Μην χασετε

Μπαμπάς δεν κάλεσε στο πάρτι της κόρης του, το αγόρι που της κάνει bullying στο σχολείο και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Ποιος γονέας δεν θέλει το παιδί του να περάσει όμορφα στο πάρτι γενεθλίων που θα του κάνει καθώς όσο μεγαλώνει θα έχει όμορφες αναμνήσεις να διηγηθεί στα δικά του παιδιά. Για τον πατέρα όμως της παρακάτω ιστορίας όσο και να θέλει να κάνει στην κόρη του το πάρτι των ονείρων της δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε. Ο πατέρας χρειάστηκε να πάρει κάποιες σκληρές αποφάσεις σχετικά με τους καλεσμένους στο πάρτι  και να μην καλέσει ένα συμμαθητή της που της έχει κάνει τη ζωή δύσκολη στο σχολείο.

 

Όταν τα παιδιά είναι μικρά δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν κανένα συμμαθητή ή συμμαθήτρια τους γι’ αυτό και καλούν όλη την τάξη, ένας μπαμπάς όμως αποφάσισε να μην καλέσει στο πάρτι ένα συμμαθητή της κόρης του επειδή της κάνει bullying, κάτι που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων ειδικά από τη μαμά του αγοριού αυτού.

Οι προσκλήσεις μοιράστηκαν στο σχολείο και όλοι παρατήρησαν πως μόνο ένα αγόρι δεν είχε προσκληθεί.

Advertisements

 

Ο πατέρας ανέβασε την ιστορία του στο Reddit γιατί ήθελε να διαπιστώσει αν ήταν αυτός ο παράλογος της υπόθεσης ή αν οι άλλοι γονείς στη θέση του θα έκαναν το ίδιο.

Η κόρη του είναι 7 ετών και ανέλαβε την επιμέλειά της πέρυσι όταν η μητέρα τους παράτησε και έφυγε. Αποφάσισε να της κάνει ένα όμορφο πάρτι για τα γενέθλιά της στον πίσω κήπο του σπιτιού τους καλώντας τους συμμαθητές της αλλά από τότε που άρχισαν και πάλι τα σχολεία η μικρή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο σχολείο λόγω της μαμάς της που την παράτησε και το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισε από ένα συμμαθητή της, γι’ αυτό και ο μπαμπάς αποφάσισε να μην τον καλέσει στα γενέθλια της κόρης του.

«Πολλοί από τους γονείς διαμαρτυρήθηκαν που δεν κάλεσα το συγκεκριμένο παιδί. Της συμπεριφέρεται με το χειρότερο τρόπο λες και φταίει το παιδί μου που μας παράτησε η μαμά της. Την κάνει συνεχώς να κλαίει, την ενοχλεί στα διαλείμματα και παρόλο που έχω μιλήσει πολλές φορές με τη δασκάλα το πρόβλημα παραμένει. Κάθε φορά μου υποσχόταν ότι θα επιληφθεί του θέματος και θα κρατήσει το παιδί αυτό μακριά από την κόρη μου αλλά τίποτα. Και τη μαμά του αγοριού πήρα πολλές φορές τηλέφωνο και της ζήτησα να κάνει κάτι αλλά το μόνο που κάνει είναι να χαϊδεύει το γιο της και να συνεχίζει να τον κακομαθαίνει. Μετά την τελευταία μου συνομιλία με τη δασκάλα και τη μαμά του δεν την ξαναενόχλησε. Όταν ήρθε η ώρα να μοιραστούν τα προσκλητήρια για τα γενέθλιά της είχα αποφασίσει να καλέσω όλη την τάξη εκτός προφανώς από εκείνο το παιδί».

Advertisements

 

Όταν το αγόρι αυτό διαπίστωσε ότι όλοι ήταν καλεσμένοι εκτός από εκείνο έβαλε τα κλάματα.

«Η μαμά του με έπιασε μετά το σχόλασμα και μου μίλησε άσχημα. Τα έβαλε μαζί μου ότι εγώ φταίω που έβαλε τα κλάματα ο γιος της.

Άφησα την κόρη μου να περιμένει στο αυτοκίνητο όσο η γυναίκα αυτή με έβριζε και με κατηγορούσε που απέκλεισα το γιο της τη στιγμή που αυτή θα ήταν μία ευκαιρία να τα βρουν τα δύο παιδάκια και να λύσουν όποιες διαφορές είχαν.

Της εξήγησα ότι το τελευταίο διάστημα ο γιος της έχει σταματήσει να πειράζει την κόρη μου αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Είναι η τελευταία εβδομάδα στο σχολείο άρα λίγο αργά για να προσπαθήσουν να γίνουν φίλοι ειδικά μετά τον τρόπο που ο γιος της αντιμετώπιζε όλα τα παιδιά και ειδικά την κόρη μου, εκείνη όμως συνέχιζε να λέει ότι θα έπρεπε να ντρέπομαι που δεν εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία για να διδάξω στην κόρη μου ένα πολύτιμο μάθημα, το μάθημα της συγχώρεσης.

Advertisements

Η λογομαχία μας ήταν έντονη αλλά στο τέλος όσο και να επέμενε αρνήθηκα να δώσω πρόσκληση στο γιο της. Η κόρη μου επέμενε ότι δεν τον ήθελε στο πάρτι της».

Τώρα ο μπαμπάς αναρωτιέται αν αντέδρασε υπερβολικά…

 

Όπως φάνηκε ο μπαμπάς είχε την υποστήριξη της πλειοψηφίας των χρηστών του Reddit. Ένας από αυτούς έγραψε: «Υπό άλλες συνθήκες θα σου έλεγα ότι ήταν μεγάλη αγένεια να μην το καλέσεις αλλά το παιδί αυτό κάνει bullying στην κόρη σου και στους φίλους της όλο το χρόνο και η μαμά του όχι μόνο αρνήθηκε να το συμμορφώσει αλλά απαιτεί και από πάνω εσύ και η κόρη σου να τον καλέσετε στο πάρτι. Γελοίο».

Ένας άλλος είπε ότι οι προσκλήσεις δεν έπρεπε να είχαν μοιραστεί στο σχολείο. «Ήμουν έτοιμος να σας γράψω ότι ναι, φταίτε εσείς αλλά αν το καλοσκεφτούμε δεν είστε εσείς αυτός που φέρθηκε άδικα αλλά η μητέρα του. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχατε βρει ένα τρόπο να μοιράσετε τις προσκλήσεις αυτές εκτός σχολείου. Εννοείται πως έχετε κάθε δικαίωμα να καλείτε όποιον θέλετε στο σπίτι σας αλλά όπως και να έχει κάνατε ένα παιδί να αισθανθεί άσχημα μπροστά στους συμμαθητές του και όποια και αν είναι η συμπεριφορά του απέναντι στην κόρη σας καλό θα ήταν να μη γινόμαστε αιτία να στοχοποιείται κανένα παιδί».

Ένας τρίτος διαφώνησε προσθέτοντας: «Το βρίσκω πολύ σκληρό να αποκλείεται ένα 7χρονο παιδί από το πάρτι μιας συμμαθήτριάς του. Είναι παιδί και δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες των πράξεών του. Στο χώρο του σχολείου είναι δουλειά της δασκάλας να εξηγήσει στο παιδί, να συζητήσει μαζί του και θα το ηρεμήσει».

 

Πηγή: mirror.co.uk

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα