Μην χασετε

Μητέρα κατέθεσε μήνυση σε λυκειάρχη που δεν άφησε τον γιο της να μπει στο σχολείο χωρίς self test

Ένταση επικράτησε έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου το μεσημέρι της Τετάρτης όταν η μαμά μαθητή της Α’ Λυκείου ζήτησε από το σχολείο να επιτρέψουν την είσοδο του γιου της, παρόλο που δεν είχε κάνει το self test όπως ορίζει το Υπ. Παιδείας. Έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκαν γονείς που είναι κατά των self test για να συμπαρασταθούν στην συγκεκριμένη μητέρα, ενώ κάποιοι μαθητές έκαναν κατάληψη η οποία, όμως, έληξε γρήγορα.

 

Η  κ. Σοφία Ρωμαίου, η μητέρα που ήθελε να επιτραπεί η είσοδος στο παιδί της χωρίς την προβλεπόμενη βεβαίωση, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και εξήγησε τους λόγους σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA:

 

Advertisements

«Έχω περάσει και εγώ κοροναϊό, με όλα τα συμπτώματα, δύσκολα. Είμαι μητέρα ενός παιδιού ανήλικου της Α Λυκείου, 15 ετών. Είναι καλός μαθητής και εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορεί να μπει στην τάξη να κάνει μάθημα. Με βάση το νόμο του Συντάγματος Α 120 απαγορεύεται κάθε ιατρική πράξη στο παιδί χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα.

Η ένστασή μου είναι ότι δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία των self-tests. Δε γνωρίζουμε τι μπορεί να εμπεριέχουν που μπορεί να είναι επιβλαβές για τον οργανισμό των παιδιών μας. Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα. Δεν ξέρουμε τι εξέλιξη θα έχει στον οργανισμό αυτό το self-test.

 

Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, έχω τελειώσει και νοσηλευτική. Έχω στην οικογένειά μου γιατρούς και γνωρίζω κάποια πράγματα από μέσα. Και εγώ τους γιατρούς εμπιστεύομαι. Υπάρχουν γιατροί που αντιδρούν. Υπάρχει νόμος που κατοχυρώνει το δικαίωμά μας. Δεν αρνούμαι να κάνει το παιδί μια σωστή μοριακή εξέταση σε ένα εργαστήριο. Εδώ όμως ζητάνε από το σχολείο self-test», είπε η κ. Ρωμαίου και συνέχισε:

Advertisements

«Υπάρχει διχογνωμία στους γιατρούς και οι γονείς τα ακούμε και ανησυχούμε. Δεν είμαι αρνήτρια, έχω περάσει κοροναϊό. Εμείς αγωνιζόμαστε για την υγεία των παιδιών μας. Εγώ δεν είμαι αρμόδια να πω αν στηρίζω ή όχι την κατάληψη. Εγώ μιλώ ως γονέας», συνέχισε η ίδια.

«Έχω κάνει μήνυση προς τη διοίκηση του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου για αυτή την ψυχολογική διαδικασία που βάζουν τα παιδιά μας, για τα ατομικά δικαιώματα της ελευθερίας του ατόμου. Βεβαίως συμβουλεύτηκα δικηγόρο. Δε θέλουμε τα παιδιά μας να μπουν και να απομονωθούν σε δομές αν βγουν θετικά. Ακριβώς έτσι είναι. Τα παιδιά έχουν το σπίτι και το περιβάλλον τους» πρόσθεσε η κ. Ρωμαίου.

 

Υπό κατάληψη το σχολείο

Στο μεταξύ, με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε μεταξυ της κα. Ρωμαίου και του λυκειάρχη, κάποιοι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου προχώρησαν σε κατάληψη για να υπερασπιστούν τον συμμαθητή τους. Ωστόσο, σύμφωνα με το thestival, οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου δεν συμμετέχουν στην κατάληψη ενώ ο πρόεδρος του 15μελούς δήλωσε ότι «σαν 15μελές αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κατάληψη. Έχουμε πανελλήνιες, θέλουμε να επιστρέψουμε στο σχολείο, έχουμε κάνει μόνο δυο μήνες μάθημα».

Τελικά, η κατάληψη έληξε και η συντριπτική πλειοψηφία θα πάει για μάθημα, όπως επιθυμούσε.

Advertisements

 

Πηγή: in.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα