Μην χασετε

Μαρία Κανελλοπούλου: «Έκλαψα όταν έμαθα ότι λέγεται έτσι, δεν είναι αυτό τέχνη»

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The 2night show ήταν καλεσμένη η Μαρία Κανελλοπούλου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις καταγγελίες των τελευταίων ημερών στον καλλιτεχνικό χώρο. Η γνωστή ηθοποιός από «Το Καφέ της Χαράς» αναφέρθηκε με συγκίνηση και στην ηθοποιό Νατάσα Μανίσαλη που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια.

 

«Τον περασμένο Σεπτέμβρη έπεσα από τη σκάλα στο εξοχικό μας και έπαθα ένα σοβαρό διάστρεμμα και έμεινα πολύ καιρό στο σπίτι. Και είχα ένα άγχος με αυτά τα σκαλιά», είπε στην αρχή της συνέντευξή της η Μαρία Κανελλοπούλου.

Αναφερόμενη στην καλή της φίλη Νατάσα Μανίσαλη είπε: «Ήταν πολύ μεγάλη απώλεια η Νατάσα. Ήταν η επιτομή της ζωντάνιας και της ζωής και νόμιζα ότι ποτέ δεν θα την αγγίξει τίποτα» και ανέφερε: «Ήμασταν πολλά χρόνια φίλες και πριν από το “Εμείς κι εμείς”».

Advertisements

Ενώ, συγκινήθηκε λέγοντας: «Η Νατάσα δεν πήρε στη ζωή αυτά που της αναλογούσαν γιατί ήταν ένα δύσκολο παιδί. Έτσι λεγόταν τότε».

 

Μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου είπε: «Έχω πάρα πολλά να πω αλλά θέλω να κατακάτσει ο κουρνιαχτός. Δεν είναι πράγματα που συμβαίνουν στο θέατρο. Είναι πράγματα που συμβαίνουν σε όλη την κοινωνία. Το ότι η δουλειά μας ήταν πάντα στο φως, αυτό το κάνει τρομερό. Αλλά η σeξουαλική παρενόχληση, η βία, η σωματική, η λεκτική διαπερνά όλες τις τάξεις, τα στρώματα και τα επαγγέλματα».

Μας παραδόθηκαν κάποια πράγματα ως σοφά κι αυτό είναι έτσι. Ο φωτισμένος κι ο ταλαντούχος μπορεί να λέει όσα θέλει. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν όλοι είχαμε μιλήσει πολύ νωρίτερα. Όταν διάβασα ότι ο φάκελος στην εισαγγελία λέγεται «Φάκελος Τέχνης» στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, έκλαψα. Δεν είναι ο φάκελος τέχνη αλλά η τέχνη είναι για να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.»

Advertisements

 

Και συνέχισε: «Με ένα τρόπο τσουβαλιάσματος μοιάζουν να είναι όλα ένα. Δεν είναι το ίδιο η λεκτική βία με τον βιασμo. Είμαι εναντίον σε όλα, αλλά να μην χάνουμε το μέτρα και να μην τσουβαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους στον ίδιο ντορβά».

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα