Μην χασετε

Μακιγιάζ Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020: Τάσεις και χρώματα που θα κυριαρχήσουν φέτος

Μια νέα σεζόν ξεκινά και μαζί της έρχονται οι αλλαγές στα top trends της ομορφιάς και της μόδας. Σύμφωνα με τους κορυφαίους makeup artists, οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2020 θα έχουν μικρές προσθήκες, αλλά και διαχρονικές προτάσεις.

Advertisements

Αν λοιπόν αναρωτιέστε για το ποια θα είναι τα top χρώματα στις σκιές ματιών, αλλά και στα κραγιόν της σεζόν, η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να τα ανακαλύψετε. Μαζί με αυτά θα δούμε και ποια είναι τα trends για την τέλεια βάση, καθώς και τις τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο στο βάψιμο των ματιών.

Makeup trends για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2020 (βάση – επιδερμίδα)

Ένα μακιγιάζ χρειάζεται την ιδανική βάση για να δημιουργηθεί. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει η επιδερμίδα να φαίνεται λαμπερή, φρέσκια και αψεγάδιαστη, ανάλογα πάντα με τις τάσεις που επικρατούν.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα τι προτείνουν οι ειδικοί για το foundation, το concealer, τα κοψίματα και το ρουζ της Άνοιξης και του Καλοκαιριού.

Αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Αν και στις προηγούμενες σεζόν την τιμητική του είχε το φυσικό και no makeup μακιγιάζ, φέτος την Άνοιξη και το Καλοκαίρι θα είναι must η αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Αυτό σημαίνει πως το μέικ απ και το concealer θα γίνουν οι αγαπημένοι μας σύμμαχοι.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στις υπερβολές, με την βάση μακιγιάζ να μοιάζει σα μάσκα, αλλά σε φυσικό αποτέλεσμα ενός δέρματος χωρίς ατέλειες.

Contour και highlight

Ολοκληρώνοντας την τέλεια βάση του μακιγιάζ οι κατάλληλες φωτοσκιάσεις μπορούν να κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Αυτό άλλωστε προτείνουν και οι διάσημοι makeup artists για τη σεζόν.

Το contouring και το highlighting προσφέρει στο μακιγιάζ τις απαραίτητες γωνίες και γυαλάδες.

Ροζ ρουζ και σκιές που αναμειγνύονται με αυτό

Advertisements

Αν και οι ειδικοί χρησιμοποίησαν το ροδακινί ρουζ για το μακιγιάζ της σεζόν, αυτό που κυριάρχησε ήταν οι ουδέτερες και ψυχρές ροζ αποχρώσεις. Το εφέ που δημιουργούν στο πρόσωπο είναι πιο φρέσκο και νεανικό.

Πέρα όμως από το ροζ ρουζ, ακόμη ένα makeup trend για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι είναι ο συνδυασμός του με ροζ σκιές. Και μάλιστα η ανάμειξη τους με το χρώμα στα ζυγωματικά, έτσι ώστε να γίνονται ένα. Η τεχνική αυτή του μακιγιάζ έχει τις ρίζες της στο makeup της Καντονέζικης όπερας.

Λαμπερή επιδερμίδα

Το υγιές, λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα θα συνεχίσει να αποτελεί τάση στο μακιγιάζ και τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020. Ο φρέσκος αυτός τρόπος για να φορέσετε το foundation είναι ιδανικός για τους θερμούς μήνες του χρόνου.

Μάλιστα αν θέλετε η λάμψη να είναι πιο έντονη, προσθέστε ένα shimmery highlighter.

Τρισδιάστατα διακοσμητικά στο πρόσωπο

Μια ιδιαίτερη τάση στο μακιγιάζ της σεζόν που πρότειναν πολλοί διάσημοι makeup artists είναι τα τρισδιάστατα διακοσμητικά. Πέρλες, στρας, αλλά και μεταλλικά σχήματα τοποθετούνται στις γωνίες των ματιών, αλλά και σε όλο το κινητό βλέφαρο, δίνοντας στο τελικό αποτέλεσμα μια πιο glamorous και θεατρική όψη.

Ομορφιά | Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την ομορφιά της γυναίκας

Τοπ χρώματα και τεχνικές στο μακιγιάζ ματιών για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020

Αφού δημιουργηθεί η βάση του μακιγιάζ σειρά έχουν τα χρώματα σκιών, αλλά και οι τεχνικές για το βάψιμο των ματιών που θα κυριαρχήσουν. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα top makeup trends που προστάζει η εποχή.

Λιλά σκιές ματιών

Advertisements

Αν θέλετε να κάνετε ένα χρωματιστό και εντυπωσιακό βάψιμο ματιών με μία μόνο σκιά, η επιλογή μιας λιλά απόχρωσης είναι ιδανική για τη σεζόν. Πρόκειται για ένα χρώμα που θα φορεθεί πολύ τόσο την Άνοιξη, όσο και το Καλοκαίρι του 2020.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν το λιλά χρώμα ταιριάζει με τα μάτια σας, η απάντηση είναι πως το χρώμα αυτό τονίζει ιδιαίτερα τα καστανά και πράσινα μάτια. Ωστόσο μπορεί κάλλιστα να φορεθεί και σε μπλε μάτια.

Γαλάζιες σκιές ματιών

Μια ακόμη απόχρωση σκιών που ξεχώρισε στις πασαρέλες ήταν η γαλάζια. Το απαλό παστέλ αυτό χρώμα θα φορεθεί πολύ σε όλο το κινητό βλέφαρο τόσο την Άνοιξη, όσο και το Καλοκαίρι του 2020, δίνοντας ένα ήπιο, αλλά εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών.

Μάτια σε παστέλ αποχρώσεις

Πέρα όμως από το γαλάζιο και το λιλά, το μακιγιάζ με συνδυασμό παστέλ αποχρώσεων θα είναι επίσης must για τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δώσετε χρώμα στα μάτια σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε απαραίτητα έντονες νέον σκιές.

Νέον χρώματα σκιών

Σε περίπτωση όμως που σας αρέσουν τα έντονα μακιγιάζ, οι νέον αποχρώσεις είναι ιδανικές. Αν και έχουν τις ρίζες τους στη δεκαετία των 80’s που κάνει μερικό comeback στις κορυφαίες τάσεις της μόδας, στα makeup trends θα έχουν την τιμητική τους.

Είτε λοιπόν κάνετε ένα βάψιμο ματιών με συνδυασμό νέον χρωμάτων ή χρησιμοποιήσετε μια μόνο απόχρωση για να βάψετε όλο το κινητό βλέφαρο, το αποτέλεσμα θα είναι μοντέρνο και εντυπωσιακό. Βέβαια υπάρχει πάντα και η επιλογή να βάλετε μια νέον σκιά και να την ταιριάξετε με άλλες πιο απαλές αποχρώσεις.

Glossy βλέφαρα

Οι υγρές σκιές, αλλά και η χρήση gloss για να δημιουργήσετε το γυαλιστερό εφέ θα είναι must την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2020. Αν λοιπόν ψάχνετε για μια όμορφη εναλλακτική πρόταση στο πρωινό ή βραδινό σας μακιγιάζ αυτή τη σεζόν, τα glossy βλέφαρα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Smokey eyes

Τα smokey eyes παραμένουν στην κορυφή των τάσεων του μακιγιάζ και αυτή τη σεζόν. Το διαχρονικό και εντυπωσιακό αυτό βάψιμο των ματιών είναι ιδανικό για τις βραδινές εξόδους. Μπορεί να δημιουργηθεί με ποικίλα χρώματα, αλλά και να συνδυαστεί με τα glossy βλέφαρα που έχουν επίσης την τιμητική τους.

Χρυσές και μεταλλικές σκιές ματιών

Ένα από τα αστραφτερά μεταλλικά χρώματα που κυριαρχεί τόσο στα ρούχα, όσο και στις τσάντες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού 2020 είναι το χρυσό. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει και από το μακιγιάζ.

Η λάμψη που χαρίζει η συγκεκριμένη σκιά στα μάτια είναι ιδανική για κάθε στιγμή. Η εφαρμογή της στο κινητό βλέφαρο αποπνέει πολυτέλεια και κομψότητα.

Μπορείτε λοιπόν να τη φορέσετε σκέτη ή σε συνδυασμό με πιο σκούρα χρώματα για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά smokey eyes.

Glitter στα μάτια

Άλλο ένα στοιχείο λάμψης που θα φορεθεί κατά κόρον αυτή τη σεζόν είναι το glitter. Θα το δούμε στα ρούχα, αλλά και στα παπούτσια της Άνοιξης και του Καλοκαιριού, καθώς είναι ένα στοιχείο που θυμίζει πολύ την εποχή της disco που έχει επηρεάσει γενικότερα τις τάσεις της εποχής.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην επηρεάσει και το μακιγιάζ της σεζόν.

Ομορφιά | Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την ομορφιά της γυναίκας

Κλασσική και εναλλακτική μαύρη, λευκή ή χρωματιστή γραμμή eyeliner

Το eyeliner είναι ένα ακόμη προϊόν μακιγιάζ που θα παραμείνει στην κορυφή των επιλογών μας και για το ανοιξιάτικο / καλοκαιρινό makeup. Είτε πρόκειται για την κλασσική μαύρη γραμμή, ή για μια παραλλαγή αυτής, το αποτέλεσμα είναι μοντέρνο και εντυπωσιακό.

Σύμφωνα μάλιστα με τους κορυφαίους makeup artists, ακόμη και η χοντρή μαύρη γραμμή θα είναι must.

Κι αν θέλετε να ξεφύγετε από το κλασσικό μαύρο, μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε ένα χρωματιστό eyeliner. Νέον, παστέλ, αλλά κυρίως το άσπρο χρώμα στο αϊλάινερ αποτελούν κορυφαίες επιλογές.

Διαφορετική γραμμή στο πάνω και το κάτω βλέφαρο

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για το μακιγιάζ της Άνοιξης και του Καλοκαιριού είναι και η διαφορετικού χρώματος γραμμή ή σκιά στο πάνω και το κάτω βλέφαρο. Πρόκειται για ένα makeup trend που προσθέτει χρώμα στο βλέμμα και το κάνει ιδανικό για τους θερμούς αυτούς μήνες του χρόνου.

Advertisements

Ξεβαμμένα φρύδια

Αν και το γέμισμα των φρυδιών τείνει να ολοκληρώνει το βάψιμο και να τονίζει τα μάτια, οι διάσημοι makeup artists προτείνουν για μια ακόμη σεζόν τα ξεβαμμένα φρύδια. Αυτά δηλαδή που έχουν ξανοίξει το χρώμα τους και δεν φαίνονται καθόλου.

Το extreme αυτό makeup trend έκανε αισθητή την παρουσία του στις πασαρέλες. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα γίνει τάση και στους δρόμους του κόσμου.

Υπερβολικές ψεύτικες βλεφαρίδες

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες αποτελούν ένα αξεσουάρ του μακιγιάζ που τονίζει τα μάτια και τα κάνει εκθαμβωτικά. Οι κορυφαίοι makeup artists παρουσίασαν στις εβδομάδες μόδας μια σειρά από υπερβολικές και χρωματιστές εκδοχές τους, οι οποίες δύσκολα θα φορεθούν.

Ωστόσο η χρήση των κλασσικών ψεύτικων βλεφαρίδων θα συνεχίσει και αυτή τη σεζόν να είναι trendy.

Οι τάσεις στα χρώματα κραγιόν για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020

Ολοκληρώνοντας τα makeup trends για τη σεζόν αυτή, πάρτε μια ιδέα για τα χρώματα κραγιόν που θα φορεθούν περισσότερο. Πρόκειται για κάποιες διαχρονικές και κλασσικές επιλογές, αλλά και για ορισμένες πιο extreme αποχρώσεις.

Glossy χείλη

Το lip gloss θα συνεχίσει να αποτελεί μια από τις κορυφαίες τάσεις του μακιγιάζ χειλιών και τη σεζόν Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να φορέσετε τα σταθερά και εντυπωσιακά ματ κραγιόν σας. Τονίστε τα προσθέτοντας ένα διάφανο λιπ γκλος από πάνω και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου trendy.

Advertisements

Κόκκινο κραγιόν

Τα σαγηνευτικά και διαχρονικά κόκκινα χείλη παραμένουν στις top επιλογές κραγιόν και αυτή την περίοδο. Συνδυασμένα με ένα κλασσικό winged eye makeup μπορούν να σας προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται το μακιγιάζ σας για να είναι εκθαμβωτικό.

Μπορντό χείλη σε αποχρώσεις wine, αλλά και πιο σκούρες gothic

Αν πάλι προτιμάτε τα πιο σκούρα χρώματα στα χείλη, τα μπορντό κραγιόν θα παραμείνουν και την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2020 στην κορυφή. Πιο συγκεκριμένα, η απόχρωση που θα έχει την τιμητική της είναι η wine, δηλαδή το μπορντό του κρασιού, ενώ λιγότερο θα φορεθούν οι πιο καφέ τόνοι.

Εξίσου όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πιο gothic και σκούρες μπορντό αποχρώσεις.

Ασυνήθιστα χρώματα κραγιόν

Κι επειδή πάντα υπάρχουν και οι extreme επιλογές για τις πιο τολμηρές, στις τάσεις είδαμε επίσης ασυνήθιστα χρώματα στα χείλη, όπως είναι το χρυσό, το μαύρο και το γαλάζιο.

Αν λοιπόν σας αρέσει να ξεχωρίζετε και θέλετε να ξεφύγετε από τις κλασσικές ροζ, κόκκινες και berry αποχρώσεις κραγιόν, δοκιμάστε ένα πρωτότυπο χρώμα, όπως τα παραπάνω.

πηγή

Advertisements

Ομορφιά | Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα νέα άρθρα που αφορούν την ομορφιά της γυναίκας

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα