Μην χασετε

Μπελάδες για τον Tom Cruise: Τον κατηγορούν για το θάνατο δύο πιλότων

Ευθύνες στον Tom Cruise, όπως και στον σκηνοθέτη της ταινίας, καταλογίζουν οι συγγενείς των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του American Made!

Advertisements

Τα γυρίσματα της ταινίας του 2015 σημαδεύτηκαν από τον τραγικό θάνατο των Alan D. Purwin και Carlos Berl, όταν το μικρό δικινητήριο αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στις Άνδεις εξαιτίας πυκνής ομίχλης. Στο αεροσκάφος βρισκόταν ακόμα ο Jimmy Lee Garland, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ, δέκα λεπτά πριν την τραγωδία, ο Cruise είχε ακολουθήσει την ίδια πορεία, κάτω από τις ίδιες καιρικές συνθήκες.

Στην μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των νεκρών, την οποία αποκαλύπτει το αμερικανικό People, υποστηρίζουν πως ο πρωταγωνιστής είναι εν μέρει υπεύθυνος για το συμβάν. «Οι απαιτήσεις των γυρισμάτων στην Κολομβία, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό του Tom Cruise και του σκηνοθέτη Doug Liman για αλλεπάλληλες λήψεις από αέρος, προσέθεσαν ώρες στο καθημερινό πρόγραμμα γυρισμάτων», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Οι οικογένειες των θυμάτων στρέφονται κυρίως εναντίον των τριών εταιρειών παραγωγής του φιλμ, καταλογίζοντάς τους παράβαση των κανόνων ασφαλείας στις πτήσεις προκειμένου να μειωθεί το κόστος. «Οι αστοχίες στον προγραμματισμό, τον συντονισμό, τον προγραμματισμό και την ασφάλεια των πτήσεων, που ήταν ευθύνη των κατηγορουμένων, οδήγησαν τον πιλότο στο να διεξάγει μία επικίνδυνη πτήση με ένα vintage αεροσκάφος, σε ένα άγνωστο ορεινό όγκο, με άσχημο καιρό», αναφέρουν οι συγγενείς, προσθέτοντας πως ο ηθοποιός και ο σκηνοθέτης δεν έπρεπε να επιτρέψουν αν πραγματοποιηθεί η πτήση υπό αυτές τις συνθήκες.

peoplegreece.com

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα