Μην χασετε

Με αuτά τα tips θα καταφέρεις να τιθασεύσεις τα φριζαρισμένα σου μαλλιά

Οι γυναίκες λατρεύουμε τα μαλλιά μας και τα φροντίζουμε σχολαστικά όλο τον χρόνο. Κάθε μία από εμάς αντιμετωπίζει άλλα θέματα, όπως η ξηρότητα, η λιπαρότητα ή το φριζάρισμα. Και εδώ θέλω να σταθούμε. Πόσες φορές δεν έχεις ξυπνήσει και έχεις δει μια αφάνα στον καθρέφτη σου; Κι εκεί έρχεται η στιγμή που δεν ξέρεις τι να κάνεις. Πώς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση για να έχεις περιποιημένα μαλλιά.

Advertisements

 

Η πρώτη σου σκέψη αυτόματα θα είναι να πάρεις το πιστολάκι ή την πρέσα ισιώματος και να αρχίσεις να ισιώνεις. Αυτή, όμως, δεν είναι μια μόνιμη λύση. Άσε που με τη θερμότητα θα καταστρέψεις την τρίχα σου και θα έχεις αργότερα να αντιμετωπίσεις και αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να βρεις μερικές μόνιμες λύσεις.

Κάποια tips, τα οποία θα εντάξεις στη hair routine σου και θα σε βοηθήσουν να αλλάξει η εικόνα και υφή των μαλλιών σου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

-Προμηθεύσου ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, ώστε να μη σκληραίνει η τρίχα σου. Έλεγξε την ετικέτα και σιγουρέψου ότι γράφει «sulfate-free».

-Χρησιμοποίησε ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα πριν αρχίσεις να κάνεις styling στα μαλλιά σου με ισιωτικό ή πρέσα για μπούκλες.

-Κοιμήσου σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη, ώστε να έχεις πιο απαλά μαλλιά. Το μετάξι έχει την ικανότητα να διατηρεί τα φυσικά έλαια της τρίχας κάνοντας τα μαλλιά λιγότερο εύθραυστα.

-Χρησιμοποίησε ειδικό conditioner κατά του φριζαρίσματος και άπλωσέ το από τη μέση των μαλλιών ως τις άκρες.

Advertisements

-Κάνε μία φορά την εβδομάδα μάσκα μαλλιών σε στεγνά μαλλιά. Άφησέ τη να δράσει για 30 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε καλά.

-Πιάσε τα μαλλιά σου με scrunchies, αντί με το κλασικό λαστιχάκι. Τα scrunchies είναι πολύ φιλικά και απαλά προς τα μαλλιά, οπότε δε θα επιδεινωθεί το φριζάρισμα.

πηγή

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα