Μην χασετε

Μήπως τελικά η ανασφάλειά σου διώχνει τους άνδρες μακριά;

Μήπως τελικά η ανασφάλειά σου διώχνει τους άνδρες μακριά;

Πόσο γοητευτική είναι η καινούρια σου γνωριμία! Σου αρέσει πολύ και θέλεις κι εσύ να του αρέσεις. Μήπως όμως η προσπάθειά σου αυτή γίνεται πιεστικά αφήνοντας να πλανάται στον αέρα «πόσο απελπισμένη είσαι» για μία σχέση και τελικά αντί να τον φέρεις κοντά σου, τον απομακρύνεις;

Δες μήπως αναγνωρίζεις τον εαυτό σου παρακάτω:

1.»Μήπως είμαι αρκετά φιλική;» Μπορεί να σκέφτεσαι μήπως το ύφος σου είναι φιλικό και εκείνος «δεν παίρνει» το μήνυμα ότι σου αρέσει, είναι κάτι που μπορείς να το εξετάσεις. Αν όμως γίνεσαι αρκετά πιεστική μέσα από μηνύματα που στέλνεις για παράδειγμα και ξαναστέλνεις για να διορθώσεις το προηγούμενο που σου φάνηκε πως δεν ήταν καλό, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον κουράσεις…

2.Τον βομβαρδίζεις με μηνύματα ή τηλέφωνα: Μπορεί να τον έχεις διαρκώς στο μυαλό σου, αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα πρέπει να μοιραστείς οτιδήποτε άκουσες, διάβασες, έμαθες μαζί του.

3.Του στέλνεις μηνύματα να ρωτήσεις αν πήρε το μήνυμά σου ή γιατί δεν σου απάντησε: Ναι, μπορεί να μην είδε το μήνυμά σου, να μην μπορεί να σου απαντήσει αυτήν τη στιγμή ή και να μην θέλει ακόμα -κυρίως αν έρχεται το ένα μετά το άλλο! Σεβάσου τη στάση του και μη γίνεσαι κουραστική!

Advertisements

4.Τον καλείς να έρθει μαζί σου σε όποια πρόσκληση έχεις: Ναι, θα τον προσκαλέσεις, αν δεις όμως πως εκείνος δεν ανταποκρίνεται και τόσο …θερμά, ξανασκέψου το!

5.Τον ρωτάς πως νιώθει για εσένα: Μήπως είναι νωρίς για τέτοια …ξεκαθαρίσματα; Τι θα έλεγες να τον αφήσεις και λίγο να δει πως νιώθει απέναντί σου χωρίς να τον πιέζεις;

6.Του κλέβεις το ρόλο του κυνηγού: Είναι ωραίο να νιώθει κι εκείνος πως σου αρέσει, όταν όμως αισθάνεται πως «σε έχει», εύκολα θα χάσει το ενδιαφέρον του εφόσον σε θεωρεί δεδομένη, χάνει το ενδιαφέρον του εφόσον δεν χρειάζεται να σε διεκδικήσει για να σε κατακτήσει!

7.Τον κυνηγάς: Στέλνεις πολλά μηνύματα, περνάς από τη δουλειά του ή τα μέρη που ξέρεις ότι συχνάζει εντελώς …τυχαία. Είναι θέμα χρόνου να νιώσει πως τον κυνηγάς και μην σου φανεί περίεργο αν αρχίσει να μην έχει καθόλου χρόνο για εσένα.

Advertisements

8.Δεν του αφήνεις το χρόνο να σε αναζητήσει: Μπορεί να είσαι ανυπόμονη για το αν και πόσο τελικά ενδιαφέρεται για εσένα, με το να μην του αφήνεις όμως το χώρο να το δει κι εκείνος, να σε σκεφτεί από μόνος του, να σε αναζητήσει, το πιο πιθανό είναι πως μάλλον δεν θα μπει ποτέ στη διαδικασία.

Σκέψου πως με το να τον βομβαρδίζεις με μηνύματα, τηλέφωνα, προτείνοντας εξόδους κλπ, δεν τον αφήνεις να πάρει στα χέρια του την κατάσταση ενώ μάλιστα, αρκετοί άνδρες είναι αυτοί που παραπονιούνται πως οι γυναίκες σήμερα προσπαθούν να τους κλέψουν τον ρόλο τους, όπου από κυνηγοί, γίνονται θηράματα και δεν τους αρέσει ιδιαίτερα…

Αν μάλιστα νιώσει πως τον κυνηγάς, είναι σαν να χτυπούν καμπανάκια συναγερμού μέσα του, αισθάνεται απειλή και στην προσπάθειά του να αυτοπροστατευτεί και να «επιβιώσει» από την υποτιθέμενη απειλή -πρόκειται για έναν αρχαϊκό τρόπο προστασίας του οργανισμού, θα απομακρυνθεί από κοντά σου.

-Δώσε του λοιπόν χώρο να αναπνεύσει και να νιώσει πως του λείπεις.

-Δείξε του πως «δεν κρέμεσαι» από εκείνον και πως μπορείς να περάσεις και μόνη σου καλά, με τους φίλους σου, με τον εαυτό σου τον ίδιο.

Advertisements

Γενικότερα, ένας άνδρας έλκεται από γυναίκες που είναι δεκτικές προς αυτόν, πατάνε στα πόδια τους όμως, έχουν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, νιώθουν καλά με τον εαυτό τους, εκπέμπουν σιγουριά και ασφάλεια.

Μάλιστα, τότε είναι που θα βιαστεί να σε πολιορκήσει, να σε διεκδικήσει, μην προλάβει κάποιος άλλος να το κάνει και σε χάσει! Σκέψου επίσης πόσο αφροδισιακή μπορεί να γίνει η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και η σιγουριά που του βγάζεις!

Μαρίνα Μόσχα, ψυχοθεραπεύτρια

πηγή

Σχέσεις | Πατήστε εδώ και διαβάστε όλα τα νέα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις σχέσεις σας

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα