Μην χασετε

Μοντέρνα σαλόνια 2018: Πάνω από 120 ιδέες διακόσμησης και σχεδίασης

Η σύγχρονη διακόσμηση αγκαλιάζει συνδυασμούς σχημάτων, χρωμάτων και υφών που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα άνετο και φιλικό χώρο, όπου αισθανόμαστε χαλαροί, με καλό πνεύμα και έμπνευση. Εδώ είναι μερικές ιδέες για διακόσμηση μοντέρνων σαλονιών.

Advertisements

Τάσεις για τα σαλόνια το 2018

Το 2018 θα υπάρξει μια έκρηξη ζωντανών και ζωτικών χρωμάτων, έτσι ένα πράγμα είναι βέβαιο: η διακόσμηση των σαλονιών δεν θα είναι βαρετή καθόλου.

Χρώματα και υλικά των σαλονιών

Το χρώμα θα δείτε σε καρέκλες, πολυθρόνες, καναπέδες και αξεσουάρ, καθώς και πίνακες και φωτιστικά. Και τα μοντέρνα κλασικά μοντέλα, επιστρέφουν πρωταγωνιστές χάρη στα ενημερωμένα χρώματα, τα οποία γίνονται μια από τις πιο χαρακτηριστικές τάσεις φέτος.

Ένα ενιαίο έπιπλο σε ένα ξεχωριστό χρώμα μπορεί να είναι αρκετό για να αναζωογονήσει την αισθητική οποιουδήποτε χώρου. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η ισχυρή και παιχνιδιάρικη παρουσία των παστέλ χρωμάτων. Μπορούμε να δούμε το ηλιόλουστο κίτρινο ή λεμόνι κίτρινο, κόκκινο-πορτοκαλί ή πράσινο σε όλες τις ποικιλίες του.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα και βαθιά τάση είναι ένας συνδυασμός πράσινου πεύκου, μουστάρδας, βασιλικού μπλε ή μπορντό κόκκινο, που αποτελούν ένα εσωτερικό στυλ εμπνευσμένο από τις αίθουσες της Βιέννης του εικοστού αιώνα.

Και μιλώντας για την επιρροή του μπαρόκ και τον πλούτο των υφών, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στη χρήση πλούσιων υλικών όπως βελούδο, διαφορετικές λαμπερές μεταλλικές επιφάνειες και προσθήκη σκούρου ξύλου. Ο χρυσός από σατέν ή ο ορείχαλκος μπορεί επίσης να συμβάλει σε αυτόν τον τύπο διακόσμησης. Ενώ η χρήση χαλκού επισημάνθηκε τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε τώρα περισσότερες αποχρώσεις χρυσού και ορείχαλκου. Αυτό δίνει μεγάλη έμφαση στη μεγαλοπρέπεια του εσωτερικού στο σπίτι μας.

Ο συνδυασμός του σύγχρονου σκανδιναβικού στυλ και της γοητείας του vintage, όταν αποτελείται από μια χρυσή τομή, μπορεί να δώσει μια αίσθηση πολυτέλειας και ευγένειας που είναι αδιαμφισβήτητη.

Σχεδιασμός επίπλων καθιστικού

Έμπνευση από κομμάτια vintage έπιπλα εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε συλλογή από τις πιο γνωστές μάρκες. Η χρήση νέων υλικών, νέων τεχνολογιών και αισθητικής εμπνέεται από σχέδια που παραμένουν στο χρόνο. Αυτό κάνει το εσωτερικό σχέδιο πολύ πιο πλούσιο και πιο διασκεδαστικό. Αυτά τα νέα σχέδια έχουν ρίξει εμπιστοσύνη σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, λαμβάνοντας ιδέες, εκτυπώσεις και λύσεις της δεκαετίας του σαράντα, των δεκαετιών του πενήντα ή της δεκαετίας του ’70 και που φέρνουν μεγάλη ποικιλία και πληθώρα μορφών.

Ωστόσο, αυτή η επανεξέταση και μετενσάρκωση του σχεδιασμού επίπλων δείχνει τη μοναδική σύγχρονη κατεύθυνση: οι καναπέδες επεκτείνονται και τεντώνουν, τα καθίσματα είναι μεγάλα και αφράτα. Προσφέροντας άνεση και αναψυχή, η νέα τάση στις πολυθρόνες δείχνει ότι είναι μεγάλες, διογκωμένες και χνουδωτές, ως έκφραση της σύγχρονης ζωής, όπου οι άνθρωποι επιστρέφουν στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και θέλουν να ξεκουραστούν και να αισθάνονται άνετα. Η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι πολυτελής και κομψή.

Το θέλετε και σε εικόνες; Δείτε την πραγματικά τεράστια συλλογή μας και εμπνευστείτε.

texnotropieskaidiakosmisi.com

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα