Μην χασετε

Μέγκαν Μαρκλ-Πρίγκιπας Χάρι: Ειδική κολυμπήθρα και νερό από τον Ιορδάνη ποταμό για τη βάπτιση του Αρτσι

Οι αυστηροί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι για τη βάπτιση του Αρτσι.

Advertisements

Σε λίγους μήνες αναμένεται άλλο ένα βασιλικό γεγονός στη Βρετανία, που δεν είναι άλλο από τη βάπτιση του μικρού Αρτσι, του πρώτου δηλαδή παιδιού των πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, ο οποίος γεννήθηκε φέτος τον Μάιο.

Δύο μήνες πριν τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, η δούκισσα του Σάσεξ, που μεγάλωσε ως Προτεστάντισσα, βαπτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπέρι, Τζάστιν Γουέλμπι και δήλωσε την πίστη της στην Αγγλικανική Εκκλησία. Μάλιστα, λέγεται ότι ο ίδιος θα βαφτίσει και τον Άρτσι.

Οι παραδόσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς του Αρτσι

Οπως σε όλα τα βασιλικά γεγονότα, έτσι κι εδώ υπάρχουν ορισμένες ασυνήθιστες και αυστηροί παραδοσιακοί κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν, όπως έγινε και με τις βαπτίσεις του πρίγκιπα Τζορτζ, της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του πρίγκιπα Λούις, τα παιδιά της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Γουίλιαμ δηλαδή.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, με τον μικρό Άρτσι / Φωτογραφία: Dominic Lipinski/Pool via AP

Παρ’ όλο που οι ασυμβίβαστοι Χάρι και Μέγκαν έχουν σπάσει στο παρελθόν γενικά τους βασιλικούς κανόνες και το πρωτόκολλο, λέγεται ότι αυτή τη φορά θα ακολουθήσουν πιστά αυτά που πρέπει να γίνουν στη βάφτιση του Άρτσι. Μερικές από τις παραδόσεις που διατηρούνται σχετικά με τα βασιλικά βαφτίσια είναι οι εξής:

Τα βαπτιστικά ρούχα

Παρ’ όλο που ο Αρτσι είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας, αυτό δε σημαίνει ότι θα φορέσει ένα καινούριο, φανταχτερό ρούχο για τη βάπτισή του. Αντίθετα, θα βάλει κάτι πολύ παλιό και πολύ ιδιαίτερο, το οποίο αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της οικογένειάς του. Ο Άρτσι θα φορέσει ένα φόρεμα, αντίγραφο από μετάξι και δαντέλα, που φορούν όλα τα βασιλικά μωρά από το 1841. Το αυθεντικό, ανατέθηκε από τη βασίλισσα Βικτώρια, για την κόρη της επίσης Βικτώρια, και έχει φορεθεί από 62 μωρά, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Ελισάβετ. Ηταν δημιούργημα της Σκωτσέζας σχεδιάστριας, Τζάνετ Σάδερλαντ.

Η Κέιτ Μίντλετον κρατά τον πρίγκιπα Λουίς, ο οποίος φορά το χαρακτηριστικό ρούχο που φορούν όλα τα βασιλικά μωρά στη βάφτισή τους. Δίπλα της, ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπέρι, Τζάστιν Γουέλμπι / Φωτογραφία: Dominic Lipinski/Pool Photo via AP

Αλλά μετά από τόση χρήση, το αυθεντικό έγινε πολύ ευαίσθητο και άρχισε να φθείρεται. Έτσι, η οικογένεια αποφάσισε να χρησιμοποιεί ένα αντίγραφο, το οποίο φτιάχτηκε για τη βάπτιση του γιου του πρίγκιπα Έντουαρντ, Τζέιμς το 2008. Το νέο φόρεμα έφτιαξε η μοδίστρα της βασίλισσας, Άντζελα Κέλλυ, και έχει φορεθεί από κάθε βασιλικό μωρό από τότε, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Η κολυμπήθρα (Lily font)

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, θα φέρουν ένα πολύ ιδιαίτερο αντικείμενο στην εκκλησία. Αυτό είναι η ειδική κολυμπήθρα της βασιλικής οικογένειας, η οποία χρησιμοποιείται σε κάθε βάπτιση από το 1841.

Είναι αργυρή και εν μέρει επιχρυσωμένη και διακοσμημένη με λουλούδια και χερουβείμ. Τελευταία χρησιμοποιήθηκε πέρσι για τη βάφτιση του πρίγκιπα Λούις, πέρσι. Σύμφωνα με τη Sun, κοστίζει 11.000 λίρες. Η κολυμπήθρα παραγγέλθηκε για τη βάπτιση της βασίλισσας Βικτώριας, πριν από πάνω από 170 χρόνια. Οταν δεν χρησιμοποιείται, φυλάσσεται μαζί με άλλα πολύτιμα αντικείμενα της βασιλικής οικογένειας.

Advertisements

Το νερό

Οταν έρχεται η στιγμή να βαπτιστεί ένα βασιλικό μωρό, και στην προκειμένη περίπτωση ο Άρτσι, αυτό πρέπει να γίνει με ειδικό νερό. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας βαπτίζονται με νερό από τον Ιορδάνη ποταμό, επειδή εκεί βαπτίστηκε και ο Χριστός.

Πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα