Μην χασετε

Μυστικά και ιδέες μακιγιάζ για κοκκινομάλλες

Τα κόκκινα μαλλιά είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που αναμφίβολα χαρίζει μια φλογερή και εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι γυναίκες έχουν λατρέψει αυτό το έντονο και σαγηνευτικό χρώμα μαλλιών με ποικίλες αποχρώσεις που κυμαίνονται από το strawberry blonde και το χάλκινο μέχρι το βυσσινί – μπορντό και το καστανοκόκκινο.

Advertisements

Αν ανήκετε στην συγκεκριμένη κατηγορία, τότε ένα θέμα που πιθανότατα σας έχει προβληματίσει είναι οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στο μακιγιάζ για κοκκινομάλλες.

Άλλωστε, κάθε χρώμα μαλλιών και επιδερμίδας έχει κάποιες αποχρώσεις που του ταιριάζουν απόλυτα, κάνοντας έτσι ένα πρόσωπο να δείχνει φρέσκο, λαμπερό και όμορφο. Όπως λοιπόν το μακιγιάζ για μελαχρινές & καστανές έχει τα δικά του μυστικά, το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες με κόκκινα μαλλιά.

Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε τα πάντα σχετικά με τα ιδανικά χρώματα κραγιόν, τις κατάλληλες σκιές ματιών, αλλά και τη βάση του μακιγιάζ που σας ταιριάζει είτε είστε φυσική κοκκινομάλλα ή έχετε βαμμένα κόκκινα μαλλιά. Θα διαπιστώσετε πως το σωστό και κολακευτικό βάψιμο για τις ανάγκες μιας redhead δεν είναι κάτι δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζετε τις αποχρώσεις που θα σας κάνουν να λάμψετε!

 

Η καλύτερη βάση μακιγιάζ για κοκκινομάλλες:

Οι φυσικές κοκκινομάλλες αλλά και οι περισσότερες γυναίκες που επιλέγουν να βάψουν κόκκινα τα μαλλιά τους, έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Αυτό σημαίνει πως δεν ενδείκνυται ένα βαρύ makeup ως βάση, αλλά ένα πολύ ελαφρύ προϊόν που απλά θα φωτίζει το πρόσωπο.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδανικός τόνος του foundation για εσάς είναι ο κιτρινωπός. Ακόμη κι αν σας ξενίζει το χρώμα στη συσκευασία, δοκιμάστε το στο πρόσωπο σας και πιθανότατα θα αλλάξετε γνώμη. Επιλογές όπως ένα κοκκινωπό ή ροζ makeup δεν ταιριάζουν με τα κόκκινα μαλλιά καθώς το αποτέλεσμα θα είναι έντονο και ενιαίο χρωματικά (συνδυασμός προσώπου-μαλλιών).

Μάλιστα, μπορείτε αν θέλετε να περιοριστείτε σε ένα ανοιχτόχρωμο concealer και λίγη ελαφριά πούδρα. Το κονσίλερ θα καλύψει τους μαύρους κύκλους και όποια σημεία χρειάζονται (για παράδειγμα κοκκινίλες και σπυράκια), δίνοντας φως όχι μόνο στα μάτια, αλλά και σε όλο το πρόσωπο. Αντίστοιχα, η πούδρα θα καλύψει διακριτικά ότι άλλο είναι απαραίτητο.

Advertisements

Μην αγχώνεστε για τις φακίδες που ενδέχεται να υπάρχουν στο δέρμα σας αφού προσθέτουν μια γλυκιά και νεανική όψη στο πρόσωπο σας, καθώς και μια σαγηνευτική φυσικότητα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να τις καλύψετε πλήρως. Ίσα ίσα που η προσπάθεια σας αυτή μπορεί να οδηγήσει σε δυσχρωμίες και σε αφύσικο αποτέλεσμα.

Ακόμη μια καλή επιλογή για τη βάση του μακιγιάζ μιας κοκκινομάλλας είναι και η BB cream.

 

Τέλειο μακιγιάζ ματιών για κοκκινομάλλες:

Μια από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές μακιγιάζ για κοκκινομάλλες είναι η γραμμή του eyeliner, χρησιμοποιώντας συνήθως μαύρο χρώμα και δημιουργώντας ένα cat eye look. Η γραμμή αυτή μπορεί να σταθεί μόνη της και να δείχνει υπέροχη, ή να συνδυαστεί με φυσικό μακιγιάζ.

Δοκιμάστε λοιπόν να προσθέσετε μπεζ ή άλλες γήινες αποχρώσεις σκιών στα μάτια σας και να δημιουργήσετε ένα καθηλωτικό βλέμμα τόσο για πρωινό, όσο και για βραδινό μακιγιάζ. Στην περίπτωση βέβαια του βραδινού βαψίματος μπορείτε να επιλέξετε και τα έντονα χείλη, ενώ για τις πρωινές ώρες είναι προτιμότερο κάτι πιο απαλό.

Για το πρωινό μακιγιάζ ενδείκνυνται οι χρυσές, γήινες και παστέλ αποχρώσεις που δημιουργούν ένα φρέσκο, νεανικό και απαλό βάψιμο ματιών. Ωστόσο, αυτά τα χρώματα μπορούν να φορεθούν και στην βραδινή σας έξοδο, κάνοντας φυσικό μακιγιάζ ή smokey eyes. Αυτό όμως που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι η αποφυγή του μαύρου smokey eyes διότι σε συνδυασμό με τα κόκκινα μαλλιά δημιουργεί ένα σκληρό και άγριο αποτέλεσμα. Προτιμήστε χρυσές, καφέ ή γκρι αποχρώσεις σκιών.

Επίσης, οι μωβ, χρυσές και καφέ σκιές ματιών αποτελούν ιδανικές επιλογές στο μακιγιάζ για κοκκινομάλλες με πράσινα μάτια, ενώ για μπλε μάτια είναι κατάλληλες οι χρυσές, χάλκινες, μπρονζέ και στο χρώμα της σκουριάς αποχρώσεις.

Όσον αφορά το μακιγιάζ για κοκκινομάλλες με καστανά μάτια, τα χρώματα σκιών που θα σας κάνουν να λάμψετε είναι το μωβ και τα γήινα.

Advertisements

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως οι έντονα βαμμένες βλεφαρίδες είναι ένα must βήμα για το τέλειο μακιγιάζ μιας κοκκινομάλλας. Επιλέξτε λοιπόν μαύρη ή καφέ μάσκαρα και περάστε τις βλεφαρίδες σας για εκθαμβωτικό βλέμμα.

 

Το κατάλληλο μακιγιάζ φρυδιών για κοκκινομάλλες:

Το άψογο γέμισμα φρυδιών θα βοηθήσει να κάνετε το look σας πιο φρέσκο και νεανικό. Ποιο είναι όμως το κατάλληλο προϊόν για μια γυναίκα με κόκκινα μαλλιά;

Προκειμένου να τονίσετε το βλέμμα και το σχήμα των φρυδιών σας χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ή μια σκιά σε καφέ απόχρωση που κοκκινίζει ελαφρώς, η οποία είναι έναν τόνο πιο σκούρα από τα μαλλιά σας. Με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό και θερμό. Προσέξτε όμως μην χρησιμοποιήσετε πολύ σκούρο χρώμα γιατί αυτό θα αγριέψει την όψη σας και θα δημιουργήσει ένα εφέ μάσκας.

 

Το καλύτερο ρουζ για γυναίκες με κόκκινα μαλλιά:

Οι ιδανικές αποχρώσεις ρουζ για μια κοκκινομάλλα είναι οι ανοιχτόχρωμες καφέ, ροδακινί ή κοραλί. Πρόκειται για χρώματα που προσθέτουν μια θερμή λάμψη στην εμφάνιση σας, η οποία είναι πολύ σικάτη. Αντίθετα, οι αποχρώσεις του ροζ ή του πορτοκαλί θα πρέπει να αποφεύγονται, το ίδιο και τα πολύ κόκκινα χρώματα που έχουν την τάση να δημιουργούν μια υπερβολή.

Επίσης, οι χρυσές και ηλιοκαμένες αποχρώσεις ρουζ – bronzer τείνουν να κάνουν το μακιγιάζ για κοκκινομάλλες πολύ σκληρό.

Σε περίπτωση που έχετε χάλκινα μαλλιά, δοκιμάστε ένα μακιγιάζ με highlighter, το οποίο θα αναδείξει τους χρυσούς και μπρονζέ τόνους της βαφής των μαλλιών σας.

 

Ιδανικά χρώματα κραγιόν για κοκκινομάλλες:

Προκειμένου να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό μακιγιάζ για κόκκινα μαλλιά προτιμήστε ένα ροζ χρώμα κραγιόν, δίνοντας έτσι μια girly και γλυκιά απόχρωση στα χείλη. Τόσο οι ανοιχτόχρωμοι nude ή παστέλ ροζ τόνοι, όσο και οι έντονοι φούξια μπορούν να σας κάνουν να λάμψετε.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η επιλογή ενός μακιγιάζ με κόκκινο κραγιόν. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η απόχρωση του κόκκινου με το οποίο θα βάψετε τα χείλη σας, αφού πρέπει να ταιριάζει με την επιδερμίδα και τα μαλλιά σας, χωρίς όμως να είναι ίδια απόχρωση.

Αν λοιπόν η επιδερμίδα σας έχει ψυχρούς τόνους (πορσελάνινη ή ροζ), επιλέξτε ένα κόκκινο με μπλε υποτόνους. Αν όμως είναι θερμή (σταρένια ή κιτρινωπή) μια απόχρωση με κίτρινους ή πορτοκαλί υποτόνους είναι προτιμότερη. Γενικότερα παίξτε με τα χρώματα και φορέστε τόσο τα έντονα και σκούρα κόκκινα κραγιόν, όσο και τους πιο κοραλί τόνους.

Επίσης, ιδανικές είναι και οι αποχρώσεις του ροδακινί, βερικοκί, αλλά και του μωβ στα χείλη. Αντίθετα, τα καφέ, ανοιχτά νουντ και πορτοκαλί χρώματα καλό είναι να αποφεύγονται γιατί δείχνουν άτονα.

 

Ιδέες για καθημερινό μακιγιάζ για κοκκινομάλλες:

Εντυπωσιακές προτάσεις με βραδινό μακιγιάζ για κοκκινομάλλες:

Νυφικό μακιγιάζ για κοκκινομάλλες:

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα