Μην χασετε

Μοντέρνα Πλακάκια Μπάνιου: 7 Σχέδια και Συνδυασμοί για να Ανανεώσεις το Μπάνιο σου!

Μήπως ήρθε η ώρα να ανακαινίσεις το μπάνιο σου; Αν ναι, ξεκίνα με τα πλακάκια! Τα πλακάκια μπάνιου αποτελούν τη βασική διακόσμηση του μπάνιου σου, πάνω στην οποία θα βασιστείς για να επιλέξεις τα κατάλληλα έπιπλα και διακοσμητικά.

Advertisements

 

Όπως καταλαβαίνεις, η επιλογή στα πλακάκια μπάνιου αποτελεί μια πολύ σημαντική απόφαση. Για αυτό, πριν προμηθευτείς τα πλακάκια που θα τοποθετήσεις στο μπάνιο σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ποιες επιλογές έχεις και ποιους συνδυασμούς μπορείς να κάνεις.

 

Θέλεις να ανακαινίσεις το χώρο του μπάνιου σου και αναζητάς νέα σχέδια για μοντέρνα πλακάκια μπάνιου; Σε αυτό το άρθρο έχουμε συγκεντρώσει όλες τις τάσεις της εποχής για τα μοντέρνα πλακάκια μπάνιου, ώστε να πάρεις ιδέες και να επιλέξεις τα σχέδια και τους συνδυασμούς που ταιριάζουν περισσότερο στο προσωπικό σου στυλ.

 

6+1 Υπέροχα Σχέδια με Μοντέρνα Πλακάκια Μπάνιου!

1.  Σχέδια με πλακάκια listello

Τα ανάγλυφα πλακάκια listello αποτελούν τάση στο χώρο του μπάνιου. Υπάρχουν σε πολλά χρώματα στο εμπόριο και αποτελούν την ιδανική επιλογή στα σχέδια με μοντέρνα πλακάκια μπάνιου. Σε αυτό το μπάνιο, έχουν τοποθετηθεί πλακάκια listello, κάθετα στο χώρο του ντους. Στο δάπεδο έχουν επιλεγεί πλακάκια ψηφίδες, για την ολοκλήρωση του σκηνικού και για να δοθεί μια έξτρα φινέτσα στο χώρο. Η τάση στα μοντέρνα πλακάκια μπάνιου επιβάλλει την τοποθέτηση διαφορετικών σχεδίων σε πλακάκια, ώστε να γίνεται mix & match.

2.  Σχέδια με subway και ασπρόμαυρα πλακάκια

Τα subway πλακάκια αποτελούν μια τάση που ήρθε για να μείνει. Το τελευταίο διάστημα έχουν αποκτήσει αρκετούς υποστηρικτές και αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να εδραιώνουν τη θέση τους στις καλύτερες επιλογές για μοντέρνα πλακάκια και σχέδια.

Στο παράδειγμα της φωτογραφίας, έχουν επιλεχθεί μαύρα subway πλακάκια για το χώρο της μπανιέρας και άσπρα subway πλακάκια για τον τοίχο, δημιουργώντας ένα όμορφο πάντρεμα. Στο δάπεδο έχει τοποθετηθεί ένα ασπρόμαυρο μοτίβο, που προσδίδει ένα ρετρό feeling στο χώρο.

Advertisements

3.  Σχέδια με μάρμαρο

Το μάρμαρο αποτελεί μια διαχρονική επιλογή για τα πλακάκια του μπάνιου. Τα μαρμάρινα πλακάκια μπορούν να αναδείξουν μοναδικά το χώρο και να προσφέρουν έναν αέρα πολυτέλειας. Συνήθως, απορρίπτονται ως πρόταση για επένδυση μπάνιου, επειδή αποτελούν μια πιο ακριβή λύση. Ωστόσο, αν σου αρέσουν οπτικά, μπορείς να επιλέξεις την τοποθέτηση πλακιδίων τύπου μάρμαρο στο μπάνιο σου. Τα πλακάκια τύπου μάρμαρο εμφανισιακά μοιάζουν με μάρμαρο και υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία στην αγορά, σε πιο οικονομικές τιμές.

4.  Σχέδια με ψηφίδες

Οι ψηφίδες αποτελούν ακόμη μια τάση που βλέπουμε συχνά στα μοντέρνα μπάνια. Στο συγκεκριμένο επιτυχημένο παράδειγμα, οι ψηφίδες έχουν επενδυθεί σε όλο το μήκος των τοίχων, ενώ στο πάτωμα έχουν τοποθετηθεί γυαλιστερά πλακάκια σε λευκό χρώμα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τοποθετήσεις ψηφίδες στο χώρο και να αναδείξεις τη διακόσμηση στο μπάνιο σου. Δε χρειάζεται οι ψηφίδες να επενδυθούν σε όλο το μήκος του τοίχου, για να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα. Μπορείς να τοποθετήσεις ψηφίδες μόνο στο χώρο του ντους ή της μπανιέρας ή στο χώρο του νιπτήρα. Επίσης, μπορείς να τοποθετήσεις ψηφίδες μόνο στον έναν από τους 4 τοίχους του μπάνιου σου. Στους υπόλοιπους 3 τοίχους μπορείς να επενδύσεις πλακάκια της ίδιας χρωματικής παλέτας ή να μην βάλεις καθόλου.

5. Σχέδια με εναλλαγή χρώματος

Μια εναλλακτική ιδέα για να ανανεώσεις την όψη του μπάνιου και να σπάσεις τη μονοτονία, είναι να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές αποχρώσεις της ίδιας χρωματικής παλέτας. Για παράδειγμα, όπως βλέπεις στη φωτογραφία, έχουν τοποθετηθεί σκούρα πλακάκια στον αριστερό τοίχο και ανοιχτόχρωμα στον κεντρικό. Για να σπάσει η μονοτονία, στο δεξί μέρος του ντους έχουν τοποθετηθεί μακρόστενα πλακάκια απαλών γκρι αποχρώσεων σε γεωμετρικά σχέδια.

6. Σχέδια με εξάγωνο πλακάκι

Ακόμη μια τάση στα σχέδια για μοντέρνα πλακάκια μπάνιου αποτελεί το εξάγωνο πλακάκι. Το εξάγωνο πλακάκι χρησιμοποιείται αρκετά τον τελευταίο καιρό, αφού προσφέρει μια διαφορετική όψη στο χώρο του μπάνιου. Στο παράδειγμά μας, έχουν τοποθετηθεί εξάγωνα πλακάκια στο δάπεδο, ενώ οι τοίχοι έχουν επενδυθεί με γκρι ματ πλακάκια. Τα εξάγωνα πλακάκια μπορούν να συνδυαστούν σε διάφορες αποχρώσεις και σχέδια, για αυτό θα πρέπει να είσαι open minded στην επιλογή συνδυασμών.

7. Σχέδια με πλακάκια λέπια

Τα πλακάκια λέπια αποτελούν άλλη μια τάση της εποχής για το χώρο του μπάνιου. Μπορούν να τοποθετηθούν είτε στον τοίχο, είτε στο δάπεδο του μπάνιου πετυχαίνοντας ακριβώς το ίδιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Στο μπάνιο της φωτογραφίας, τα πλακάκια λέπια έχουν τοποθετηθεί στον τοίχο, ενώ το δάπεδο έχει επενδυθεί με μακρόστενα πλακάκια σε γεωμετρικά σχέδια.

Αν αποφασίσεις να τοποθετήσεις πλακάκια λέπια στο μπάνιο σου, σου συστήνουμε να τα συνδυάσεις με μακρόστενα πλακάκια ή με κανονικά πλακάκια. Ο συνδυασμός πλακιδίων είναι η καλύτερη επιλογή, για να έχεις ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και να σπάει η μονοτονία στο χώρο.

 

Advertisements

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα