Μην χασετε

Μια καθημερινή συνήθεια που αν κόψεις θα κάνεις μεγάλη χάρη στα μαλλιά σου

Η ψαλίδα και η ξηρότητα είναι δύο από τα μόνιμα προβλήματα που απασχολούν τις γυναίκες με μακριά μαλλιά – και όχι μόνο.

Δυστυχώς, οι τυχερές με την πολύ δυνατή τρίχα και τα υγιή, λαμπερά μαλλιά είναι ελάχιστες καθώς οι περισσότερες από εμάς επιμένουμε στα ίδια λάθη που καταστρέφουν την όψη τους.

Ορισμένα από αυτά τα γνωρίζουμε. Η πρέσα και το ψαλίδι μαλλιών, το συχνό πιστολάκι και η χωρίς μέτρο αλλαγή χρώματος, είναι κάποια από τα βασικά λάθη μας τα οποία οδηγούν το τριχωτό της κεφαλής στην απόλυτη εξασθένηση.

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Advertisements

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο στο οποίο δεν είχε πάει καν το μυαλό μας. Κάτι που –δυστυχώς- επαναλαμβάνουμε σχεδόν ασυναίσθητα, μη έχοντας καταλάβει το πόσο κακό κάνει στα μαλλιά μας.

Ποιο είναι αυτό;

Το λούσιμο με πολύ ζεστό νερό. Ειδικά τον χειμώνα που απολαμβάνουμε το ζεστό μας μπάνιο, πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι η θερμοκρασία του νερού με το οποίο βρέχουμε, λούζουμε και ξεπλένουμε τα μαλλιά μας είναι πιο ζεστό από ό,τι μπορεί να «ανεχτεί» ακόμα και το δέρμα μας.

Πρόκειται για μια συνήθεια που αφυδατώνει, ξηραίνει και «σπάει» την τρίχα μας, σε σημείο που μόλις τα μαλλιά μας στεγνώσουν μοιάζουν ξηρά και ταλαιπωρημένα ακόμα κι αν μόλις έχουν δεχτεί τη φροντίδα της μάσκας που τους έβαλες μερική ώρα πριν.

Advertisements

Διάβασε περισσότερα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις όμορφη για πάντα!

Μην ξεχνάς: Το χλιαρό νερό είναι ό,τι πρέπει για τα μαλλιά σου. Δεν υπάρχει λόγος να τα ταλαιπωρείς (και) στο μπάνιο.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα