Μην χασετε

Μελιτζάνες γεμιστές με κουσκούς: Μια νόστιμη συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι

Εσύ ετοιμάζεις τις μελιτζάνες και το σπίτι μυρίζει… καλοκαίρι.

 

Συστατικά

  • 2/3 του φλιτζανιού κουσκούς
  • 1/3 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
  • 1/3 του φλιτζανιού νερό
  • 2 μεγάλες καθαρισμένες, πολύ καλά καθαρισμένες
  • 1 κρεμμύδι, καλά καθαρισμένο
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κουτ. της σούπας μέντα
  • 60 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)

 

 

Advertisements

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το κουσκούς, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, καθαρίζεις τις μελιτζάνες και τις “αδειάζεις”. Κόβεις το εσωτερικό και το μοιράζεις σε κυβάκια.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτεις το εσωτερικό της μελιτζάνας και σοτάρεις για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτεις το κουσκούς, τις ντομάτες, το δυόσμο, τη μέντα, το αλάτι και το πιπέρι και βράζεις μέχρι να ετοιμαστεί.
  • Μοιράζεις το κουσκούς στο εσωτερικό της μελιτζάνας. Ρίχνεις τη φέτα και ραντίζεις με ελαιόλαδο.
  • Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα