Μην χασετε

Μαρινέλλα: «Eπιβί­ωσα σε έναν ανδρoκρατoύμενo χώρο γιατί από μικρή είχα την πρoστασία του Στέλιου Καζαντζίδη»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε η σπουδαία κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Μαρινέλλα στο περιοδικό Gala.

 

Η Μαρινέλλα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ελληνικό κίνημα #metoo αλλά και σε όσα έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.

G.: Έχετε αναρωτηθεί πώς θα ήταν η ζωή σας αν δεν ακολουθούσατε το τραγούδι και δεν γινόσασταν η Μαρινέλλα;

Advertisements

Μ.: Δεν έχω ιδέα. Γιατί από 5 χρόνων τρα­γουδάω, χορεύω και παίζω στο θέατρο. Οπότε τώρα είναι κάπως αργά για να σκεφτώ τι άλλο θα μπορούσα να είμαι, αφού το τρα­γούδι έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου από πολύ νωρίς.

 

G.: Τους τελευταίους μήνες παρακολουθήσαμε το ξέσπασμα του λεγόμενου ελληνικού #meΤοο. Αναρωτιέμαι πως το εισέπραξε μια γυναίκα με πορεία δεκαετιών σε ένα ανδροκρατούμενο και μάλλον πατριαρχικό χώρο.

Μ: Επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση επ’ αυτού, θα σας απαντήσω πολύ απλά: θα είμαι πάντα με το μέρος των γυναικών. Το ότι επιβί­ωσα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο οφείλεται ίσως στο ότι από πολύ μικρή ήμουν με τον Στέλιο Καζαντζίδη και είχα πάντα την προστασία και τη «φροντίδα» του. Αργότερα, που έμεινα μόνη μου είχα μεγαλώσει και είχα μάθει πώς να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Και πρέπει να ξέρετε ότι τότε ήταν πολύ δύσκολα χρόνια για τις γυναίκες. Αλλά βλέπω με λύπη μου ότι και σήμερα μια κοπέλα πρέπει να δίνει τη μάχη της καθημερινά για να διατηρήσει τη δουλειά της και την αξιοπρέπειά της.

Advertisements

 

 

G: Διαβάζοντας για σας βρίσκω διαρκώς δημοσιεύματα που σας χαρακτηρίζουν μύθο, θεά και, βέβαια, μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού. Πώς τα ακούτε; Νιώθετε έτσι:

Μ.: Ε. τώρα όλα αυτά είναι υπερβολές. Λεν υπάρχουν ούτε ντίβες ούτε θεές. Αν τύχει και με δείτε το πρωί να ψωνίζω στον μανάβη ή στον φούρνο, θα δείτε ότι τίποτα απ’ όλα αυτά δεν ισχύει και δεν τους δίνω σημασία.

Advertisements

 

G.: Πώς είναι η καθημερινότητά σας;

Η.: Όπως σας είπα, όπως κάθε φυσιολογικής γυναίκας, θα πάω στα ψώνια μου. θα δω την κόρη μου και τα εγγόνια μου, θα μιλήσω στο τηλέφωνο, θα δω τηλεόραση – μου αρέσουν πολύ ο Ηρακλής Πουαρώ και η σειρά “Ζακέτα να πάρεις” – είναι εξαιρετική και γελάω πολύ. Μόνο όταν δουλεύω αλλάζει η καθημερινότητά μου και χάνομαι απ’ όλους γιατί κάνω ατελείωτες πρόβες με τους συνεργάτες μου”.

 

Πηγή

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα