Μην χασετε

Μάθε πόσες στρώσεις βερνικιού πρέπει τελικά να περνάς στα νύχια σου

Μία; Δύο; Τρεις; Υπάρχει σωστό νούμερο;

Το μανικιούρ και το πεντικιούρ είναι μικρά «δώρα» που κάνουμε στον εαυτό μας και απολαμβάνουμε κάθε δευτερόλεπτο που βρισκόμαστε στην καρέκλα του nail bar. Κάποιες φορές ωστόσο, βάφουμε μόνες μας τα νύχια μας είτε γιατί δεν έχουμε επιλογή λόγω χρόνου, είτε γιατί το budget έχει ξεφύγει (#relatable).

Όταν λοιπόν βάφεις τα νύχια σου πόσες στρώσεις βερνικιού περνάς; Η ποσότητα των στρώσεων και η πυκνότητα της κάθε στρώσης καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα αλλά και τη διάρκεια του μανικιούρ ή και πεντικιούρ σου!

Ρωτήσαμε λοιπόν τους ειδικούς και μάθαμε πόσες στρώσεις πρέπει να περνάς… Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση! Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σύσταση του βερνικιού είναι εκείνη που καθορίζει τις στρώσεις.

Advertisements

Αν το βερνίκι σου είναι αρκετά υδαρό, τότε μπορείς να περάσεις τρεις στρώσεις γιατί θα είναι λεπτές εξαιτίας της λεπτόρρευστης υφής. Αν πάλι το βερνίκι σου είναι πιο πυκνό, τότε δύο είναι αρκετές γιατί οι στρώσεις σου θα είναι πιο παχιές.

Επίσης, πρέπει να «ρυθμίζεις» την ποσότητα του βερνικιού σύμφωνα με το μέγεθος των νυχιών σου. Όπως καταλαβαίνεις, δεν θα περάσεις την ίδια ποσότητα στον αντίχειρα και στο μικρό σου δάχτυλο! Δεν πρέπει να ξεχνάς πως, δεν περνάς μόνο τις στρώσεις του χρώματος σε κάθε νύχι. Περνάς τη βάση σου, έπειτα δύο ή τρεις στρώσεις χρώματος και τέλος top coat.

Στόχος σου είναι να έχουν όλες την ίδια πυκνότητα έτσι ώστε να στεγνώσουν ομοιόμορφα και να μην χαλάσουν κάποια νύχια γρηγορότερα από άλλα. Και κάτι τελευταίο… Οι nail artists σε παρακαλούν να ΜΗΝ ανακινείς το βερνίκι σου σαν σέικερ πάνω κάτω  αλλά να το ρολάρεις ανάμεσα στις παλάμες σου. Έτσι αποφεύγεις τις μικροσκοπικές φούσκες που δημιουργούνται μέσα στο προϊόν αλλά και στην επιφάνεια των νυχιών σου!

πηγή

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα