Μην χασετε

Μάθε όλα όσα πρέπει να αποφύγεις όταν κάνεις απολέπιση στο σώμα σου

Επειδή σίγουρα δε θέλεις να κάνεις κακό στην επιδερμίδα σου!

Η απολέπιση πρέπει να περιλαμβάνεται στην εβδομαδιαία ρουτίνα κάθε beauty lover.

Το ζητούμενο είναι όμως, όταν κάνεις απολέπιση να την κάνεις σωστά και να αποφύγεις τις κινήσεις που θα ερεθίσουν ή θα επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου.

Διάβασε παρακάτω όσα πρέπει να αποφύγεις όταν κάνεις απολέπιση μόνη σου στο σπίτι:

Advertisements

Είσαι υπερβολική

Η υπερβολή στην απολέπιση, δηλαδή το να την κάνεις παραπάνω από μία- δύο φορές την εβδομάδα- θα προκαλέσει ερεθισμό στην επιδερμίδα σου. Επίσης, είναι καλύτερο να την εντάξεις στη νυχτερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου, έτσι ώστε να γίνει σωστή ανάπλαση της επιδερμίδας όσο κοιμάσαι.

Δεν προσέχεις κάποια συγκεκριμένα σημεία

Απόφυγε να κάνεις απολέπιση στα σημεία της επιδερμίδας σου που είναι πιο «λεπτή» όπως το μπικίνι, ο λαιμός ή έχεις γρατζουνιές, πληγές, κοψίματα, τσιμπήματα εντόμων, σπυράκια, ηλιακά εγκαύματα. Παράλληλα, δώσε προσοχή στα σημεία που το δέρμα είναι ιδιαίτερα τραχύ και ευάλωτο στην ξηρότητα, όπως τα γόνατα, τα χέρια και οι αγκώνες.

Δε δίνεις σημασία στα συστατικά 

Τσέκαρε αν το απολεπιστικό προϊόν που χρησιμοποιείς περιέχει αλφα ή βήτα υδροξυοξέα  (ΑΗΑ και ΒΗΑ). Αν ναι, φρόντισε ακριβώς μετά να μην εκτεθείς για ώρες στον ήλιο, καθώς αυτά τα συστατικά αυξάνουν τη φωτοευαισθησία του δέρματος, με αποτέλεσμα να το κάνουν πιο ευάλωτο στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Σε αυτή τη περίπτωση, το αντηλιακό με SPF άνω του 30 επιβάλλεται.

Δε λαμβάνεις υπόψη σου τον τύπο της επιδερμίδας σου

Έχεις λιπαρή, ευαίσθητη, ξηρή, μικτή ή κανονική επιδερμίδα; Το μόνο που πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να ακούσεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και να επιλέξεις αυτό το είδος απολέπισης (φυσική ή χημική) , ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες της επιδερμίδας σου ή την εποχή.

Advertisements

Παραμελείς την ενυδάτωση

Μετά την απολέπιση, η επιδερμίδα τις περισσότερες φορές είναι απαλή αλλά αρκετά διψασμένη. Αυτό που της λείπει είναι η ενυδάτωση. Μην ξεχνάς λοιπόν, ακριβώς μετά, να απλώνεις την  ενυδατική σου προκειμένου να τη δεις ξανά να λάμπει.

πηγή

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα