Μην χασετε

Γιατί η Μάνα Τοξότης είναι η χαρά της ζωής!

Η μάνα χαρά της ζωής. Έξω καρδιά, γελάει απεριόριστα, δεν παίρνει σχεδόν τίποτα στα σοβαρά, με αποτέλεσμα να μην παίρνει και καμία ευθύνη και τα παιδιά γι’ αυτήν είναι ό, τι καλύτερο, αφού τις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν τις ίδιες αντιδράσεις.

Της αρέσει να παίζει μαζί τους με τις ώρες, να τους κάνει πάρτι και να τα διασκεδάζει. Είναι απ’ αυτές που βλέπεις να κάνουν κούνια ή τσουλήθρα περισσότερο κι απ΄ το ίδιο το παιδί. Είναι σε όλα τους πληθωρικές και τείνουν στην υπερβολή.

Μπορεί να φωνάζουν το τέκνο τους από ένα χιλιόμετρο μακριά, να μιλάνε δυνατά, να τρώνε ό, τι θέλουν και να μην τους νοιάζει τίποτα και κανείς, πέρα από το να περνούν καλά και τα βλαστάρια τους να είναι χαρούμενα κι ευτυχισμένα και χαμογελαστά. Δεν πρόκειται να τα «πρήξουν» ποτέ με το «διάβασε» και «γράψε» αλλά τους αρέσει να μαθαίνουν στα παιδιά ένα σωρό πράγματα και να έχουν πολλά ενδιαφέροντα ταυτόχρονα. Είναι οι μανάδες που εκφράζονται με τις περισσότερες λαϊκές ρήσεις, παροιμίες και ατάκες.

Η φράση – κλειδί είναι: «Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις, πιάστηνε»

Advertisements

Μειονεκτήματα: Η έννοια «μέτρο» στο παιδί απλά δεν υπάρχει. Δεν πιέζεται για τίποτα και προτιμά τις εύκολες και γρήγορες λύσεις.

Πλεονεκτήματα: Είναι πανέξυπνο και ταλαντούχο και καταφέρνει πολλά, χωρίς να του «βγει το λάδι». Ξέρει να διασκεδάζει.

Πηγή: www.astrology.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα