Μην χασετε

Μια υπέροχη ιδέα για να φτιάξετε μόνη σας Χριστουγεννιάτικα στολίδια με μανταλάκια

Παρά την ταπεινή τους καταγωγή, αυτά τα στολίδια κλέβουν τις εντυπώσεις.

Η μαγεία των Χριστουγέννων μπορεί να καταφέρει τα πάντα! Θέλετε αποδείξεις; Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς θα μεταμορφώσετε απλά μανταλάκια σε απίστευτα στολίδια για το δέντρο σας!

Τι χρειαστείτε:

  • 8 ξύλινα μανταλάκια για κάθε στολίδι
  • πιστόλι σιλικόνης (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη γραφείου)
  • λευκή μπογιά σε σπρέι (θα τη βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και χρωματοπωλεία)
  • ψαλίδι
  • χαρτόνι
  • κορδέλα

Πώς θα τα φτιάξετε:

1. Ξεκινήσετε αφαιρώντας το σύρμα από τα μανταλάκια. Για να το καταφέρετε, στρίψτε ελαφρά την πάνω άκρη τους έτσι ώστε να χαλαρώσει η επαφή του με το ελατήριο και, έπειτα, τραβήξτε το για να το απελευθερώσετε από αυτό.

Βήμα 1: Αφαιρέστε το σύρμα από τα μανταλάκια.

2. Καλύψτε με χαρτόνι την επιφάνεια εργασία σας και απλώστε εκεί τα μανταλάκια. Χρησιμοποιώντας το σπρέι, περάστε τα με ένα λεπτό στρώμα μπογιάς. Αφήστε τη μια πλευρά να στεγνώσει καλά και, στη συνέχεια, περάστε την ένα ακόμη χέρι. Όταν στεγνώσει καλά, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά.

Advertisements
Βήμα 2: Περάστε τα με μπογιά

3. Αφού στεγνώσουν καλά, κολλήστε τα μανταλάκια περνώντας λίγη κόλλα στην πίσω (ευθεία) πλευρά τους έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα ζευγάρι σαν αυτό που απεικονίζεται στην ακόλουθη εικόνα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δημιουργήσετε άλλα 6 ζευγάρια κι αφήνοντας δύο μονά μανταλάκια στην άκρη.

Βήμα 3: Δημιουργήστε νέα ζευγάρια κολλώντας τα από την ανάποδη πλευρά.

4. Δημιουργήστε ένα σταυρό περνώντας με κόλλα τις πλαϊνές άρκες της βάσης κάθε ζευγαριού που έχετε φτιάξει. Με αυτόν τον τρόπο, θα φτιάξετε μια σταθερή βάση για το στολίδι σας.

Βήμα 4: Φτιάξτε τη βάση για το στολίδι σας.

5. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, τοποθετήστε τα δύο εναπομείναντα ζευγάρια στο στολίδι σας.

Βήμα 5: Προσθέστε τα υπόλοιπα ζευγάρια.

6. Κόψτε λίγη κορδέλα. Στη συνέχεια, περάστε με την κόλλα τα μανταλάκια που είχατε αφήσει μονά. Προτού τα ενώσετε, τοποθετήστε στην άκρη του την κορδέλα έτσι ώστε να σχηματίζει μια μικρή θηλιά.

Advertisements
Βήμα 6: Περάστε την κορδέλα.

7. Περάστε με λίγη κόλλα το τελευταίο μανταλάκι και τοποθετήστε το στην κατασκευή σας για να ολοκληρώσετε το στολίδι σας. Πιέστε το για 90 δευτερόλεπτα προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι έχει στερεωθεί καλά πάνω στην υπόλοιπη κατασκευή.

 

Βήμα 7: Ολοκληρώστε το στολίδι σας!

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα