Μην χασετε

Μια μητέρα εξομολογείται: «Προτιμώ να παίζω με τα παιδιά μου αντί να τα πλένω και να τους μαγειρεύω κάθε μέρα»

Δεν θέλουν μόνο τα παιδιά χρόνο αλλά και το νοικοκυριό. Κάποιες μαμάδες τα προλαβαίνουν όλα, κάποιες άλλες όχι και τόσο. Η Νάταλι Μπράουν πάντως σοκάρεται κάθε φορά που συνειδητοποιεί πόσο χρόνο που ξοδεύουν οι άλλες μαμάδες στο νοικοκυριό και τη μαγειρική αντί να παίζουν με τα παιδιά τους.

Advertisements

 

Η ίδια πάντως δηλώνει διαφορετική. Όχι ανοικοκύρευτη ή ακαμάτρα, απλώς πολύ καλή στη διαχείριση του χρόνου της.

Αντί να έχει το σπίτι της στην τρίχα και να μαγειρεύει κάθε μέρα σπιτικό φαγητό, προτιμά να περνάει χρόνο παίζοντας με τα παιδιά της. Τέσσερα είναι, ζωή να ‘χουν, και απ’ ότι παραδέχεται η Νάταλι, εκείνη και ο άντρας της δεν σκοτίζονται και πολύ για τις δουλειές του σπιτιού, αρκεί να περνάνε καλά με τα μικρά τους.

Μάλιστα, όσο περισσότερα παιδιά έχεις, λέει η ευτυχής μαμά, τόσο λιγότερες δουλειές πρέπει να κάνεις για να μη χάσεις ούτε λεπτό μαζί τους.

Ούτε είχε ποτέ σκοπό να παλεύει μαζί τους για να πλυθούν. Μία φορά την εβδομάδα της φαίνεται υπεραρκετή για να θεωρούνται καθαρά. Φυσικά, έχει καταργήσει το σίδερο και συχνά χρησιμοποιεί… κόλλα αντί για κλωστή και βελόνα.

 

Δεν είναι από τεμπελιά, λέει η ίδια υπερασπιζόμενη την επιλογή της, αλλά επειδή έχει συνειδητοποιήσει ότι το να τα προλάβεις όλα είναι απλώς ακατόρθωτο. Έτσι, έχει χαλαρώσει και απολαμβάνει πιο ουσιαστικές στιγμές με τα παιδιά απ’ το να μαλώνει διαρκώς για αγγαρείες και συγυρίσματα.

Το αποκορύφωμα της κατρακύλας της στον αυτόματο είναι ότι η μικρότερή της που είναι μωρό, δεν έχει φάει ακόμη τίποτα απ’ τα χεράκια της μαμάς της.

Advertisements

Η Νάταλι έχει μια απάντηση και γι’ αυτό, καθώς διατείνεται ότι το παιδί της δεν ένιωσε ποτέ παραμελημένο επειδή η μαμά του έπρεπε να της γυρίσει την πλάτη για να φτιάξει πουρέ από καρότα.

 

Όσο για τα άπλυτα, δεν το συζητάμε… Η απίθανη μητέρα λέει ότι έχει χρόνια να δει τον πάτο του καλαθιού με τα ρούχα που πρέπει να πλυθούν. Όταν οι στοίβες γίνουν βουνά, απλώς καλεί ένα καθαριστήριο να έρθει να τα πάρει.

Παρ’ όλ’ αυτά, θεωρεί ότι είναι μια καλή μαμά με τα δικά της στάνταρ και πως όλα τα αρνητικά σχόλια εναντίον της πρέπει να πάψουν γιατί ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί.

 

Από mama365.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα