απανταχού fashionistas.

Μια ακόμη ιδιαίτερη στιλιστική πρόταση για τη συγκεκριμένη σεζόν είναι τα ποδηλατικά κολάν σορτσάκια που συνδυάζονται ακόμη και με ένα σακάκι.

Ποια είναι όμως όλα τα fashion trends που θα κατακλύσουν τους δρόμους αυτούς τους μήνες;

Η παρακάτω λίστα που ετοιμάσαμε εδώ στο Beauté την Κυριακή θα σας αποκαλύψει τις κορυφαίες τάσεις στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019. Δείτε τις και ανακαλύψτε τον τρόπο για να τις υιοθετήσετε προσθέτοντας πάντα την προσωπική σας πινελιά.

 

Advertisements

Διαφάνεια: Must για την εποχή τα see through υφάσματα και το τούλι

Η διαφάνεια παραμένει και αυτή τη σεζόν στην κορυφή των επιλογών. Θα την δούμε να κοσμεί σημεία ή ολόκληρα φορέματα, μπλούζες και κάθε είδος ρουχισμού, δημιουργώντας εντυπωσιακά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά ντυσίματα για όλες τις περιστάσεις.

See through υφάσματα όπως η μουσελίνα, το σιφόν, η γάζα, αλλά και το τούλι, θα φορεθούν πολύ αυτή την περίοδο.

Ρομαντικά ντυσίματα με δαντέλα

Ένα ακόμη από τα must υφάσματα στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 είναι και η δαντέλα. Κατέκλυσε τις πασαρέλες όλων των διάσημων οίκων μόδας, προσθέτοντας ένα ρομαντικό ύφος στο γυναικείο ντύσιμο της εποχής. Θα τη δούμε σε μπλούζες και φορέματα, αλλά και σε φούστες.

Επειδή όμως το συγκεκριμένο ύφασμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό από μόνο του, φροντίστε να το συνδυάσετε με ρούχα που έχουν πιο ήπιο ύφος.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως λόγω του ρομαντικού αέρα που αποπνέει η δαντέλα είναι ιδανική και για τα νυφικά.

Κροσέ: Πλεκτά και δικτυωτά ρούχα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019

Η πλέξη του πουλόβερ, αλλά και τα ρούχα που δημιουργούνται από βελονάκι και έχουν δικτυωτό ή τρυπητό σχήμα θα είναι μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019.

Πρόκειται για ρούχα που αποπνέουν μια παραδοσιακή, αλλά και boho διάθεση ιδανική για τη σεζόν. Μάλιστα, τα δικτυωτά μακρυά πλεκτά φορέματα που θα φορεθούν κατά κόρον, αποτελούν μια όμορφη και μοντέρνα επιλογή για τη δημιουργία του layering ή για πάνω από το μαγιό.

 

Advertisements

Διακοσμημένα ρούχα με παγιέτες, glitter και πέτρες

Για τις λαμπερές βραδινές και όχι μόνο εμφανίσεις σας μπορείτε να επενδύσετε και πάλι στις παγιέτες, τα glitter υφάσματα, αλλά και στα διακοσμητικά πετράδια, όπως τα στρας. Σύμφωνα με τους διάσημους σχεδιαστές μόδας αυτά τα ρούχα θα είναι in για την εποχή.

Μην διστάσετε να φορέσετε λαμπερά φορέματα, φούστες, αλλά και ολόσωμες φόρμες που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε! Πρόκειται για την ιδανική επιλογή ντυσίματος για πάρτυ!

Ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά κρόσσια

Επιλέγοντας ένα μοντέρνο ντύσιμο με κρόσσια, αυτόματα προσθέτετε κίνηση και ιδιαίτερο στυλ στην εμφάνιση σας. Κάποια κομμάτια έχουν μικρές και άλλα μεγαλύτερες λεπτομέρειες με κρόσσια, καθένα τους όμως είναι ξεχωριστό και μοδάτο.

 

Βολάν σε φορέματα και μπλούζες

Ένα ακόμη διακοσμητικό στοιχείο που θα δούμε πολύ στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 είναι τα βολάν. Προσθέτουν όγκο και όμορφο στυλ στο ανοιξιάτικο ή καλοκαιρινό ντύσιμο.

Αν βέβαια επιλέξετε να ακολουθήσετε αυτό το fashion trend θα πρέπει να γνωρίζετε πως έχει την τάση να τονίζει το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Επομένως, αν για παράδειγμα έχετε πλούσιο μπούστο και δεν θέλετε να το κάνετε να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αποφύγετε να φορέσετε ένα top ή φόρεμα με βολάν στο στήθος. Αν πάλι το ντεκολτέ σας δεν είναι πολύ έντονο, τότε μπορείτε να το τονίσετε περισσότερο με βολάν.

Τα φουσκωτά μανίκια είναι στη μόδα για Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019

Μια ακόμη λεπτομέρεια που προσθέτει ρομαντισμό σε ένα ρούχο είναι και τα φουσκωτά μανίκια. Θα τα δούμε να φοριούνται κατά κόρον στις μπλούζες και τα φορέματα της σεζόν, κάνοντας το ντύσιμο σας μοναδικό.

Αυτό το fashion trend είναι ιδανικό για όσες γυναίκες θέλουν να τραβήξουν την προσοχή μακρυά από την γεμάτη περιφέρεια τους. Ο λόγος είναι πως ο επιπλέον όγκος που δημιουργείται στα μανίκια τείνει να τονίσει το επάνω μέρος του σώματος.

 

Φορέματα και φούστες με πιέτες

Οι πιέτες στα φορέματα και τις φούστες θα παραμείνουν στη μόδα και την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019. Όμως πέρα από τις κλασσικού μεγέθους πιέτες θα δούμε και τις micro pleats. Πρόκειται για μικρότερες πτυχώσεις που θα κοσμήσουν ελαφριά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά υφάσματα, προσθέτοντας τους περισσότερη κίνηση.

 

Ρούχα διακοσμημένα με φτερά στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019

Τα διακοσμητικά φτερά προσθέτουν μια πολυτελή και ιδιαίτερη λεπτομέρεια στα ρούχα της σεζόν. Κάντε τα μέρος της εμφάνισης σας και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις!

 

Ρούχα με έναν ώμο

Φορέματα και μπλούζες που διαθέτουν έναν ώμο και δημιουργούν μια κομψή και σαγηνευτική εμφάνιση θα αποτελέσουν κορυφαία τάση για την εποχή. Πρόκειται για ένα στυλ ρούχων που έχει αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και όλοι οι διάσημοι οίκοι μόδας το περιλαμβάνουν στις κολεξιόν τους.

Θα το δούμε τόσο σε καθημερινά και απλά ρούχα, όσο και στο πιο επίσημο ντύσιμο. Άλλοτε το σχέδιο θα είναι απλό, ενώ κάποιες φορές γίνεται ακόμη πιο μοδάτο συνδυάζοντας τον έναν ώμο με δαντέλα, βολάν και κάποιες από τις υπόλοιπες κορυφαίες τάσεις για τη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019.

Η κλασσική συμμετρία στα ρούχα παραχωρεί λοιπόν ένα μέρος της κυριαρχίας της στην ασυμμετρία που προσθέτει μια όμορφη νότα στο γυναικείο ντύσιμο.

Διακοσμητικοί φιόγκοι παντού για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι

Μια ακόμη θηλυκή λεπτομέρεια στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 είναι οι φιόγκοι. Θα τους δούμε να κοσμούν όλων των ειδών τα γυναικεία ρούχα σε ποικιλία μεγεθών.

Πρόκειται για ένα μοντέρνο διακοσμητικό στοιχείο που προσθέτει ρομαντικό και παιχνιδιάρικο ύφος στο ντύσιμο. Τολμήστε το λοιπόν και κάντε εμφανίσεις που θα μείνουν αξέχαστες!

 

Ογκώδη βραδινά φορέματα με ή χωρίς βολάν

Ένα ακόμη fashion trend που ξεχώρισε στις πασαρέλες ήταν τα ογκώδη βραδινά φορέματα. Κάποιοι οίκοι προτίμησαν να διατηρήσουν τα σχέδια τους απλά, ενώ άλλοι επένδυσαν στην διακόσμηση τους με βολάν ή χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα οι τεράστιοι φιόγκοι.

Τα υλικά που επέλεξαν περισσότερο οι διάσημοι σχεδιαστές για να ολοκληρώσουν αυτή την τάση, ήταν κυρίως ο ταφτάς και το σιφόν.

Ντραπέ σχέδια στα ρούχα

Ιδανικό στυλ για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές σας εμφανίσεις θα αποτελέσει και το ντραπέ σχέδιο. Ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους και είναι πολύ εντυπωσιακό.

Θα το δούμε να κοσμεί, απλά ρούχα, αλλά και υφάσματα με scarf prints. Πρόκειται για μια θηλυκή και όμορφη επιλογή που προσθέτει πολυτέλεια και άνεση στα φορέματα και τις μπλούζες.

Βέβαια στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε και εντυπωσιακές ντραπέ φούστες που θα κάνουν το ντύσιμο σας εξίσου κομψό και μοντέρνο.

Φαρδιά στη μέση ψηλόμεσα παντελόνια και Cargo Pants

Άνετα και πολύ trendy θα είναι και τα ψηλόμεσα παντελόνια που είναι φαρδιά στη μέση και στενεύουν προς τα κάτω, καθώς και τα cargo pants, που είναι γνωστά χάρη στις χαρακτηριστικές πολλές τσέπες τους. Ανάλογα με το ύφος τους, κάποια από τα παντελόνια αυτών των ειδών είναι ιδανικά ακόμη και για το γραφείο ή τις επαγγελματικές σας εμφανίσεις.

Advertisements

Μάλιστα τα φαρδιά στη μέση ψηλόμεσα παντελόνια τείνουν να τονίζουν με όμορφο τρόπο την γυναικεία μέση, δίνοντας παράλληλα μια άνετη και όχι ασφυκτική εικόνα. Από την άλλη μεριά, τα cargo pants είναι συνήθως πιο sport chic ή casual και μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια επιστρέφουν στη μόδα την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019

Αν και τα τελευταία χρόνια τα ψηλόμεσα παντελόνια και τα mom jeans ήταν ένα must κομμάτι στην γυναικεία γκαρνταρόμπα, τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 θα έχουν την τιμητική τους τα χαμηλοκάβαλα. Πρόκειται για μια τάση που κάνει δυναμικό come back μετά από πολλά έτη αποχής από τα top fashion trends.

Η τάση αυτή παρουσιάστηκε από τον οίκο Versace, αλλά και από διάσημες γυναίκες της showbiz που έσπευσαν να την υιοθετήσουν. Ο λόγος φυσικά για τις αδερφές Hadid και Jenner.

 

Ποδηλατικά κολάν σορτσάκια

Μια από τις ιδιαίτερες κορυφαίες τάσεις αυτή τη σεζόν είναι τα ποδηλατικά κολάν σορτσάκια. Τα άνετα αυτά κολλητά σορτς που συνήθως τελειώνουν ακριβώς πάνω από το γόνατο θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους.

Κάποιοι σχεδιαστές μάλιστα θέλησαν να παρουσιάσουν και μερικά σχέδια σε πιο κοντό μήκος, ενώ άλλοι τα συνδύασαν με σακάκια, δημιουργώντας έτσι μια ξεχωριστή μορφή ανοιξιάτικου – καλοκαιρινού κοστουμιού.

Χρωματιστά και all time classic μαύρα γυναικεία κοστούμια

Τα γυναικεία κοστούμια συνεχίζουν να αποτελούν και την σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 ένα από τα κορυφαία trends της μόδας. Πέρα από το κλασσικό μαύρο, τα χρώματα γίνονται πιο ζωηρά και έντονα με φρουτένια διάθεση.

Η κομψή αυτή επιλογή ντυσίματος είναι ιδανική για κάθε περίσταση και μπορεί να σας κάνει εκθαμβωτική. Επιλέξτε ένα χρώμα που σας αντιπροσωπεύει και σας ταιριάζει και τολμήστε το!

Advertisements

 

Ξεθωριασμένο ή με μπαλώματα τζιν ύφασμα

Το τζιν ύφασμα έχει διαχρονική αξία και φοριέται από όλες τις ηλικίες σχεδόν σε κάθε περίσταση. Στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 κυρίαρχη θέση θα έχουν τα ανοιχτόχρωμα – ξεθωριασμένα jean και αυτά που συνδυάζουν διαφορετικές αποχρώσεις σαν μπαλώματα.

Οι συγκεκριμένοι χρωματισμοί θα φορεθούν τόσο σε παντελόνια και φούστες, όσο και σε πανωφόρια, πουκάμισα και φορέματα. Εξίσου trendy θα είναι και το λεγόμενο tie-dye style, το οποίο θυμίζει το κλασσικό ξέπλυμα με χλωρίνη που ήταν στην μόδα τη δεκαετία του ’90 και επιστρέφει δυναμικά αυτή τη σεζόν.

 

Boiler Suit – Φαρδιές ολόσωμες φόρμες

Μπορεί οι ολόσωμες φόρμες να είναι στη μόδα πολλές σεζόν τώρα, αλλά αυτή την εποχή προστίθεται στην συγκεκριμένη συλλογή και το boiler suit. Πρόκειται για τις φαρδιές φόρμες τύπου εργασίας με μακριά μανίκια και μπατζάκια που συνήθως διαθέτουν ζώνη στην μέση.

Το συγκεκριμένο fashion trend μπορεί να φορεθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αν βέβαια συνδυαστεί με τα ιδανικά παπούτσια και αξεσουάρ, δημιουργεί επίσης υπέροχα βραδινά ντυσίματα.

 

Advertisements

Tie-dye – Ξεβαμμένα με χλωρίνη ρούχα

Θυμάστε τη δεκαετία του ’90 που χρησιμοποιούσαμε την χλωρίνη προκειμένου να ξεβάψουμε κάποια ρούχα δημιουργώντας υπέροχα σχέδια; Αυτή η τεχνική βαφής θα αποτελέσει φέτος ένα από τα κορυφαία prints και μια ωδή στην δεκαετία του ’60 που πρωτοεμφανίστηκε.

Τα πρωτότυπα και ιδιαίτερα αυτά χρωματικά σχέδια στα ρούχα παρουσιάστηκαν από τους διάσημους σχεδιαστές χρησιμοποιώντας τόσο έντονες, όσο και παστέλ αποχρώσεις.

Ανοιξιάτικα / καλοκαιρινά ντυσίματα με λεοπάρ και άλλα animal prints

Το λεοπάρ, το φίδι και γενικότερα τα animal prints που αγαπήθηκαν και φορέθηκαν κατά κόρον κατά την διάρκεια του Φθινοπώρου / Χειμώνα, θα παραμείνουν στην κορυφή και αυτή την σεζόν.

Επομένως, χρησιμοποιήστε άφοβα τα αξεσουάρ, αλλά και τα ρούχα αυτού του σχεδίου και την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019.

Ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό φλοράλ

Άνοιξη και λουλούδια πάνε πάντα μαζί. Επομένως, θα ήταν αδιανόητο να μην υπάρχει το φλοράλ μοτίβο στις κορυφαίες τάσεις της σεζόν. Άνθη μεγάλα ή μικρά κοσμούν πλήθος ρούχων, αλλά και αξεσουάρ προσφέροντας χαρούμενες και όμορφες εικόνες.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη περίοδο, τα φλοράλ σχέδια γίνονται πιο έντονα χρωματικά και πιο ζωντανά, αφήνοντας τις σκούρες αποχρώσεις για λίγο στην άκρη.

 

Πουά – Polka Dots

Ένα από τα πιο αγαπημένα prints για την σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι θα είναι το πουά. Με βασικούς χρωματισμούς το ασπρόμαυρο, αλλά και τις έντονες αποχρώσεις, το polka dot, όπως αλλιώς αποκαλείται, θα αποτελέσει ένα must διακοσμητικό στοιχείο.

Συνδυάστε το με μονόχρωμα ρούχα ή τολμήστε να ακολουθήσετε την τάση του mixed print που είναι εξίσου κορυφαία για την εποχή. Φορέστε το λοιπόν με ρίγες και άλλα μοτίβα. Δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο, απλά θέλει προσοχή στους συνδυασμούς. Τολμήστε το και δεν θα χάσετε! Το αποτέλεσμα θα είναι άκρως μοντέρνο και εντυπωσιακό.

Advertisements

 

Καρό: Ένα print που θα κυριαρχήσει στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019

Τα καρό ρούχα θα παραμείνουν στη μόδα και τους θερμούς μήνες του χρόνου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα plaid ή tartan υφάσματα που συμβαδίζουν με μια παλιομοδίτικη μόδα, η οποία όμως έχει κάνει δυναμικό come back τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ trendy.

Mixed Prints

Αν σας αρέσουν περισσότερα από ένα κορυφαία prints για τη σεζόν και δεν ξέρετε τι να πρωτοφορέσετε, κανένα πρόβλημα… Βάλτε τα όλα μαζί! Πρόκειται για μια τάση που παρουσίασαν πολλοί διάσημοι σχεδιαστές.

Συνδυάστε λοιπόν το πουά με τις ρίγες, το καρό με τα γεωμετρικά σχήματα κλπ, δημιουργώντας έτσι εκπληκτικά σύνολα. Αρκεί βέβαια να επιλέξετε μοτίβα που ταιριάζουν μεταξύ τους.

Η συγκεκριμένη τάση μάλιστα μπορεί να αποτυπωθεί και σε ένα ενιαίο κομμάτι ρουχισμού, όπως για παράδειγμα ένα φόρεμα, που συνδυάζει διαφορετικά κομμάτια υφασμάτων.

 

Μπεζ και γήινες αποχρώσεις

Ένα από τα κορυφαία χρώματα που θα δούμε στη μόδα Άνοιξη / Καλοκαίρι 2019 είναι το μπεζ. Θα φορεθεί κατά κόρον σε όλους τους τομείς και μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με τις υπόλοιπες γήινες αποχρώσεις που είναι το ίδιο must για την εποχή.

Επιλέξτε λοιπόν καφέ, μπεζ, κρεμ, χακί και άλλα αντίστοιχα χρώματα για να δημιουργήσετε ένα όμορφο και ουδέτερο μοντέρνο ντύσιμο.

Advertisements

Neon χρώματα

Στην αντίθετη πλευρά των ουδέτερων χρωματισμών όπως οι γήινοι, έρχονται οι έντονες neon αποχρώσεις. Τόνοι που τραβούν την προσοχή και αποπνέουν την χαρούμενη και ανάλαφρη διάθεση της άνοιξης και του καλοκαιριού. Φορέστε τους από την κορφή ως τα νύχια και τραβήξτε τα βλέμματα!

 

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα