Μην χασετε

Μετακόμιση τώρα; Όσα πρέπει να σκεφτείτε πριν αλλάξετε γειτονιά

Μήπως αν αλλάζατε γειτονιά θα είχατε περιορισμό των δαπανών σας; Ναι , αλλά υπό προϋποθέσεις. Για να ζυγίσετε μία τέτοια απόφαση, θα πρέπει να εξετάσετε τους παράγοντες ώστε να αξιολογήσετε την επιλογή σας.

Advertisements

Κόστος των Συνθηκών Διαβίωσης
Πιθανόν να έχετε μια γενική ιδέα για ποια τμήματα της πόλης είναι πιο ακριβά από άλλα. Αλλά όταν σκέφτεστε σοβαρά μια μετακίνηση , τότε επιβάλλεται να μάθετε λεπτομέρειες. Το κόστος διαβίωσης είναι εύκολο να το βρούμε λαμβάνοντας υπόψη το κόστος της στέγης, τροφής, υπηρεσιών, των μεταφορών και της υγειονομικής περίθαλψης.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Οι δαπάνες στέγασης
Δεδομένου ότι το κόστος στέγασης είναι συνήθως ένας καθοριστικός παράγοντας για το συνολικό κόστος της ζωής, θα θελήσετε να το εξετάσετε ξεχωριστά από το συνολικό κόστος διαβίωσης. Μια καλή πηγή αυτών των δεδομένων είναι οι αγγελίες που δημοσιεύονται σε εφημερίδες και διαδίκτυο.

Φορολογικό κόστος
Πριν μερικά χρόνια η παράμετρος αυτή αφορούσε μόνο το φόρο μεταβίβασης. Σήμερα όμως η επιλογή της γειτονιάς επηρεάζει το σύνολο σχεδόν των φόρων που πληρώνουμε και κυρίως τον φόρο εισοδήματος λόγω κυρίως των τεκμηρίων. Αν προσθέσετε μάλιστα τον ΕΝΦΙΑ, την ηλεκτρονική ταυτότητα, το ενεργειακό πιστοποιητικό κ.α. , τότε θα συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικός παράγων είναι η γειτονιά που κατοικείτε.

Συμπέρασμα: Υπολογίστε (μόνοι σας ή με την βοήθεια ειδικού) το φορολογικό κόστος που έχει η κάθε γειτονιά και συγκρίνετε με αυτή που κατοικείτε ήδη.

Κοινωνικοί –περιβαλλοντολογικοί δείκτες
Δεν έχει σημασία μόνο αν το ένα μέρος είναι λιγότερο ακριβό για να ζήσετε σε σύγκριση με ένα άλλο, αν η καθημερινότητα σε αυτό είναι αποπνικτική. Υψηλή εγκληματικότητα, ατμοσφαιρική ρύπανση, υψηλοί δείκτες ανεργίας είναι παράμετροι που επηρεάζουν την καθημερινότητά σας και μπορεί να αποδεχθούν «πηγές» πρόσθετων δαπανών που θα «φορτώσουν» το καθημερινό κόστος ζωής ή που θα σας οδηγήσουν στην απόφαση να αλλάξετε πάλι γειτονιά.

Διάβασε περισσότερα μυστικά και tips που κάθε Νοικοκυρά πρέπει να ξέρει

Πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα