Μην χασετε

Μήπως η σχέση σου σε παχαίνει;

H γνωστή φράση λέει πως ο έρwτας περνάει από το στομάχι, ενώ η καθημερινότητα των ζευγαριών – παντρεμένων και μη –  φαίνεται να περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό την κατανάλωση φαγητού, είτε στο σπίτι είτε σε εστιατόρια.

Advertisements

Από την άλλη, έχει εντοπιστεί η τάση των ανθρώπων που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις να παίρνουν βάρος, καθώς από ένα σημείο και έπειτα δεν έχουν το κίνητρο να εντυπωσιάσει ο ένας τον άλλο, σταματώντας τη γυμναστική και καταναλώνοντας περισσότερο και πιο ανθυγιενό φαγητό.

Σύμφωνα με μία έρευνα του Εθνικού Κέντρου Βιοτεχνολογίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ντάλας, που εστιάστηκε σε 169 ζευγάρια και έγινε μέσα σε 4 χρόνια, οι ευτυχισμένες σχέσεις είναι, τελικά, εκείνες που προσθέτουν κιλά τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.

Για την έρευνα, τα ζευγάρια που συμμετείχαν ζυγίστηκαν δύο φορές κάθε χρόνο και κρατώντας ταυτόχρονα ιστορικό της σχέσης τους. Από την πλευρά τους τα ζευγάρια όφειλαν να απαντήσουν, όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ειλικρίνεια σε σχετικό ερωτηματολόγιο που ερευνούσε την πραγματική συναισθηματική κατάσταση των ζευγαριών.

 

Μετά από 4 χρόνια, τα συμπεράσματα της μελέτης ήταν πλέον ξεκάθαρα, δείχνοντας πως τα ζευγάρια που είχαν απαντήσει ότι περνούσαν καλά στον γάμο τους είχαν πάρει από 1 έως 7 κιλά μέσα στα χρόνια, ενώ εκείνα που ανέφεραν προβλήματα και όχι ακριβώς ευτυχισμένο βίο είχαν διατηρήσει το σωματικό τους βάρος, και τελικά οδηγήθηκαν στο διαζύγιο. Η εξήγηση γι’αυτό, ήταν ότι οι άνθρωποι με σταθερές σχέσεις και με ισχυρή την πεποίθηση ότι είχαν βρει το ταίρι της ζωής τους, δεν είχαν πρόβλημα να υποκύπτουν, με μεγάλη συχνότητα μάλιστα, σε διατροφικούς πειρασμούς, ειδικά αν αυτοί βρίσκονταν στο πλαίσιο δραστηριοτήτων με τον σύντροφο τους όπως διακοπές, ταξίδια και δείπνο με φίλους. Αντιθέτως, όσοι δεν αισθάνονταν όλα τα παραπάνω και ένιωθαν την ανάγκη να παραμείνουν ελκυστικοί με την ελπίδα αλλαγής συντρόφου, είχαν καταφέρει να διατηρήσουν το σωματικό τους βάρος και να παραμείνουν πιστοί στις γυμναστικές τους συνήθειες.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα