Μην χασετε

Μήπως το παρακάνεις με το ξηρό σαμπουάν;

Ιδού πόσο συχνά μπορείς να το χρησιμοποιείς

Advertisements

Χάρη στην εφεύρεση νέων προϊόντων τα τελευταία χρόνια, το ξηρό σαμπουάν είναι ένα από τα πράγματα που έχουμε αφήσει πίσω μας. Θα έπρεπε όμως να βασιζόμαστε στο ξηρό σαμπουάν για την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών μας;

Η Dominic Burg, επικεφαλής επιστήμης και βιολόγος μαλλιών για την évolis Professional, απαντάει σε όλα τα δύσκολα και συχνά ερωτήματα σχετικά με το ξηρό σαμπουάν και τη ποσότητα με την οποία θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε.

 

Υπάρχει κάποιο όριο στο πόσο ξηρό σαμπουάν μπορούμε να χρησιμοποιούμε; 

Ναι. Το ξηρό σαμπουάν δεν προορίζεται στην πραγματικότητα για το τριχωτό της κεφαλής, αλλά για την απορρόφηση του περισσεύοντος λαδιού από τα μαλλιά. Πολλά παρέχουν επίσης ενίσχυση στην όγκο και στην υφή. Οι λεπτές σκόνες που χρησιμοποιούνται στο ξηρό σαμπουάν μπορούν να φράξουν τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, ιδιαίτερα τα θυλάκια, οπότε πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική εφαρμογή στο τριχωτό της κεφαλής. Αντ ‘αυτού, εστίασε στα μήκη και τα άκρα της τρίχας.

 

Μπορεί το πολύ ξηρό σαμπουάν να κάνει κακό;

Σκέψου το σα να βάζεις foundation ή πούδρα στο πρόσωπό σου. Σε καμία περίπτωση δε θα άφηνες αυτά τα προϊόντα στο πρόσωπό σου για μέρες. Το κρανίο δεν είναι διαφορετικό. Οι λεπτές σκόνες στο ξηρό σαμπουάν μπορούν να φράξουν τους πόρους και να εμποδίσουν την αναπνοή του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των τριχών. Τα ξηρά σαμπουάν με σιλικόνη μπορούν να εμποδίσουν την είσοδο υγρασίας, με αποτέλεσμα να στεγνώσουν και να είναι εύθραυστα μακροπρόθεσμα.

Advertisements

 

Γίνεται το πολύ ξηρό σαμπουάν να προκαλέσει πιτυρίδα;

Η υπερβολική εφαρμογή ξηρού σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη ικανότητα του δέρματος της να αναπνέει, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει κνησμό και ερεθισμό. Εκτός αυτού, μπορεί να προκληθεί ερεθισμός του κρανίου και αύξηση κακών βακτηρίων και μυκήτων που μπορεί να προκαλέσει πιτυρίδα.

 

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα μαλλιά μας για τη βέλτιστη υγεία του τριχωτού της κεφαλής;

Αυτό εξαρτάται από τα μαλλιά του κάθε ατόμου και τον τύπο της κεφαλής. Καλό είναι να λούζεσαι μία έως τρεις φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν χωρίς θειικό άλας και σιλικόνη, κατά προτίμηση με φυσικά συστατικά και προστιθέμενες βιταμίνες. Εάν χρησιμοποιείς συχνά ξηρό σαμπουάν, προσπάθησε να το ξεπλένεις με νερό τουλάχιστον κάθε δεύτερη ημέρα.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα