Μην χασετε

Μαστοράκης για τη φωτογραφία με τον άστεγο: Η δημοτικη αρχη να απαιτησει απο τον αστεγο να ζητησει συγγνωμη απο τον Σκουλό

Η φωτογραφία με πρωταγωνιστή τον διάσημο φωτογράφο Δημήτρη Σκουλό επί τω έργω,  κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ξεσήκωσε αντιδράσεις. Ο κ. Σκουλός φαίνεται να επιδίδεται στη δουλειά του, φωτογραφίζοντας ένα μοντέλο στην Πανεπιστημίου, βρισκόμενος σε απόσταση αναπνοής από έναν άστεγο που κοιμάται στο δρόμο.

Advertisements

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων, με αρκετούς να καταδικάζουν την αδιαφορία της επαγγελματικής ομάδας και κυρίως του Δημήτρη Σκουλού ως δημόσιο πρόσωπο, τη στιγμή που στα πόδια τους βρισκόταν ένας άνθρωπος που κοιμόταν πάνω σε χαρτόκουτο. Ωστόσο, με μερίδα απόψεων, τονίζει ότι πρόκειται για τρομερή υποκρισία από όλους αυτούς που κατακεραυνώνουν αλλά οι ίδιοι προχωρούν κανονικά στη δουλειά τους, περνώντας δίπλα από εξαθλιωμένους σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Ο δημοσιογράφος και πάλαι πότε ραδιοφωνικός παραγωγός, Νίκος Μαστοράκης σχολίασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό με ιδιαίτερα καυστικό ύφος το περιστατικό και καταδίκασε το σχόλιο του Βαγγέλη Περρή στην εκπομπή «Πρωινό», για «αυτιστικό φαινόμενο» της showbiz το οποίο προσβάλλει όσους ανθρώπους γεννήθηκαν με αυτισμό. 

Η ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη

«Ο ΑΣΤΕΓΟΣ ΤΟΥ GNTM
Moνο οργη. Πώς τόλμησε; Γιατι κανεις δεν επενεβη; Τοση αναισθησια; Τετοια αδιαφορία για την εργατικη ταξη; Ομιλώ για τον αστεγο που ξαπλαρισε ο αναισθητος, την ωρα που ο μεγαλος φωτογραφος αγωνιζοταν να κερδισει το χαβιαρι του συνθετοντας ενα μεγαλοφυες πλανο. Πού ειναι ο Μπακογιαννης; Πού ειναι η αστυνομία, ε; Τετοια φαινομενα παρεμποδισης της δημιουργικότητας ειναι αντιδημοκρατικα, καταπτυστα και καταδικαστέα. Η δημοτικη αρχη που εκανε τα στραβα ματια, να απαιτησει απο τον αστεγο να ζητησει συγγνωμη απο τον Σκουλό. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ!
** ( εκτος και αν ο “αστεγος” ηταν βαλτός του GNTM για γραφικο φοντο, δηλωτικο της πρωτευουσιανικης ποιοτητος ζωης, οποτε ισως τον δούμε ημιγυμνο να κανει ποζες και να τρεχουν τα σαλια των κριτων που λυωνουν, λυωνουν.)
** Βαγγελη Περρη, φαουλ. Δεν μπορεις για τετοιες ευτελεις καταστασεις, σχολιαζοντας σε πρωϊναδικα, να αναφερεις συνεχώς “αυτισμο” και “αυτιστικα” οξυνοντας τον πονο τοσων γονιων και δημιουργωντας λαϊκιστικες λαθος εντυπωσεις στους αφελεις, για τους υπεροχους αυτους συνανθρωπους μας που αντιμετωπιζουν μια τετοια αναπτυξιακη διαταραχη. Με τον ορο “αυτισμος” δεν σου/μας επιτρεποντα εστω και κακοτεχνα αλληγορικα παιχνιδια.»

Το σχόλιο του Βαγγέλη Περρή

«Είναι η αποτύπωση μιας ψευδούς πραγματικότητας. Η showbiz είναι ένα αυτιστικό φαινόμενο που δεν παίρνει υπόψιν του τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι ντροπή για όλους μας γιατί πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα του μικρόκοσμού μας. Λίγο τσίπα θα ήταν καλό να την αποκτήσουμε. Όταν κλείνουμε τα μάτια σε αυτά που υπάρχουν, τότε δεν είμαστε κομμάτι του κόσμου», σχολίασε στον αέρα της εκπομπής ο δημοσιογράφος.

πηγη

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα