Μην χασετε

Μαρία Τζομπανάκη: «Είμαι πολύ περήφανη για την Ελλάδα μας – Αυτό που έχω βιώσει είναι έκπληξη»

Η Μαρία Τζομπανάκη μίλησε σε απευθείας σύνδεση μέσω skype στο “Μαζί σου” με την Τατιάνα Στεφανίδου για την καθημερινότητά της στη Νέα Υόρκη εν μέσω καραντίνας και τα όσα διαδραματίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετά την έξαρση της πανδημίας.

Η Μαρία Τζομπανάκη σημείωσε χαρακτηριστικά πως “θέλω να τονίσω κάτι… Επειδή χρησιμοποιήσαμε κατά κόρον τις λέξεις, κόλαση και τρόμος. Αυτά τα συναισθήματα ήταν στο πρώτο σοκ, δηλαδή όταν ξαφνικά συνειδητοποίησαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής εδώ ότι Covid 19 είναι έξω από την πόρτα μας! Έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ και άδειασαν τα ράφια. Κάτι που δεν φανταζόμουν ότι θα γίνει ποτέ στη Νέα Υόρκη ή στις ΗΠΑ”.

“Αυτό που έχω βιώσει εγώ είναι έκπληξη. Μεγάλη έκπληξη. Δεν το περίμενα μια χώρα τόσο ισχυρή θα ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο. Είμαι πολύ περήφανη για την Ελλάδα μας που μια τόσο μικρή χώρα κατάφερε να γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της ανθρωπότητας. Εδώ αν πεθάνεις είσαι ένας αριθμός, στην Ελλάδα έχεις ονοματεπώνυπο”. 

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα