Μην χασετε

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε την αγαπημένη μας παραδοσιακή φάβα

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουμε την αγαπημένη μας παραδοσιακή φάβα!

Advertisements

Συστατικά

  • 500 γρ. σπόροι φάβας
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια, ξερά και κομμένα
  • 6 κλωνάρια μαϊντανό
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 λεμόνι
  • λίγος βασιλικός
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

 

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, προκειμένου να ξεπλύνεις σωστά τη φάβα.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό, βράζεις τη φάβα, μέχρι να αρχίσει να βγάζει τους αφρούς της.
  • Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή στρογγυλή κουτάλα, αφαιρείς τους αφρούς και χαμηλώνεις τη φωτιά.
  • Σκεπάζεις με ένα καπάκι και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις τα κρεμμύδια, μέχρι να καραμελώσουν.
  • Τα προσθέτεις στη βρασμένη φάβα, ανακατεύεις απαλά και σκεπάζεις με το καπάκι. Ρίχνεις λίγο λεμόνι, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να βράσει για άλλα 15 λεπτά.
  • Σερβίρεις τη φάβα σε ένα πιάτο, ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και έτοιμη.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα