Μην χασετε

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου scrub detox για τα μαλλιά

Μπορεί το σαμπουάν και το conditioner να είναι σίγουρα τα πιο σημαντικά βήματα στο λούσιμο, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας τελειώνει εκεί.

 

Υπάρχουν οι μάσκες, τα leave-in προϊόντα, αλλά και τα scrubs που σίγουρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά τόσο στα μαλλιά όσο και στο τριχωτό της κεφαλής μας. Τι θα έλεγες λοιπόν, μετά την επιδερμίδα στο πρόσωπο και το σώμα σου, να κάνεις detox στην επιδερμίδα στο τριχωτό του κεφαλιού σου κάνοντας ένα scrub; Παρακάτω λοιπόν, σου έχουμε μία τέλεια συνταγή με τρία υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας για να κάνεις hair scrub.

 

Advertisements

Για να κάνεις το δικό σου detox scrub για τα μαλλιά θα χρειαστείς:

  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό λεμονιού
  • Μαγειρική σόδα

 

Η προετοιμασία για να κάνεις detox στα μαλλιά είναι πανεύκολη:

Σε ένα καθαρό μπολ, ρίξε το χυμό από μισό φρεσκοκομμένο λεμόνι. Για να είναι πιο αποτελεσματικό το scrub, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις φρέσκο ​​χυμό λεμονιού αντί για τον συσκευασμένο. Στη συνέχεια, πρόσθεσε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τέλος ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.

 

Οι όξινες ιδιότητες του χυμού λεμονιού θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση τυχόν πιτυρίδας ή νιφάδων που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, το λεμόνι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και ανόργανων συστατικών που ενισχύουν τα θυλάκια των τριχών. Παράλληλα, το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο φυσικά ενυδατικά συστατικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σου. Και ενώ, ο χυμός λεμονιού απομακρύνει την πιτυρίδα, το ελαιόλαδο ενυδατώνει, συμβάλλοντας επίσης στη λάμψη και τη φυσική απαλότητα των μαλλιών. Τέλος, η μαγειρική σόδα μπορεί επίσης να κάνει θαύματα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά, προσφέροντας επιπλέον απολέπιση και βαθύτερο καθαρισμό.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα