Μην χασετε

Μια υπέροχη DIY ιδέα για να μεταμορφώσετε μια παλιά λάμπα σε ένα στυλάτο βάζο

Τσεκάρετε αυτή την DIY ιδέα που μπορείτε να κάνετε πανεύκολα και ξεφύγετε από τα συνηθισμένα.

Μη βιαστείτε να πετάξετε τις καμένες λάμπες σας, αφού, μπορείτε να τις ανακυκλώσετε και να δημιουργήστε ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο βάζο. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Τι θα χρειαστείτε

  • Γάντια
  • Πένσα ή κατσαβίδι
  • Σφυρί
  • Καολίνη (θα τη βρείτε σε χρωματοπωλεία)
  • Λουλούδια

1. Φορέστε τα γάντια. Πάρτε ένα μικρό σφυρί και με αυτό χτυπήστε απαλά τη βάση της λάμπας για να σπάσετε την ασφάλεια που υπάρχει εκεί.
2. Με τη βοήθεια μίας πένσας με λεπτή μύτη ή ενός μικρού κατσαβιδιού, αφαιρέστε το νήμα που βρίσκεται στο εσωτερικό της λάμπας κάνοντας αργές κινήσεις ώστε να μη σπάσετε το εξωτερικό περίβλημά της.
3. Βεβαιωθείτε ότι το εσωτερικό της λάμπας είναι τελείως άδειο προτού επιχειρήσετε να την καθαρίσετε. Στη συνέχεια, ρίξτε 1/8 κ.γ. καολίνη μέσα στη λάμπα και ανακινήσετε την καλά (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα από νερό και σαπούνι). Αφήστε τη σκόνη να δράσει για λίγη ώρα. Τέλος, αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα με τη βοήθεια μίας χαρτοπετσέτας.

Advertisements
Προσθέστε λάμψη στο βάζο σας βάφοντας τη βάση του με βερνίκι νυχιών.

4. Γεμίστε τη λάμπα με νερό και τα λουλούδια της επιλογής σας. Αν θέλετε να τις κρεμάσετε, τυλίξτε λίγο σύρμα ή σπάγκο γύρω από τη βάση της, περάστε το από ένα καρφί ή γάντζο και δέστε τις ελεύθερες άκρες του με ένα γερό κόμπο.

Τυλίξτε λίγο σύρμα ή σπάγκο γύρω από τη βάση της λάμπας για να την κρεμάσετε.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα