Μην χασετε

Μυστικά ομορφιάς που πρέπει να θυμάσαι για τον χειμώνα!

Το κρύο γίνεται ολοένα και πιο αισθητό, και πρέπει να ετοιμαστούμε για να το αντιμετωπίσουμε κατάλληλα. Για πολλούς το κρύο αναδεικνύει τα όμορφα ροζ μάγουλα, αλλά για τους περισσότερους δημιουργεί το πρόβλημα της ξηρής επιδερμίδας.Ο καιρός δεν είναι και ο καλύτερος το χειμώνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το δέρμα σου δεν μπορεί να δείχνει καλύτερα από ποτέ!

Συγκεντρώσαμε τα παρακάτω στοιχεία για να μπορείς να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου με τον σωστό τρόπο.

Πριν αποφασίσεις να βάλεις μία οποιαδήποτε κρέμα στο πρόσωπο σου ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο στο σώμα σου καλό είναι να κάνεις μία επίσκεψη σε έναν ειδικό ο οποίος θα σου προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στο δικό σου τύπο δέρματος.

Πολλές φορές θα δεις ότι δεν η υψηλές τιμές σε πολλές κρέμες δεν αποτελούν εγγύηση για την αποτελεσματικότητα τους. Και να θυμάστε, όσο λιγότερο επιβαρύνουμε την επιδερμίδα μας με καλλυντικά και κρέμες, τόσο πιο φρέσκο θα είναι. Το μέικ απ πολλές φορές, όπως επιβεβαιώνουν και οι δερματολόγοι, καλύπτουν τις ατέλειες, αλλά μπορεί πολύ πιθανόν να προκαλέσουν καινούργιες. Εδώ να τονίσουμε το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε ένα με δύο τόνους το μέικ απ σας αν μαυρίσατε αρκετά το καλοκαίρι.

Advertisements

Χειμώνας χωρίς μία καλή ενυδατική κρέμα δεν γίνεται! Πρέπει να την χρησιμοποιείς όχι μόνο για να προλαμβάνεις την ξηρότητα, αλλά και για να επιτρέψεις στο δέρμα σου να απορροφήσει όλα τα συστατικά της ενυδατικής έτσι ώστε να απλώσεις πολύ πιο εύκολα το μέικ απ αργότερα, και είναι σίγουρο ότι θα έχεις μία απαλή επιδερμίδα όσο κρύο και να έχει έξω!

Ενυδάτωση χρειάζονται και άλλα σημεία του σώματος σου, όπως οι αγκώνες, τα γόνατα σου, τα πόδια σου. Καλό είναι επίσης να έχεις και ένα γαλάκτωμα για να είναι απαλό όλο σου το σώμα, όχι μόνο το πρόσωπο. Υπάρχουν πολλές στην αγορά, διάλεξε ένα που θα είναι αποτελεσματικό, και θα ταιριάζει στο δικό σου τύπο δέρματος.

Αν νομίζεις ότι αντηλιακό στο πρόσωπο πρέπει να βάζεις μόνο όταν πας στην παραλία για μπάνιο, τότε κάνεις τεράστιο λάθος! Ο ήλιος το χειμώνα μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόβλημα στην επιδερμίδα σου, ειδικά αν μένεις στην Ελλάδα, που έχουμε ήπιους χειμώνες.

Άπλωσε αντηλιακό μετά την ενυδατική τουλάχιστον μισή ώρα πριν φύγεις από το σπίτι. Επίσης, καλό είναι να επενδύσεις σε ένα μέικ απ με υψηλό δείκτη SPF.

Advertisements

Το δέρμα στα χέρια σου είναι πιο λεπτό από το υπόλοιπο σώμα, και έχουν τους λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή του σμήγματος, δηλαδή μιας λιπαρής ουσίας. (Αν η έκκριση σμήγματος είναι υπερβολική, τότε είναι πολύ πιθανόν να εμφανιστεί ακμή στο πρόσωπο)

Στα χέρια όμως, επειδή είναι περιορισμένη η παρουσία των αδένων αυτών, είναι σημαντικό να φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι για την προσταστία τους. Μία κρέμα χεριών θα αποτρέψει τα ξηρά χέρια, και καλό είναι να έχουμε μία πάντα μαζί μας.

Μπορείς επίσης να φοράς γάντια για έξτρα προστασία από το κρύο.

Το ακούς συνέχεια, το διαβάζεις παντού, και είναι αλήθεια. Πρέπει να πίνεις 8 ποτήρια νερό καθημερινά, τουλάχιστον για να αποφύγεις την αφυδάτωση. Ο Kenneth Bielinski, δερματολόγος στο Oak Lawn, μας λέει ότι η κατανάλωση του νερού δεν έχει να κάνει με την επιδερμίδα, αλλά γενικότερα με την καλή κυκλοφορία του αίματος. Οπότε, πιείτε νερό για την καλή υγεία, και όχι τόσο για να δείτε διαφορά στο δέρμα σας και να φαίνεστε για πάντα νέες.

Φυσικά, το να χωθείς σε μία μπανιέρα με καυτό νερό είναι ότι χρειάζεσαι μερικές φορές για να ξεχάσεις όλα τα προβλήματα σου. Ωστόσο, δερματολόγοι μας συμβουλεύουν αν πάσχουμε από ευαίσθητη και ξηρή επιδερμίδα, να μην αφήνουμε καυτό νερό να τρέχει πάνω μας γιατί το σώμα μας θα χάσει ακόμα και τα ελάχιστα επίπεδα λιπαρότητας, και θα έχουμε ακόμη πιο ξηρή επιφάνεια στα επίμαχα σημεία.

Αν μερικά σημεία επιμένουν και δεν είναι λείες ακόμα και μετά το γαλάκτωμα σώματος, δοκίμασε να κάνεις μια απαλή απολέπιση χρησιμοποιώντας το μέλι, και αν θες μπορείς να προσθέσεις και λίγη ζάχαρη αν πιστεύεις ότι το έχεις ανάγκη.

Advertisements

Ένα ακόμη συστατικό από την κουζίνα σου που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις την τέλεια επιδερμίδα ακόμα και στο κρύο, είναι το γάλα. Έχεις ακούσει ότι η Κλεοπάτρα, ναι αυτή της Αιγύπτου, συνήθιζε να κάνει μπάνιο με γάλα; Ακόμη και τότε, οι άνθρωποι είχαν καταλάβει ότι αυτό βοηθάει το σώμα να είναι απαλό.

Αυτό σημαίνει πως πριν βάλετε στο πρόσωπο σας την κρέμα νυκτός, και την κρέμα για τα μάτια, είναι σημαντικό να συμπεριλάβετε και μία τονωτική λοσιόν. Η βελτίωση που θα δείτε την επόμενη μέρα όταν θα βάζετε το μέικ απ είναι θεαματική, καθώς όπως λέει και το όνομα της, θα ‘τονώσει’ την αποτελεσματικότητα των προϊόντων που θα βάλετε στην επιδερμίδα σας.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε στην επιλογή της τονωτικής λοσιόν είναι να μην περιέχει αλκοόλη.

Επίσης, να τονιστεί ότι ακόμα και το ύφασμα των ρούχων μας το χειμώνα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα μας. Αν είστε εξαιρετικά ευαίσθητοι, ή απλώς θέλετε να προλάβετε ερεθισμούς, τότε δώστε προσοχή και επιλέξτε βαμβακερά ρούχα, πυτζάμες, ακόμα και κουβέρτες καθώς έρχονται σε επαφή με το σώμα μας.

Το σκάσιμο των χειλιών είναι ότι πιο ενοχλητικό μπορεί να σου συμβεί το χειμώνα! Είναι ένα κοινό σύμπτωμα, αλλά να ξέρεις μπορείς να το αντιμετωπίσεις άμεσα και απλά. Υπάρχουν μερικά φυσικά DIY για να αποφύγεις τα ξηρά χείλη. Τι μπορείς να δοκιμάσεις ως φυσικό lip balm: μέλι, αγγούρι, απολέπιση με ζάχαρη, και μία σίγουρη λύση είναι η βαζελίνη.

Καλό είναι επίσης να μην χρησιμοποιείς καθημερινά matt κραγιόν γιατί θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Ξέρουμε πόσο τα αγαπάς, αλλά φρόντισε να μην το παρακάνεις!

Έξτρα τιπ: Βάλε λίγο λάδι καρύδας στα χείλη σου και άστο για μερικά λεπτά πριν βάλεις το κραγιόν για να είναι πιο απαλά από ποτέ και να προλάβεις το ξεφλούδισμα τους!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα