Μην χασετε

Μωράκι 6 μηνών πνίγηκε επειδή η μαμά του το άφησε μόνο στο μπάνιο για να μιλήσει στο κινητό

Μια απίστευτη υπόθεση δολοφονίας εξ’ αμελείας κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες εβδομάδες, στην οποία πρωταγωνιστεί μία μαμά που κατηγορείται για τον θάνατο του μωρού της.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα μωράκι λιγότερο από έξι μηνών έμεινε μόνο του στο μπάνιο και πνίγηκε. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου αρχικά η μαμά ισχυρίστηκε ότι άφησε μόνο τον γιο της μόνο για πέντε λεπτά, για να φροντίσει το μεγαλύτερο παιδί της.

 

Advertisements

Ωστόσο, το δικαστήριο διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να υπέθεσε ότι ένα τόσο μικρό μωρό θα ήταν ασφαλές μόνο του στο ειδικό καθισματάκι που είχε τοποθετήσει στην μπανιέρα. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ήταν σχεδόν αναπόφευκτο να γλιστρήσει και να πνιγεί. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η μητέρα, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, είπε πως όσο το μωρό ήταν μόνο στο μπάνιο, το κινητό της βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο για να φορτίσει.

 

Παρόλα αυτά, εκείνο ακριβώς το χρονικό διάστημα είναι καταγεγραμμένη μία κλήση διάρκειας 17 λεπτών αλλά και μηνύματα σταλμένα μέσω WhatsApp. Επίσης καταγεγραμμένη είναι και η κλήση που έγινε λίγο αργότερα στο 166, αφού βρήκε το μωρό αναίσθητο στην μπανιέρα.

Advertisements

Στη δίκη, για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, είπε πως το τηλέφωνο δεν της αποσπά την προσοχή αφού κάνει ένα σωρό δουλειές ενώ μιλάει, επιμένοντας πως έφυγε από το μπάνιο μόνο για πέντε λεπτά για να φροντίσει το άλλο της παιδί.

 

Η υπερασπιστική γραμμή του δικηγόρου της βασίστηκε στο ότι η εταιρεία που κατασκεύασε το ειδικό καρεκλάκι μπάνιου για μωρά, δεν είχε σε εμφανές σημείο την ένδειξη πως μπορεί να γλιστρήσει. 

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε πως, ανεξάρτητα από το ταμπελάκι στο ειδικό κάθισμα, είναι ανεπίτρεπτο να αφήνεις ένα μωρό μόνο του ενώ βρίσκεται σε μπανιέρα γεμάτη νερό και έκρινε την κατηγορούμενη ένοχη για δολοφονία εξ’ αμελείας. 

 

Advertisements

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να μην αφήνουμε παιδιά κάτω των πέντε ετών μόνα τους στο μπάνιο» δήλωσε ο δημόσιος κατήγορος, ενώ συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχουν νικητές σε αυτήν τη δίκη. Είναι τόσο λυπηρό το ότι ένα αγοράκι που είχε όλη του τη ζωή μπροστά του έφυγε από τη ζωή με τέτοιο τρόπο».

 

 

Πηγή: dailyrecord.co.uk

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα