Μην χασετε

Με αυτές τις συμβουλές στο μακιγιάζ μπορείτε να εξαφανίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Πέρα από τους μαύρους κύκλους, ένα ακόμη ενοχλητικό και συχνό πρόβλημα είναι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Κάποιες φορές αυτό είναι προσωρινό και οφείλεται στο ξενύχτι, την κατακράτηση υγρών ή άλλα πρόσκαιρα αίτια. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πιο μόνιμο.

Advertisements

Ασχέτως λοιπόν με τον λόγο για τον οποίο έχουν παρουσιαστεί οι σακούλες κάτω από τα μάτια, το μακιγιάζ αποτελεί το όπλο για να τις καμουφλάρετε και να κάνετε το πρόσωπο σας να φαίνεται φρέσκο και νεανικό.

Επομένως, ακόμη κι αν δεν έχετε χρόνο να περιποιηθείτε το σημείο αυτό και να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο με φυσικό τρόπο, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα παρακάτω makeup tips και να τις κρύψετε άμεσα, έστω και προσωρινά.

Πριν το μακιγιάζ κάντε μια κρύα κομπρέσα

Το πρήξιμο που εμφανίζεται στις σακούλες των ματιών μπορεί να περιοριστεί με μια κρύα κομπρέσα.

Πριν ξεκινήσετε λοιπόν το μακιγιάζ για να καλύψετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, εφαρμόστε μια καθαρή πετσέτα με κρύο νερό ή παγάκι.

Εναλλακτικά, βάλτε για λίγα λεπτά ένα κουτάλι της σούπας στην κατάψυξη. Στη συνέχεια εφαρμόστε το στην πρησμένη περιοχή. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος.

Πολύ καλή ενυδάτωση της περιοχής των ματιών

Αν το σημείο κάτω από τα μάτια στο οποίο εμφανίζεται το πρήξιμο δεν ενυδατωθεί σωστά, η κάλυψη των σακούλων δεν θα είναι αποτελεσματική. Το concealer μετά από κάποια ώρα θα αρχίσει να σπάει και το βλέμμα θα δείχνει πιο κουρασμένο.

Ξεκινώντας λοιπόν με την ταμποναριστή εφαρμογή μιας κρέμας ματιών, μπορείτε να διατηρήσετε την απαραίτητη υγρασία της περιοχής, βοηθώντας το καλυπτικό προϊόν να σταθεί καλύτερα.

Primer μακιγιάζ στις σακούλες κάτω από τα μάτια (προαιρετικά)

Για καλύτερο και πιο σταθερό αποτέλεσμα στην κάλυψη των σακούλων, αλλά και των μαύρων κύκλων που συνήθως πάνε μαζί, εφαρμόστε ένα primer. Αυτό θα σταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο το concealer και τον κορέκτορα.

Advertisements

Εκτός από το σταθερό αποτέλεσμα, η εφαρμογή των καλλυντικών μακιγιάζ θα είναι πιο ομοιόμορφη και φυσική απ’ ότι χωρίς τη βάση.

Απλώστε τον corrector και το concealer ταμποναριστά

Σειρά έχει η κάλυψη. Εφαρμόστε λοιπόν το κονσίλερ σας με ταμποναριστές κινήσεις στην πάσχουσα περιοχή. Προσέξτε όμως μην βάλετε υπερβολική ποσότητα, διότι το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από το επιθυμητό. Το βλέμμα σας θα δείχνει πιο κουρασμένο και γερασμένο.

Φροντίστε λοιπόν να βάλετε μια μικρή ποσότητα. Αν αυτή δεν είναι αρκετή, συνδυάστε τη με έναν κίτρινο ή πορτοκαλί κορέκτορα που θα δώσει περισσότερο φως στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας.

Σετάρετε το αποτέλεσμα με μια διάφανη πούδρα

Αφού τελειώσετε με την κάλυψη, καλό θα είναι να σταθεροποιήσετε τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιήσατε στις σακούλες κάτω από τα μάτια με μια διάφανη πούδρα. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό, περιορίζοντας το σπάσιμο του κορέκτορ και του κονσίλερ.

Άλλα makeup tips που θα κρύψουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια

-Οι εντυπωσιακές βλεφαρίδες με τη χρήση μάσκαρα ή την τοποθέτηση ψεύτικων, μπορεί να απογειώσει το βλέμμα και να καμουφλάρει τις σακούλες.

-Τα παχιά και πυκνά φρύδια τραβούν την προσοχή στο επάνω μέρος των ματιών, μακριά από το πρόβλημα.

-Λίγη λάμψη με τη βοήθεια μια ιριδίζουσας σκιάς κάτω από τα μάτια μπορεί να δώσει λάμψη στο βλέμμα και να απομακρύνει φαινομενικά το πρήξιμο.

-Χρησιμοποιήστε λευκό μολύβι στις εσωτερικές γραμμές των ματιών για να τονίσετε το χρώμα της ίριδας και να δώσετε στο βλέμμα σας μια πιο ξεκούραστη όψη.

Advertisements

-Με μια λεπτή γραμμή eyeliner μπορείτε επίσης να καμουφλάρετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Προσοχή όμως, η παχιά γραμμή έχει αντίθετα αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα