Μην χασετε

Μισείς να φτιάχνεις βαλίτσα; Διάβασε αυτό!

Το ετήσιο πακετάρισμα για τις καλοκαιρινές σου διακοπές είναι για εσένα εφιάλτης; Δεν είσαι μόνη. Πολλές από εμάς αφήνουμε πάντοτε τη διαδικασία αυτή για την τελευταία στιγμή, γεμίζοντας την αποσκευή μας πολλές φορές με ακατάλληλα ή και περιττά πράγματα για την ολιγοήμερη απόδραση μας.

Γι’αυτό και συγκεντρώσαμε τα πιο χρήσιμα tips για ένα εύκολο και πρακτικό πακετάρισμα:

Φτιάξε λίστα

“Κάτι έχω ξεχάσει, αλλά δε ξέρω τι”…πόσο γνώριμη φράση για όλους μας. Για να αποφύγεις λοιπον να τη ξεστομίσεις ενώ ήδη βρίσκεσαι στο πλοίο ή το αεροπλάνο, πριν πακετάρεις κατέγραψε όλα όσα θέλεις να πάρεις μαζί σου.

Advertisements

Ένα ζευγάρι παπούτσια είναι αρκετό

Με εξαίρεση τις σαγιονάρες που έχεις για το μπάνιο σου στην παραλία, ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες ή σανδάλια είναι αρκετό για τις διακοπές σου, καθώς με το σωστό styling μπορείς να συνθέσεις πολλά διαφορετικά σύνολα, τόσο για τη μέρα όσο και για το βράδυ.

Πάρε μαζί σου όσα αγαπάς και εμπιστεύεσαι

Σε καταλαβαίνουμε, είναι δύσκολο να προβλέψεις από πριν σε τι διάθεση θα βρίσκεσαι τις επόμενες ημέρες που θα είσαι στο νησί. Πόσες από εμάς, εξάλου, ντυνόμαστε το πρωί με βάση το πώς αισθανόμαστε εκείνη τη στιγμή; Αν όμως δυσκολεύεσαι στο πακετάρισμα, πρέπει να είσαι επιλεκτική. Πάρε μαζί σου μόνο τα κατάλληλα πράγματα σύμφωνα με το πόσες μέρες θα λείψεις, και το τι καιρό θα έχει εκεί (αν, ας πούμε, το νησί φημίζεται για τη δροσιά και τον αέρα που έχει το βράδυ, θα πρέπει να πάρεις κάτι επιπλέον να βάλεις στη βραδινή σου έξοδο). Διάλεξε τα κομμάτια που σου αρέσει να φοράς περισσότερο, και σκέψου προκαταβολικά το πώς θα τα συνδυάσεις.

Advertisements

Μην το παρακάνεις με τα αξεσουάρ

Τσάντες, καπέλα και εκκεντρικά κοσμήματα: Τα περισσότερα από αυτά είναι ογκώδη, κλέβουν πολύτιμο χώρο από τη βαλίτσα σου και, ας μη λέμε ψέματα, είναι περιττά. Προτίμησε να πάρεις μόνο δύο τσάντες, μια πιο πρόχειρη, καθημερινή και μεγάλη, και μια πιο μικρή και βραδινή, και μέσα τους βάλε αξεσουάρ ή μικροπράγματα όπως φορτιστέςκαι καλώδια για να γλυτώσεις χώρο.

Μην πάρεις αντικείμενα που θα σου είναι διαθέσιμα από την παρέα σου

Αν πρόκειται να πας διακοπές με τις φίλες σου, το να πακετάρεις το πιστολάκι ή το σίδερο των μαλλιών ή ακόμα και οδοντόκρεμα αν κάποια από την παρέα σου θα έχει ήδη μαζί της στη βαλίτσα της, είναι περιττό. Συνεννοηθείτε από πριν για το τι θα πάρει η καθεμία, σε ό,τι αφορά τα πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ομαδικά.

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα